ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναγνωστοπούλου: «Για τις μετεγγραφές θα κάνουμε μια συνολική ρύθμιση»

Αναγνωστοπούλου: Για τις μετεγγραφές θα κάνουμε μια συνολική ρύθμιση Τι ειπώθηκε στη Βουλή για τις Mετεγγραφές 2015 Σε ρύθμιση για τις μετεγγραφές με την οποία θα λύνονται διάφορα προβλήματα αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου στη Βουλή. Η κα Αναγνωστοπούλου ανέφερε τα ακόλουθα: Κοιτάξτε -θα […]

Neopolis Team

10 Νοεμβρίου, 2015

Αναγνωστοπούλου: Για τις μετεγγραφές θα κάνουμε μια συνολική ρύθμιση

Τι ειπώθηκε στη Βουλή για τις Mετεγγραφές 2015

Σε ρύθμιση για τις μετεγγραφές με την οποία θα λύνονται διάφορα προβλήματα αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου στη Βουλή.

Η κα Αναγνωστοπούλου ανέφερε τα ακόλουθα:

Κοιτάξτε -θα πει και ο Υπουργός νομίζω κάποια στιγμή- αλλά με τις μετεγγραφές θα κάνουμε μια συνολική ρύθμιση που θα το επανεξετάσει αυτό το ζήτημα, γιατί υπάρχουν διάφορα άλλα προβλήματα, που, όπως καταλαβαίνετε, δεν αλλάζουν με υπουργικές αποφάσεις και είπαμε να μην αλλάζουν με υπουργικές αποφάσεις έτσι κατά περίπτωση.»

Σχετικά με τις Μετεγγραφές 2015 αναφέρθηκε ο Βουλευτής κ. Στύλιος ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα με τα «τρία σπίτια».

«Όταν δηλαδή έχουμε δύο φοιτητές που είναι σε ξεχωριστές πόλεις και οι οικογένειες στην πόλη καταγωγής τους, εκεί δεν μπορεί να είναι μόνο το οικονομικό κριτήριο.  Δείτε το, διότι έτσι όπως είναι σήμερα διατυπωμένος ο νόμος και ισχύει, οικογένεια με ένα παιδί φοιτητή και πολύ χαμηλό εισόδημα μπορεί να πάρει μεταγραφή, για παράδειγμα, απ’ τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ή από την Αθήνα στην Πάτρα, οικογένεια όμως με δύο παιδιά δεν θα μπορεί. Άρα, δείτε για το μέλλον» ανέφερε ο κ. Στύλιος.

Η κα Αναγνωστοπούλου απευθυνόμενη προς τον κ. Στύλιο είπε μεταξύ των άλλων «για τις μετεγγραφές 2015 νομίζω ότι η επίκαιρη ερώτησή σας θα είναι την Παρασκευή. Την έψαξα σήμερα για να απαντήσουμε συνολικά, εκτός κι αν την αποσύρατε».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET