DIGITAL

10 τύποι χρηστών που στάνταρ θα συναντήσεις στο φέισμπουκ σου!

Τα τελευταία χρόνια το facebook αποτελεί ένα από τα κοινωνικά δίκτυα που έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας και έχει «απορροφήσει» ένα τμήμα της καθημερινότητάς μας. Θα σχολιάσουμε κάτι που είδαμε, θα πληροφορηθούμε για κάτι άλλο, θα εκφραστούμε και οι ίδιοι μέσα από αυτό. Έτσι, το facebook φαίνεται πλέον να μοιάζει σαν μια […]

Default avatar

Guest Author

25 Ιουλίου, 2016

Τα τελευταία χρόνια το facebook αποτελεί ένα από τα κοινωνικά δίκτυα που έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας και έχει «απορροφήσει» ένα τμήμα της καθημερινότητάς μας. Θα σχολιάσουμε κάτι που είδαμε, θα πληροφορηθούμε για κάτι άλλο, θα εκφραστούμε και οι ίδιοι μέσα από αυτό. Έτσι, το facebook φαίνεται πλέον να μοιάζει σαν μια μικρή εικονική κοινωνία, η οποία, όπως είναι φυσικό, αποτελείται από διαφορετικές κατηγορίες ατόμων-χρηστών που διακρίνουμε αρκετά συχνά.

Εσύ, σε ποια κατηγορία ανήκεις;

#1 Ο χρήστης με τα κεφαλαία

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ CAPS LOCK ΕΝΕΡΓΟ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ «ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ».

Συναντάται συχνά σε προφίλ συγγενών μας, οι οποίοι μάλιστα, πέρα από το γεγονός ότι γράφουν μόνο με κεφαλαία, πολλές φορές φαίνεται να μη γνωρίζουν την έννοια του προσωπικού μηνύματος με αποτέλεσμα ό,τι θέλουν να πουν, να το γράφουν σε σχόλια ή σε τοίχους φίλων τους! Κάποιος μάλλον χρειάζεται μαθήματα εκμάθησης της σωστής χρήσης του facebook…

yelling-about

#2 O «like παντού»

Ο χρήστης «κάνω like παντού» θέλει να τα έχει καλά με όλους και να γίνεται αγαπητός στο μέσο αυτό, επομένως κάνει like σε οποιαδήποτε δημοσίευση εμφανιστεί στην αρχική του, από οποιονδήποτε κι αν δημοσιεύτηκε αυτή και οτιδήποτε κι αν αφορά, ακόμα κι αν δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δημοσίευσης στην οποία έκανε like!

like

#3 Ο κρυφός παρατηρητής

Η κατηγορία αυτή είναι ακριβώς αντίθετη με την αμέσως προηγούμενη. Ο χρήστης αυτός, ενώ είναι εγγεγραμμένο μέλος του facebook, απουσιάζει πλήρως. Δεν θα κάνει like, δεν θα κοινοποιήσει, ούτε θα σχολιάσει ποτέ. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι απλά είναι ένα άτομο που δεν είναι ενεργό, δηλαδή ότι είναι κάποιος που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μέσο σπάνια.

Ωστόσο, αρκετά συχνά ο χρήστης «κρυφός παρατηρητής» βρίσκεται εκεί, «αόρατος» και παθητικός παρακολουθώντας απλώς τα όσα συμβαίνουν στο φανταστικό αυτό μικρόκοσμο χωρίς να λαμβάνει μέρος. Σημείωση: Σε αρκετές περιπτώσεις δεν διαθέτει φωτογραφία προφίλ ή διαθέτει μία και μοναδική που δεν θα αλλάξει ποτέ.

darth

#4 Ο αυτοlike

Την κατηγορία αυτή δεν θα την καταλάβω ποτέ. Ανεβάζουν κάτι, σχολιάζουν κάτι και κάνουν like στον εαυτό τους. Πάντα. Υπήρχε περίπτωση να ανεβάσεις κάτι που να μη σου αρέσει ή να μη σου φαίνεται ενδιαφέρον; Νομίζω πως μοιάζει σαν απελπισμένη αναζήτηση likes και είναι κάτι που είναι προφανές σε όλους μας!

krisjennriluvmysfl

#5 Ο νάρκισσος

Κλασσικό είδος χρήστη και αρκετά συχνό. Αφορά γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, οι οποίοι αποφασίζουν να γεμίσουν την αρχική μας σελίδα με φωτογραφίες τους. Άλλοτε για προφίλ – συνήθως κάθε εβδομάδα αν όχι καθημερινά – άλλοτε σε check in, άλλοτε σε γενέθλια και άλλοτε απλώς για ευχαρίστηση!

Πολλοί από αυτούς έχουν πλέον «μετακομίσει» στο Instagram, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία για συνεχές ανέβασμα φωτογραφιών, με αποτέλεσμα αυτό το είδος να μειώνεται σταδιακά στο facebook.

filter

#6 Ο gamer

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά σε ποιον αναφέρεται η κατηγορία αυτή, καθώς όλοι – κι αν όχι, είστε τυχεροί – έχουμε δεχθεί βομβαρδισμό αιτημάτων από παιχνίδια, τα οποία μάλιστα, τις περισσότερες φορές δεν παίζουμε! Φιλική συμβουλή: Όταν κάποιος δεν ανταποκρίνεται στο πρώτο αίτημα δεν είναι επειδή το ξέχασε ή δεν το παρατήρησε, αλλά επειδή απλώς δεν ενδιαφέρεται!

resized_taken-meme-generator-send-me-another-game-request-one-more-time-i-will-look-for-you-i-will-find-you-and-i-will-kill-you-ec53b3

#7 Ο δημοφιλής

Το facebook έχει γίνει μια μικρή εικονική κοινωνία και αναπόφευκτα ανάμεσα στα διαφορετικά είδη χρηστών, θα περιλαμβάνεται και ο δημοφιλής. Είναι ένα άτομο αρκετά κοινωνικό και στην πραγματική ζωή, ενώ το προφίλ του κατακλύζεται από likes και σχόλια. Ανεβάζει ποστ για τον καιρό και το πιθανότερο είναι να λάβει 320 likes, 25 σχόλια, 10 κοινοποιήσεις, 3 όσκαρ και 1 υποψηφιότητα για νόμπελ!

mean-girls

#8 Ο τύπος των quotes

Μέσα από το προφίλ του, ο συγκεκριμένος χρήστης παρουσιάζεται «ψαγμένος» και βαθυστόχαστος, ανεβάζοντας διάφορα quotes σε ελληνικά και αγγλικά είτε ως εξώφυλλο με μία «κλισέ» φωτογραφία, είτε ως λεζάντα σε φωτογραφία του είτε ως δημοσίευση στον τοίχο του για να μας καληνυχτίσει ή να μας καλημερίσει! Η καλή μέρα από το quote φαίνεται, για τον χρήστη αυτόν.

3a062bbf2228b5278d55b5079ed238a7819074158e0728d11178a4c758285e05

#9 O κριτής-σχολιαστής

Οι περισσότερες δημοσιεύσεις του ασχολούνται με πολιτική και κοινωνικά ζητήματα, ενώ σπανιότερα αφορούν τον αθλητισμό. Θα δημοσιεύσει αναλυτικά την άποψή του για καθετί που συμβαίνει καθημερινά, ενώ παράλληλα θα μπει στον πειρασμό να σχολιάσει σε δημοσιεύσεις άλλων προκειμένου να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι σε ορισμένα ζητήματα και πρέπει να ξυπνήσουν!

glee

#10 Ο εκδηλωτικός

Η λίστα κλείνει με τον εκδηλωτικό τύπο χρήστη ή εναλλακτικά τον χρήστη «αγαπούλα». Εμφανίζεται είτε σε κάποιο ζευγάρι είτε μέσα σε κάποια παρέα και έχει πάντα κάτι κολακευτικό να πει για τους άλλους. «Είσαι μια θεά/κούκλα, τι φίλη έχω εγώ, σ’αγαπάω πολύ καρδιά μου, ό,τι χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου» και άλλες τέτοιες εκφράσεις – που σίγουρα κάτι σας θυμίζουν – του ανήκουν. Δεν είναι εκνευριστικό να κολακεύεις τους φίλους σου, είναι όμως απόλυτα εκνευριστικό να υπερβάλλεις καθημερινά λες και πρέπει να δείξεις σε όλους την αγάπη σου για τους άλλους!

This_is_too_much_gif

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET