Εκκρεμεί πρόταση για σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ!


Λίγο πολύ, όσοι εμπλεκόμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ξέρουμε τι λείπει από τα Πανεπιστήμια της χώρας. Αναφέρομαι στη σωστή οργάνωση, τον έλεγχο και την τάξη που δυστυχώς δεν επικραττεί σε κανένα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

Απ' οτι φαίνεται, το πρόβλημα αναγνωρίζει πλέον κι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Πανεπιστημιακού κόσμου, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος πρότεινε να συσταθεί Πανεπιστημιακή Αστυνομία η οποία θα εξασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία των Ιδρυμάτων μας.

«Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, εφόσον προβλέπεται από το Σύνταγμα η αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, θα έπρεπε να υπάρχει και πανεπιστημιακή αστυνομία στην οποία θα πρέπει να ανατίθεται η φύλαξη των Ιδρυμάτων», εξέφρασε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στόχος είναι η σύσταση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάγεται στις εντολές του εκάστοτε πρύτανη του ΑΕΙ/ΑΤΕΙ.

Δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι, όπως έγινε πέρυσι με το κάμπινγκ στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσόγονος πρότεινε και την αντικατάσταση του νόμου Διαμαντοπούλου του 2011: «Δεν απέδωσε στην πράξη, καθώς φάνηκε ότι δεν αποδίδουν τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων, μιας και συνέχισαν να συμβάλουν στη γραφειοκρατία».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και στο «ντου» του Ρουβίκωνα στη Βουλή και στην καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Σ' αυτό το σημείο, να τονίσουμε πως την ίδια άποψη εκφράζει εδώ κι αρκετό καιρό ο κ. Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής.

Λέτε να υπάρξει άσπρη μέρα κι επιτέλους να μπει μια τάξη στο πανεπιστημιακό χάος που επικρατεί εδώ και χρόνια στις σχολές μας;

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Ηλιάνα Φασόλη