ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Street Culture | Ένα «έργο τέχνης» από χιλιάδες επιβάτες του μετρό που έχουν να πουν πολλά!

Στον απόηχο των προεδρικών εκλογών του 2016, η Νέα Υόρκη κέρδισε ένα οδυνηρό έργο τέχνης στο δημόσιο χώρο. Χιλιάδες post-it κολλημένα στον τοίχο του μετρό στην Union Square. Τίτλος του πρωτότυπου αυτού έργου: Metro-Therapy. Πρόκειται για την ιδέα του καλλιτέχνη Μάθιου Λεβί τσάβες που προσκάλεσε τον κόσμο που μετακινείται με αυτή τη γραμμή να γράψει […]

Neopolis Team

4 Ιανουαρίου, 2017

Στον απόηχο των προεδρικών εκλογών του 2016, η Νέα Υόρκη κέρδισε ένα οδυνηρό έργο τέχνης στο δημόσιο χώρο. Χιλιάδες post-it κολλημένα στον τοίχο του μετρό στην Union Square. Τίτλος του πρωτότυπου αυτού έργου: Metro-Therapy. Πρόκειται για την ιδέα του καλλιτέχνη Μάθιου Λεβί τσάβες που προσκάλεσε τον κόσμο που μετακινείται με αυτή τη γραμμή να γράψει μετεκλογικά τα συναισθήματά του στον τοίχο. Ένα μήνα αργότερα το έργο έχει εξαπλωθεί παντού μέσα στο σταθμό, σε όλες του τις αίθουσες μεταφέροντας μηνύματα, ελπίδας θυμού, αλληλεγγύης.

Τώρα, το αυτοσχέδιο έργο του Τσάβες έχει αναγνωριστεί ως ένα σημαντικό ιστορικό τεχνούργημα και ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι πολλά από τα σημειώματα θα διατηρηθούν μέσω της New-York Historical Society. Το μουσείο θα συλλέξει ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά.

Ο καλλιτέχνης ήδη συνεργάζεται με την New York Historical Society προκειμένου να αρχειοθετηθούν οι αυτοκόλλητες σημειώσεις στην Union Square. Το έργο χαρακτηρίστηκε ως ένα σύμβολο ενότητας και ειρηνικής έκφρασης.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠαΠελ: Το τμήμα Πληροφορικής καλεί μαθητές Λυκείου να περάσουν μια μέρα σαν φοιτητές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET