ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το «Facebook» των αποφοίτων του πανεπιστημίου Αθηνών είναι γεγονός!

Το ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο των αποφοίτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) είναι γεγονός και παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες σε σχετική ημερίδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το πρώτο στο είδος του που αναπτύχθηκε για ελληνικό πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πραγματοποίηση και η παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης των Αποφοίτων του […]

Neopolis Team

29 Μαρτίου, 2016

Το ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο των αποφοίτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) είναι γεγονός και παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες σε σχετική ημερίδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το πρώτο στο είδος του που αναπτύχθηκε για ελληνικό πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πραγματοποίηση και η παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης των Αποφοίτων του ΕΚΠΑ, alumni.uoa.gr, αποτελεί «μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το πανεπιστήμιο Αθηνών», όπως ανέφερε στην ομιλία ο πρύτανής του, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα, η οποία πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καινοτομία της πλατφόρμας έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι ένα απλό μητρώο αποφοίτων ή μία βάση δεδομένων στην οποία εγγράφονται ονόματα. Το alumni.uoa.gr δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του, να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους όπως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε χρήστης μπορεί να έχει το δικό του προφίλ, με τον δικό του «τοίχο» και να ελέγχει με ποιους χρήστες, αλλά και με ποιες κοινότητες (σχολές, τμήματα) θέλει να είναι συνδεδεμένος.

Στόχος της πλατφόρμας είναι να συνδεθεί το πανεπιστήμιο με την κοινωνία, την αγορά, την προβολή του έργου του πανεπιστημίου αλλά και την υποστήριξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ένας ακόμη στόχος είναι και η προσέλκυση αποφοίτων της διασποράς, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μετάδοση καλών πρακτικών και ερευνητικών -και όχι μόνο- νέων από το εξωτερικό.

Τέλος, οι συνδεδεμένοι χρήστες-απόφοιτοι της πλατφόρμας, μπορούν να κρατούν επαφή με την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος από το οποίο αποφοίτησαν, με το να ενημερώνονται για σεμινάρια, ημερίδες, να έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε επιστημονικό υλικό καθώς και στην ηλεκτρονική τάξη (eClass) και τα Ανοικτά Πανεπιστημιακά Μαθήματα. Εκτός αυτού , όμως, μέσω της αλληλεπίδρασης των χρηστών σε επίπεδο σχολής, τμήματος και πανεπιστημίου, δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης για νέες θέσεις εργασίας και σύνδεση με επαγγελματίες από όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η επιστημονική κοινότητα του ΕΚΠΑ.

 

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

BINGE WATCHING

‘Euphoria’: Το HBO ανακοίνωσε την ημερομηνία που ξεκινούν τα γυρίσματα της 3ης σεζόν!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET