Στις 100 καλύτερες σχολές του κόσμου, η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών!


Μπορεί η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών να αντιμετωπίζει προβλήματα και ελλείψεις που προκάλεσαν και το κλείσιμο τής για ένα μεγάλο διάστημα, παρ’όλα αυτά πέτυχε σημαντική διάκριση, καθώς βρέθηκε ανάμεσα στις 100 καλύτερες σχολές παγκοσμίως στη ‘λίστα της Σαγκάης’.

Η εν λόγω λίστα απαρτίζεται από αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Οδοντριακής Σχολής, Φοίβος Μαδιανός, «η επιτυχία της οφείλεται στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και στο έργο των καθηγητών».

Και η μεταπτυχιακή εκπαίδευση βέβαια είναι υψηλού επιπέδου στην Οδοντιατρική Σχολή. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Παιδοδοντιατρικής που έχει αξιολογηθεί από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, έχει κριθεί ως ένα από τα τέσσερα καλύτερα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στην Παιδοδοντιατρική στην Ευρώπη.

Όσον αφορά, όμως, τα προβλήματα της Σχολής, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό οι κλινικές.

Ο κ. Μαδιανός δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι φοιτητές δε διατρέχουν κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο λόγω της απεργίας, καθώς η Γενική Συνέλευση της Σχολής αποφάσισε να παρατείνει την εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 13 εβδομάδων κλινικής άσκησης ανά εξάμηνο και οι φοιτητές να μη συναντήσουν κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET