ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναγνωστοπούλου: «Για τις μετεγγραφές θα κάνουμε μια συνολική ρύθμιση»

Αναγνωστοπούλου: Για τις μετεγγραφές θα κάνουμε μια συνολική ρύθμιση Τι ειπώθηκε στη Βουλή για τις Mετεγγραφές 2015 Σε ρύθμιση για τις μετεγγραφές με την οποία θα λύνονται διάφορα προβλήματα αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου στη Βουλή. Η κα Αναγνωστοπούλου ανέφερε τα ακόλουθα: Κοιτάξτε -θα […]

Neopolis Team

10 Νοεμβρίου, 2015

Αναγνωστοπούλου: Για τις μετεγγραφές θα κάνουμε μια συνολική ρύθμιση

Τι ειπώθηκε στη Βουλή για τις Mετεγγραφές 2015

Σε ρύθμιση για τις μετεγγραφές με την οποία θα λύνονται διάφορα προβλήματα αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου στη Βουλή.

Η κα Αναγνωστοπούλου ανέφερε τα ακόλουθα:

Κοιτάξτε -θα πει και ο Υπουργός νομίζω κάποια στιγμή- αλλά με τις μετεγγραφές θα κάνουμε μια συνολική ρύθμιση που θα το επανεξετάσει αυτό το ζήτημα, γιατί υπάρχουν διάφορα άλλα προβλήματα, που, όπως καταλαβαίνετε, δεν αλλάζουν με υπουργικές αποφάσεις και είπαμε να μην αλλάζουν με υπουργικές αποφάσεις έτσι κατά περίπτωση.»

Σχετικά με τις Μετεγγραφές 2015 αναφέρθηκε ο Βουλευτής κ. Στύλιος ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα με τα «τρία σπίτια».

«Όταν δηλαδή έχουμε δύο φοιτητές που είναι σε ξεχωριστές πόλεις και οι οικογένειες στην πόλη καταγωγής τους, εκεί δεν μπορεί να είναι μόνο το οικονομικό κριτήριο.  Δείτε το, διότι έτσι όπως είναι σήμερα διατυπωμένος ο νόμος και ισχύει, οικογένεια με ένα παιδί φοιτητή και πολύ χαμηλό εισόδημα μπορεί να πάρει μεταγραφή, για παράδειγμα, απ’ τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ή από την Αθήνα στην Πάτρα, οικογένεια όμως με δύο παιδιά δεν θα μπορεί. Άρα, δείτε για το μέλλον» ανέφερε ο κ. Στύλιος.

Η κα Αναγνωστοπούλου απευθυνόμενη προς τον κ. Στύλιο είπε μεταξύ των άλλων «για τις μετεγγραφές 2015 νομίζω ότι η επίκαιρη ερώτησή σας θα είναι την Παρασκευή. Την έψαξα σήμερα για να απαντήσουμε συνολικά, εκτός κι αν την αποσύρατε».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET