ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το ΟΠΑ | Για μία ακόμη χρονιά στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου!

Το ΟΠΑ συνεχίζει να κρατά ψηλά τη σημαία των ελληνικών Πανεπιστημίων, αφού συμπεριλήφθηκε για μία ακόμη χρονιά στη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS). Πρόκειται μάλιστα, για ένα ιδιαίτερα σπουδαίο επίτευγμα, από τη στιγμή που η εν λόγω λίστα κατατάσσει τα σπουδαιότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο που πραγματεύουν. Η κατάταξη γίνεται […]

Neopolis Team

4 Μαρτίου, 2018

Το ΟΠΑ συνεχίζει να κρατά ψηλά τη σημαία των ελληνικών Πανεπιστημίων, αφού συμπεριλήφθηκε για μία ακόμη χρονιά στη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS). Πρόκειται μάλιστα, για ένα ιδιαίτερα σπουδαίο επίτευγμα, από τη στιγμή που η εν λόγω λίστα κατατάσσει τα σπουδαιότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο που πραγματεύουν.

Η κατάταξη γίνεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως οι επιστημονικές δημοσιεύσεις που αφορούν την ερευνητική δραστηριότητα τόσο των καθηγητών όσο και των ερευνητών του εκάστοτε Ιδρύματος, αλλά και την διεθνή φήμη του Πανεπιστημίου καθώς και την την διείσδυσή του στην αγορά εργασίας.

Για το έτος 2018 λοιπόν, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εντοπίζεται στις θέσεις 151-200 στα επιστημονικά πεδία των Οικονομικών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, και στις θέσεις μεταξύ 301-350 στο πεδίο της Επιστήμης της Πληροφορικής.

Για αυτήν την επιτυχία, ο Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, Πρύτανης του ΟΠΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξακολουθεί να καταλαμβάνει υψηλές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις Πανεπιστημίων και να βελτιώνει την θέση του μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου, παρά τους εξωγενείς παράγοντες που δυσχεραίνουν το έργο του».

Τέλος, πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στην Πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που σε συνθήκες δύσκολες δίνει τον αγώνα της και διακρίνεται. Οι διακρίσεις του Ιδρύματος δικαιώνουν την εκατονταετή επένδυση της Ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET