DIGITAL

Τα 9 στάδια που όλοι μας έχουμε βιώσει, κάθε φορά που κανονίζουμε έξοδο, σε ομαδική συνομιλία!

Από τότε που ανακαλύφθηκε η ομαδική συνομιλία, είναι σίγουρο ότι το να κανονίζουμε μια έξοδο με πολλά άτομα γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολα. Βέβαια αυτό δε συμβαίνει πάντα. Στην πραγματικότητα, μέχρι να βγει μια ομόφωνη απόφαση, απλά θέλουμε να πάρουμε φόρα και να χτυπήσουμε το κεφάλι μας με δύναμη στον τοίχο, γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με κανέναν. […]

Default avatar

Guest Author

9 Οκτωβρίου, 2016

Από τότε που ανακαλύφθηκε η ομαδική συνομιλία, είναι σίγουρο ότι το να κανονίζουμε μια έξοδο με πολλά άτομα γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολα. Βέβαια αυτό δε συμβαίνει πάντα. Στην πραγματικότητα, μέχρι να βγει μια ομόφωνη απόφαση, απλά θέλουμε να πάρουμε φόρα και να χτυπήσουμε το κεφάλι μας με δύναμη στον τοίχο, γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με κανέναν. Και δεν μιλάμε για μεγαλόπνοα σχέδια, αλλά τύπου της κλίμακας να πάμε για καμιά ταινία…

Ας δούμε λοιπόν όλα τα εξουθενωτικά στάδια που περνάμε, μέχρι να καταλήξουμε για το αν θα κανονίσουμε κάτι όλοι μαζί:

*αν δεν έχεις ξενερώσει ως τότε*

#1 Το πρώτο μήνυμα

Ένας από την παρέα (γενναίος θα λέγαμε) βρίσκει το θάρρος να κάνει μία πρόταση στους υπόλοιπους της ομαδικής συνομιλίας. Βέβαια, η κίνηση αυτή δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς το άτομο που αποφάσισε να ηγηθεί της παρέας, είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος είτε να δεχτούν την πρόταση του είτε να πέσει άκυρο. Και μπορεί, να είναι στενάχωρο όταν ένα άτομο σε γράφει, όταν όμως βλέπεις το μήνυμά σου να διαβάστηκε απ’ όλα τα μέλη του group δίχως κάποια απάντηση, απλά κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα.

pukhdau

#2 Ο προσδιορισμός της ώρας είναι κάτι περισσότερο από Αστροφυσική.

Υποθέτοντας λοιπόν πως μερικοί δέχτηκαν τελικά να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κανονίσθηκε, το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί μια ώρα που θα τους βολεύει όλους. Κι εκεί είναι που αρχίζουν τα όργανα, αφού ο καθένας έχει διαφορετικό πρόγραμμα, οπότε πρέπει να γίνει ένα θαύμα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

636049158275142239-4509568_rq7gml4

#3 Η αμήχανη στιγμή όταν παίρνεις την ευθύνη να διαλέξεις την ώρα που θα βρεθείτε, αφήνοντας κάποιον/ους εκτός.

Έπειτα από μέρες σκληρών διαπραγματεύσεων, αλλά και συζητήσεων, καταλήγετε στο συμπέρασμα πως δεν πρόκειται να βρεθεί μία ώρα που να βολεύει τους πάντες. Οπότε κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη και να προτείνει την ώρα εκείνη, που βολεύει την πλειονότητα της παρέας και να ζητήσει συγγνώμη στο άτομο εκείνο που έμεινε απέξω για χάρη της παρέας. Αισθάνεσαι άσχημα, αλλά στην τελική δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου!

1wink

#4 Το απαίσιο συναίσθημα που νιώθεις όταν συνειδητοποιείς πως είσαι ο μόνος που δεν μπορείς να πας.

Οι υπόλοιποι της παρέας, συνεχίζουν να κάνουν σχέδια και να κανονίζουν τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της εξόδου, μπροστά στα μάτια σου. Εσύ διαβάζεις σιωπηλός και αμέτοχος όλα τα μηνύματα που περνούν από την οθόνη σου, ενώ από μέσα σου αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να βρεθείς σε δύο μέρη ταυτόχρονα.

raw

#5 Το κόστος – αίνιγμα της εξόδου

Όλοι θέλουν να γνωρίζουν πόσο θα τους κοστίσει γενικά αυτή η έξοδος κι αν υπάρχει τρόπος να γλιτώσουν χρήματα. Αν πρόκειται για κάποια ομαδική δραστηριότητα (όπως το paintball), τότε κάποιος θα προτείνει να έρθουν και άλλοι, προκειμένου να βγει φθηνότερα στον καθένα.  Αν πρόκειται όμως για κάποια έξοδο που η τιμή της είναι καθορισμένη για κάθε άτομο (όπως στο σινεμά), θα θέλουν να μάθουν εάν υπάρχει μια πιο φτηνή επιλογή ή κάποια προσφορά. Σίγουρα, όλοι θέλουν να ξοδέψουν όσο το δυνατό λιγότερα χρήματα, όμως η συζήτηση για το κόστος της εξόδου μπορεί απλά να καταστρέψει όλη την σκληρή δουλειά που έχετε κάνει ως τώρα για να γίνουν αυτά τα σχέδια πραγματικότητα και πολύ απλά να ξενερώσεις στο τέλος!

cash

#6 Ο φίλος που αγνοείται μέρες στο chat κι εμφανίζεται τελευταία στιγμή για να πάρει θέση.

Κι εκεί που είναι όλα έτοιμα και έχουν προγραμματιστεί, ξαφνικά πετάγεται εκείνος ο φίλος που απλά διάβαζε τα μηνύματα και δεν συμμετείχε, και ανακοινώνει ότι θέλει να έρθει. Συνήθως, αυτό μπορεί να μην επιφέρει αλλαγές, αλλά αν πρέπει να γίνει μια κράτηση για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, αυτή η εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα!

laughing

#7 Όταν αυτός που το οργανώνει εξαφανίζεται ή τελικά δεν ψήνεται να πάει.

Δεν είναι λίγες οι φορές, αυτός που πετάει την ιδέα, μετά να εξαφανίζεται. Όποτε όλοι αναρωτιούνται για το αν τελικά θα γίνει κάτι ή όχι και το αποκορύφωμα είναι όταν ξεσηκώνει τους πάντες, στο τέλος εκείνος να μην μπορεί…

kidding

#8 Εκείνοι που το ακυρώνουν τελευταία στιγμή.

Είναι η στιγμή που έχουν οργανωθεί τα πάντα μέχρι και την τελευταία παραμικρή λεπτομέρεια και μια ώρα πριν σκάει μήνυμα, που να ανακοινώνει ότι ένας από αυτούς δεν μπορεί να έρθει. Δηλαδή… σοβαρά τώρα; Εκτός από μεγάλη ξενέρα, μπορεί να προκαλέσει και πρόβλημα σε όλο το πλάνο, ειδικά αν έχουν γίνει κρατήσεις όπως σε ταξίδια, κλπ.

kill-someone

#9 Όμως τίποτα δεν είναι καλύτερο απ’ όταν τα σχέδια σας γίνονται πραγματικότητα και όλοι περνάτε τέλεια.

Είναι βέβαιο, ότι κατά τη διάρκεια όλων αυτών των διακανονισμών, όλοι θέλατε να σκοτώσετε ο ένας τον άλλον τουλάχιστον μια φορά, όταν όμως τελικά όλα λειτουργούν ρολόι και περνάτε τέλεια, σκέφτεσαι πως όλη αυτή η ταλαιπωρία άξιζε.

harry-potter

Μέχρι την επόμενη φορά…

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET