ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 σκέψεις που κάθε 20χρονος κάνει όταν είναι single στη φοιτητική του ζωή!

Το να είναι κανείς single, στη διάρκεια της φοιτητικής ζωής του είναι απίστευτα συναρπαστικό, αλλά όχι πάντα εύκολο. Κάθε φορά που κοιτάζεις τριγύρω σου, υπάρχουν παντού ζευγαράκια, οπότε όσο και να πεις, σε πιάνει μια μοναξιά και μελαγχολία. Βέβαια για κάθε επιλογή υπάρχει και το αντίστοιχο τίμημα. Αν έχεις ή κοντεύεις να περάσεις όλη σου την […]

Θεώνη Σταματοπούλου

8 Δεκεμβρίου, 2016

Το να είναι κανείς single, στη διάρκεια της φοιτητικής ζωής του είναι απίστευτα συναρπαστικό, αλλά όχι πάντα εύκολο. Κάθε φορά που κοιτάζεις τριγύρω σου, υπάρχουν παντού ζευγαράκια, οπότε όσο και να πεις, σε πιάνει μια μοναξιά και μελαγχολία. Βέβαια για κάθε επιλογή υπάρχει και το αντίστοιχο τίμημα. Αν έχεις ή κοντεύεις να περάσεις όλη σου την φοιτητική ζωή μόνος/η, απλά σκέψου ότι τουλάχιστον η ιδέα της καριέρας που σε περιμένει, απαλύνει τον πόνο.

Αυτές είναι οι σκέψεις που καθένας μας έχει κάνει έστω και μία φορά, αν έχει περάσει ολόκληρη την φοιτητική του/της ζωή, single:

#1 «Θεέ μου, θα μείνω single για πάντα!»

Είναι η πρώτη σκέψη που όλοι ανεξαιρέτως κάνουν, αλλά είναι απόλυτα αναληθής. Όπως προείπα, για να αποκτήσεις κάτι, θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι άλλο. Σκέψου λοιπόν, ότι στη φοιτητική σου ζωή, βάζεις τα θεμέλια για τη μετέπειτα ζωή και καριέρα σου. Όταν αυτά τα θεμέλια είναι αρκετά γερά ώστε να σταθείς στα πόδια σου, όλο και κάποιος θα βρεθεί για να βγει μαζί σου!

#2 «Πώς γίνεται να είμαι ο/η μοναδικός/ή στην παρέα που είναι ακόμα ελεύθερος/η;»

Το ότι η πλειονότητα στην παρέα σου έχει σχέση, δεν σημαίνει ότι είσαι ο/η μοναδικός/ή single σε αυτόν τον πλανήτη. Υπάρχουν ένα σωρό ελεύθεροι φοιτητές. Απλά πρέπει να βγεις περισσότερο έξω, να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να κάνεις σωστή αναζήτηση. Εμείς σου φταίμε που πας και πέφτεις όλο πάνω σε δεσμευμένους;

#3 «Εύχομαι η καριέρα μου, να αναπληρώσει αυτά τα 4 χρόνια μοναξιάς.»

Μην ξεχνάς ποτέ ότι είσαι single για προσωπικούς λόγους, είτε επειδή είναι επιλογή σου είτε επειδή δεν βρίσκεις κάποιον/α που να σε ενθουσιάσει αρκετά. Πολύ συχνά, μία σχέση μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματική απόσπαση προσοχής από αυτό που κάνεις. Η επιλογή του να μείνεις single ως φοιτητής, ίσως να σου δημιουργεί ανά καιρούς μοναχικά συναισθήματα, ωστόσο μην ξεχνάς να λες στον εαυτό σου ότι κάποια στιγμή, ο κόπος κι οι προσπάθειες που έκανες, θα αποδώσουν καρπούς.

#4 «Δεν πειράζει. Τουλάχιστον κάνω σεξ. Κάτι είναι κι αυτό.»

Γιατί ποιος σε εμποδίζει από το να απολαμβάνεις ευκαιριακό σεξ; Κανείς απολύτως. Όσο είσαι ειδικά single, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να αποκτήσεις εμπειρίες με διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους. Καλέ, αυτό είναι καλύτερο κι από μία σχέση!

#5 «Θα εξακολουθούν να με κάνουν παρέα οι φίλοι μου, τώρα που έχουν σχέση;»

Η φοιτητική ζωή υπάρχει για να γιολάρεις, να κάνεις λάθη και να περνάς καλά. Κι από την στιγμή που όλοι οι φίλοι σου είναι σε σχέση, ανησυχείς μήπως η δική σας σχέση δεν είναι όπως πρώτα. Να μερικά καλά νέα για σένα: Θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα μαζί σου. Γιατί άλλωστε, ποιον θα ζαλίζουν με τις αμφιβολίες, τις ανασφάλειες και τα κλάματα τους, αφού χωρίσουν;

#6 «Κάτι πολύ καλό πρέπει να μου επιφυλάσσει το μέλλον, για να τιμωρούμαι έτσι τώρα.»

Είναι κάτι το οποίο οι περισσότεροι συνηθίζουν να λένε στον εαυτό τους. Μερικές φορές, επιλέγεις να είσαι μόνος/η και δεν σε νοιάζει, γιατί ξέρεις ότι στο μέλλον κάτι καλό σε περιμένει. Οι καλύτερες σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων είναι όταν υπάρχει ισορροπία, σταθερά θεμέλια και προσωπική ταυτότητα.

Γι΄αυτό μην ανησυχείς που είσαι single τώρα, διότι το μέλλον επιφυλάσσει πολύ καλές εκπλήξεις για εσένα.

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET