UNI LIFE & TIPS

Οι σπιτικές δουλειές που πρέπει να μάθει επιτέλους κάθε φοιτητής!

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τη φοιτητική ζωή και την έναρξη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με την …ελευθερία. Κι αυτό, διότι πολλοί φοιτητές φεύγουν μακριά από τα πατρικά τους κι απολαμβάνουν τη ζωή σε δικό τους σπίτι, χωρίς μαμά και μπαμπά πάνω από το κεφάλι τους. Σίγουρα, η παραπάνω εξέλιξη μόνο θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Αυτό […]

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τη φοιτητική ζωή και την έναρξη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με την …ελευθερία. Κι αυτό, διότι πολλοί φοιτητές φεύγουν μακριά από τα πατρικά τους κι απολαμβάνουν τη ζωή σε δικό τους σπίτι, χωρίς μαμά και μπαμπά πάνω από το κεφάλι τους.

Σίγουρα, η παραπάνω εξέλιξη μόνο θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν δυσκολίες κι εμπόδια προς την ελευθερία. Η ανεξάρτητη ζωή δημιουργεί και υποχρεώσεις τις οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή απλά αγνοούσαμε. Αυτή η άγνοια όμως, δε θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα.

Για τον λόγο αυτό, κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, σιγά σιγά μαθαίνει:

1. Μαγειρική

Οι περισσότεροι εκεί έξω, πιστεύουν ότι οι φοιτητές μαθαίνουν να μαγειρεύουν την αμέσως επόμενη ημέρα της μετακόμισης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Βλέπετε, ακόμη κι αυτή η ικανότητα περνά από συγκεκριμένες φάσεις μέχρι να φτάσουμε στο πολυπόθητο τέλος.

Πρώτη φάση – Ο νέος, δοκιμάζει ΚΑΘΕ ντελίβερι της γειτονιάς του. Τα πάντα όμως, σουβλάκια, πίτσες, κινέζικο κι ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου. Από το ντελίβερι, φυσικά δε γλιτώνει και η υπογλυκαιμία. Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση στο στόμα από μία ζεστή, γλυκιά κρέπα, το βράδυ που την έχεις τόσο ανάγκη…

Δεύτερη φάση – Είναι αυτή, όπου ο φοιτητής συνειδητοποιεί πόσο άσχημα τρέφεται και πόσες θρεπτικές ουσίες χάνει. Ανακλύπτει λοιπόν τα εστιατόρια που γράφουν: «Σπιτικό φαγητό με happy hour για φοιτητές». Σιγά σιγά, επανέρχεται στις προτιμήσεις της …μαμάς, με το παστίτσιο και το κοτόπουλο να αποτελούν best sellers!

Τρίτη φάση – Στην πρώτη φάση είχαμε άδεια τσέπη από χρήματα κι άδειο οργανισμό από θρεπτικές ουσίες. Στη δεύτερη φάση, διορθώσαμε το ένα σκέλος, σειρά παίρνει και το άλλο. Έτσι, ο φοιτητής, προσπαθώντας να ελαττώσει τα έξοδά του, επισκέπτεται την εστία της σχολής του και σερβίρεται από εκεί το μεσημεριανό του.

Τέταρτη φάση – Και να που φτάνουμε στις μαγειρικές ικανότητες… Μπορεί το φαγητό της εστίας να μην έχει κόστος σε ευρώ, έχει όμως σε γεύση. Αργά ή γρήγορα, θέλεις να φας κάτι πιο νόστιμο, κάτι της επιλογής σου που θα ευχαριστήσει μεταξύ άλλων και τον ουρανίσκο. Ποια είναι η λύση; Μα φυσικά ο Τσελεμεντές και οι συμβουλές της μαμάς…

2. Σιδέρωμα

Είναι μερικά πράγματα, τα οποία όσο έμενα με τους γονείς μου τα θεωρούσα δεδομένα. Μεταξύ αυτών, και το σιδέρωμα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ ότι τα ρούχα μπαίνοντας στη ντουλάπα, δεν παίρνουν αυτήν την ελκυστική μορφή από μόνα τους. Για αυτό, έπεσα από τα σύννεφα όταν μου έγινε κατανοητό ότι κάθε φορά που διπλώνω μία μπλούζα θα πρέπει πρώτα να τη σιδερώσω. Διαφορετικά, θα με κοιτάζει ο κόσμος με μισό μάτι…

3. Πλύσιμο ρούχων

Μέσες άκρες, ισχύει το ίδιο από πάνω. Μέχρι τη στιγμή της …ελευθερίας, ξέραμε ότι φορούσαμε ένα ρούχο, βγαίναμε, γυρίζαμε, το τοποθετούσαμε στα άπλυτα και σε μία εβδομάδα που το χρειαζόμασταν ξανά, ήταν όμορφα στοιβαγμένο στη ντουλάπα. Αμ δε, από τη στιγμή της τοποθέτησης στα άπλυτα μέχρι τη στοίβαξη στη ντουλάπα, υπάρχει μία διαδικασία που ονομάζεται πληντύριο. Δώξα τω θεώ, είναι η πλέον αυτοματοποιημένη δουλειά που πρέπει να μάθουμε, γεγονός που σώζει την κατάσταση σε μεγάλο βαθμό.

4. Σφουγγάρισμα – Σκούπα

Μ-Ι-Σ-Ο-Σ! Δεν υπάρχει πιο βαρετό πράγμα από το σφουγγάρισμα, το σκούπισμα – ξεσκόνισμα του πατώματος, των ραφιών κι άλλων σημείων του διαμερίσματος. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, πως όση προσπάθεια και να κάνεις, τα πράγματα δε θα λάμπουν ποτέ όπως συμβαίνει με το «χέρι της μαμάς». Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό το φαινόμενο…

5. Πλύσιμο πιάτων

Στο πατρικό μας, όλοι είχαμε συνηθίσει το πλυντήριο πιάτων. Ελάχιστοι όμως, είναι οι φοιτητές με την οικονομική άνεση να αγοράσουν ένα, και για το φοιτητικό τους διαμέρισμα. Εκεί πιάνουν δουλειά τα χεράκια. Για να πω την αμαρτία μου, από όλες τις σπιτικές εργασίες, αυτή ήταν η …λιγότερο χειρότερή μου. Ίσως επειδή το χειμώνα, το ζεστό νερό που τρέχει σε ζεσταίνει και προσφέρει αυτήν την αγαλίαση. Ξέρω γω; Ο καθένας με τα βίτσια του…

6. Καθαριότητα του μπάνιου

Ο λαός μας λέει, πως αν θέλεις να δεις πόσο καθαρός είναι ένας άνθρωπος, κοιτάζεις το μπάνιο του. Εκεί, αποτυπώνονται τα πάντα! Το καλό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως το μπάνιο δε θέλει και καθημερινό καθαρισμό. Μπορείς λοιπόν να κάνεις τα βασικά και για τις λεπτομέρειες να περιμένεις την επίσκεψη της μαμάς. Όπως και να ‘χει όμως, ακόμη κι αυτά τα βασικά πρέπει να τα μάθεις. Και το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς πιστεύω, είναι να ξεβουλώνεις νιπτήρες, μπανιέρες και νεροχύτες. Googlαρέ το ντε!

7. Αλλαγή στα σεντόνια

Η αλλαγή στα σεντόνια μοιάζει αρκετά με την καθαριότητα του μπάνιου. Όσο πιο προσεγμένος και καθαρός είσαι σαν άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη σημασία δίνεις σε αυτά τα δύο. Δεν είναι τυχαίο που οι Άγγλοι (θεωρούνται από τους πιο βρώμικους λαούς) αλλάζουν τα σεντόνια τους μία φορά ανά …2 μήνες. Κι αυτό το στατιστικό σύμφωνα με έρευνα έτσι; Όχι αυθαίρετα πράγματα. Τέλος πάντων, μία καλή συχνότητα είναι η μία αλλαγή ανά εβδομάδα. Οποιαδήποτε «καλύτερη επίδοση» είναι ευπρόσδεκτη φυσικά. Ειδικά αν φιλοξενείς …συντρόφους!

8. Οικονομία

Δεν είναι ακριβώς σπιτική δουλειά. Είναι όμως κάτι, το οποίο μαθαίνουν να κάνουν, μονάχα οι άνθρωποι που ασχολούνται με το σπίτι, τα οικονομικά και είναι υπεύθυνοι για την επιβίωσή τους γενικότερα. Σιγά σιγά, παρατηρείς ότι η οικονομία εισέρχεται στην καθημερινότητά σου. Προσπαθείς να παίρνεις σαμπουάν όταν αυτά βρίσκονται σε έκπτωση, επιλέγεις το 2λιτρο γάλα κι όχι του 1 λίτρου, μαζεύεις πόντους στην κάρτα του σούπερ μάρκετ κι άλλες τέτοιες λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην τσέπη μας. Άλλωστε, όσα λιγότερα χαλάσεις στη διατροφή και τα προϊόντα ευρείας χρήσης, τόσο περισσότερα θα σου μείνουν για διασκέδαση. Μεγάλο το κίνητρο θαρρώ…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET