ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία | Όλες οι εξελίξεις!

Απόπειρα για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία φαίνεται να είναι σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή στη γειτονική μας χώρα. Ως Neopolis.gr προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να τις μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας με έγκυρο, έγκαιρο αλλά και τον πλέον σύντομο τρόπο. Μείνετε συντονισμένοι! (Το άρθρο ανανεώνεται αυτόματα) 00:09: Ο Τουρκικός Στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας […]

Neopolis Team

16 Ιουλίου, 2016

Απόπειρα για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία φαίνεται να είναι σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή στη γειτονική μας χώρα. Ως Neopolis.gr προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να τις μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας με έγκυρο, έγκαιρο αλλά και τον πλέον σύντομο τρόπο. Μείνετε συντονισμένοι!

(Το άρθρο ανανεώνεται αυτόματα)

00:09: Ο Τουρκικός Στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας της χώρας με στόχο (με βάση την ίδια ανακοίνωση) την επαναφορά της Δημοκρτίας στο γειτονικό μας κράτος. Προς το παρόν βέβαια, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν το πραξικόπημα είναι εν τέλει πετυχημένο.

00:12: Πριν από λίγη ώρα, κυκλοφόρησε μία φήμη από το έγκυρο Stratfor σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον τουρκικό λαό κι όχι μόνο.

00:15: Πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαιώνουν με τον πλέον προσεκτικό τρόπο την όλη κατάσταση. Τονίζουν παράλληλα, πως ο αριθμός των στρατηγών που συμμετέχουν στο πραξικόπημα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

00:20: Υπάρχουν πληροφορίες πως ο Δήμαρχος της Άγκυρας ζήτησε από τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί στους στρατιωτικούς.

00:22: Απαγόρευση κυκλοφορίας έχει ανακοινωθεί σε ολόκληρη την Επικράτεια από τη στιγμή που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα τις τελευταίες ώρες.

00:23: Οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει και το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη. Τανκς, ελικόπτερα κι αεροπλάνα συνεχίζουν να «περιπολούν» τους δρόμους ολόκληρης της χώρας.

00:25: Πολίτες της χώρας συρρέουν μαζικά στα ΑΤΜ και στα πρατήρια βενζίνης σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας.

00:26: Ο Πρόεδρος Ερντογάν απευθύνεται στον Τουρκικό λαό μέσω του τηλεοπτικού δικτύου CNN Turk και video κλήσης!

00:29: Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της χώρας έχει τη δυνατότητα να κάνει δήλωση μονάχα μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Το Startfor υποστηρίζει πως ο Ερντογάν βρίσκεται υπό «προστασία» στην Αλικρνασσό!

00:31: Ο Ερντογάν καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί στην ανατροπή της εξουσίας της χώρας, δηλώνοντας πως μόνο έτσι θα ξεπεραστεί η κατάσταση.

00:34: Οι Έλληνες αξιωματούχοι είναι ενημερωμένοι από νωρίς και παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία.

00:37: Νέο μήνυμα του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος δήλωσε πως θα δοθεί μάχη μέχρι τέλους ενώ αν υπάρξει θάνατος θα γίνει ό,τι είναι απαράιτητο. Τα πνεύματα γενικότερα, είναι τεταμένα.

00:38: Πάντως, με βάση το «διάγγελμα» του Τούρκου Προέδρου, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης κι αυτός είναι ο λόγος που καλεί τον λαό σε …εξέγερση. Υποσχέθηκε βέβαια, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του πραξικοπήματος.

00:40: Το τοπίο πάντως, δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα μιας και στη γειτονική μας χώρα επικραττεί χάος με αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες από κάθε πλευρά.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET