ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

«Σε σκέφτομαι συνέχεια» | 6 στάνταρ ψέματα που το αγόρι σου έχει πει έστω μία φορά!

Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι λέμε ψέματα μία στο τόσο. Κάποια πιο σοβαρά, κάποια πιο χαζά, κάποια εν αγνοία μας. Το θέμα είναι ότι λέμε. Αυτό δεν είναι πάντα κακό βέβαια. Μερικές φορές τα ψέματα σε βγάζουν από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Στη σχέση σου ωστόσο, τα ψέματα είναι βλαβερά και μακροπρόθεσμα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. […]

Θεώνη Σταματοπούλου

30 Οκτωβρίου, 2017

Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι λέμε ψέματα μία στο τόσο. Κάποια πιο σοβαρά, κάποια πιο χαζά, κάποια εν αγνοία μας. Το θέμα είναι ότι λέμε. Αυτό δεν είναι πάντα κακό βέβαια. Μερικές φορές τα ψέματα σε βγάζουν από πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Στη σχέση σου ωστόσο, τα ψέματα είναι βλαβερά και μακροπρόθεσμα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Είναι στιγμές που λόγω ρουτίνας και συμβιβασμού, δεν κάνεις πραγματικές συζητήσεις με το σύντροφό σου και αφήνεις τα γεγονότα και τις καταστάσεις απλά να σας προσπεράσουν.

Ειδικά αν ακούσεις κάποια από τις παρακάτω εκφράσεις από το αγόρι σου, μην το αφήσεις έτσι, γιατί είναι πολύ πιθανό να σου λέει ψέματα:

1 | «Σε σκέφτομαι συνέχεια»

Το να σε σκέφτεται συχνά είναι εντάξει. Το να σου λέει όμως ότι σε σκέφτεται όλη την ώρα ενέχει κινδύνους. Μπορεί να το λέει απλά για να το πει και να σε κάνει να αισθανθείς χαρούμενη και ξεχωριστή, δίχως όμως να το εννοεί, είτε να σε κάνει να αμφισβητήσεις τη σχέση σας, μιας κι εσύ δεν τον σκέφτεσαι 24/7. Όπως κι αν έχει, πρόκειται για ένα κοινό, αθώο ψεματάκι που όλοι λένε μια στο τόσο σε μία σχέση και δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.


2 | «Δε θα σου πω ποτέ ψέματα»

Από μόνο του αποτελεί τρανταχτό ψέμα, επομένως έχει ήδη διαψεύσει τα λεγόμενά του. Μια τέτοια δήλωση θα πρέπει να σε προβληματίσει, ειδικά αν ειπωθεί στα καλά καθούμενα. Κι αυτό γιατί η εξήγηση της είναι διττή. Είτε ο σύντροφός σου θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου και να σε κάνει να νιώσεις άνετα και να ανοιχτείς περισσότερο (καλό πράγμα) είτε θέλει πάλι να κερδίσει την τυφλή σου εμπιστοσύνη με απώτερο σκοπό να σε φλομώνει στα ψέματα και να κάνει ό,τι θέλει (κακό πράγμα). Έχε λοιπόν τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά να δεις τι από τα δύο ισχύει τελικά.


3 | «Λατρεύω τις φίλες σου»

Ναι, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί όντως να συμπαθεί τις φίλες σου, αλλά σίγουρα δεν καταλαβαίνει την ιδιαίτερη σχέση που έχετε μεταξύ σας και δε θέλει να είναι μέρος αυτής. Συμπαθεί τις φίλες σου ακριβώς επειδή τις έχεις επιλέξει εσύ και ξέρει ότι είναι σημαντικές για εσένα. Σε άλλη περίπτωση, δε θα επέλεγε ποτέ να κάνει παρέα μαζί τους. Από την άλλη, μπορεί να μη συμπαθεί καμιά τους και να μη στο λέει για να μη σε πικράνει ή να μη σε νευριάσει.


4 | «Δε με νοιάζουν οι πρώην σου»

Ναι καλά. Φυσικά και τον νοιάζουν και μάλιστα τον ενοχλεί πολύ που με κάποιους από αυτούς ίσως να διατηρείς φιλικές σχέσεις. Αλλά ακριβώς επειδή έχει πει ψέματα ότι δεν τον νοιάζει, καταπίνει την ίδια του τη γλώσσα και δεν μπορεί να σου κάνει κανένα παράπονο, γιατί τότε θα φανεί η αδυναμία του. Όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί.


5 | «Δεν είσαι σαν τις άλλες»

Όχι μόνο πρόκειται για ένα βιαστικό συμπέρασμα, αλλά είναι μία φράση που αντί να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή, θίγει τη θηλυκότητά σου και μπορεί να σε πληγώσει. Άσε που στο τέλος, κάτι τέτοιο σου δημιουργεί την ανάγκη να παλεύεις συνεχώς για να του επιβεβαιώνεις αυτήν την άποψη και να φέρεσαι ανταγωνιστικά στις υπόλοιπες γυναίκες για να κερδίζεις την προσοχή του.


6 | «Πρέπει να το πάμε πιο χαλαρά»

Προφανώς είναι ακόμη στο στάδιο που βλέπει κι άλλες κοπέλες, είναι αναποφάσιστος και θέλει όντως να βεβαιωθεί ότι του ταιριάζεις και θέλει να προχωρήσει μαζί σου. Με το να πει αυτή τη φράση, δεν εννοεί ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για πιο σοβαρές καταστάσεις, αλλά ότι είναι ακόμη σε φάση αναζήτησης. Μπορεί να το βλέπει σοβαρά και να θέλει σχέση, αλλά να μην το λέει για να μη σε τρομάξει. Σε κάθε περίπτωση, μία ειλικρινής συζήτηση μαζί του θα ξεκαθαρίσει το πεδίο και έτσι μπορείς να πάρεις τις αποφάσεις σου.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET