fbpx

Σκέφτομαι κάποι@ άλλ@ όταν κάνω σεξ με το/τη σύντροφό μου. Είναι φυσιολογικό;


[cover]

Εκεί λοιπόν που είσαι λίγο πριν την κορύφωση και όλη η γειτονιά περιμένει να μπει το… γκοooλ για να ησυχάσει από τις φωνές, ξεστομίζεις ένα «Γιάααννη/Μαρίιια σε λατρεύω». ΣΙΩΠΗ. ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ. Τον λένε Γιώργο/Κατερίνα. Άβολο.

Όχι εντάξει, πλάκα κάνω. Αλλά είναι πολύ πιθανό στο μυαλό σου να ήθελες όντως η φάση να παιζόταν μεταξύ εσένα και του/της «Γιάννη/Μαρίας».

Για να σε βγάλω από τη δύσκολη θέση των τύψεων και των ενοχών, να ξέρεις ότι η σκέψη ενός άλλου ατόμου πάνω στο σεξ δεν είναι τόσο σπάνιο και απαγορευμένο όσο πιστεύεις. Ανήκει κι αυτό στο κομμάτι των φαντασιώσεων. Βασικά, αν δε σου έχει συμβεί ή δεν το έχεις κάνει ακόμα και ηθελημένα έστω μία φορά, τότε λες ψέματα στον εαυτό σου και σε εμάς. Είναι όμως φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό; Γιατί γίνεται; Κι αν αυτό το πρόσωπο είναι πρώην ή απωθημένο; Μέχρι πού είναι τα όρια; Είναι κέρατο; Πρέπει να το πεις στ@ σύντροφό σου;

Μην αγχώ, γιατί σου έχω όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις να βρεις!

Πού οφείλεται όλο αυτό το μπέρδεμα;

Η αλήθεια είναι ότι ούτε πτυχίο ψυχολογίας έχω, αλλά ούτε σεξολογίας. Θα αυτοβαφτιστώ όμως Ειρήνη Χειρδάρη και θα σου πω ότι πάνω από το 40% του πληθυσμού το κάνει κάποια στιγμή στην ερωτική του ζωή και συνήθως βιώνει οργασμούς και κορυφώσεις που δεν έχει ξανανιώσει.

Για να σου δώσω να το καταλάβεις καλύτερα, πες ότι γουστάρεις πολύ μακαρόνια με κιμά. Τα τρως κάθε μέρα. Όμως μία μέρα, ενώ έχεις μακαρόνια, σκέφτεσαι ότι γεύεσαι ένα περιποιημένο μπέργκερ. Κάπως έτσι λοιπόν, όταν είσαι χρόνια με έναν σύντροφο, μπορεί άθελα σου να σκεφτείς ότι είναι κάποι@ άλλ@ στη θέση του! Δε σημαίνει ότι δε σου αρέσει το άτομο που έχεις απέναντί σου, απλά νιώθεις την ανάγκη για ένα μικρό escape που θα σου δώσει ένα παραπάνω ερέθισμα.

Είναι φυσιολογικό να σκέφτομαι άλλ@;

Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι είναι απολύτως φυσιολογικό (γιατί τι είναι το φυσιολογικό τέλος πάντων;)! Αυτό που μπορώ να σου πω όμως, είναι ότι δικαιολογείται μέχρι ενός σημείου. Πολλοί σεξολόγοι μάλιστα, υποστηρίζουν πως είναι απόλυτα λογικό και συχνό, καθώς μαρτυράει ότι είσαι ένα άτομο που το αρέσει το καινούργιο και το άγνωστο. Το να φαντασιωνόμαστε άλλους (π.χ. κάποιον διάσημο ή κάποιον άγνωστο που είδες στο δρόμο) αντικατοπτρίζει την επιθυμία για ποικιλία, μια ανάγκη του ανθρώπου σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Όμως όταν το πρόσωπο αυτό γίνεται συγκεκριμένο και το σκέφτεσαι κάθε φορά, όπως ο/η πρώην ή το μεγάλο σου απωθημένο, τότε δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα και απλά κάπου δεν έχεις επεξεργαστεί και ξεκαθαρίσει μέσα σου τα συναισθήματά σου!

Είναι κέρατο;

Είναι κατανοητό να νιώθεις ενοχές ή ότι έχεις απατήσει τον/τη σύντροφό σου. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να συζητήσεις με τη σχέση σου τι είναι κέρατο για εσάς. Κάτι που εσύ μπορεί να θεωρείς προδοσία, ο άλλος να μην το λαμβάνει καν υπόψιν του. Δεν είναι το ίδιο για όλους!

Ωστόσο, καλό είναι να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Οι φαντασιώσεις είναι άλλο κεφάλαιο. Και είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τις ελέγξεις. Παρ’ όλο που ο άνθρωπός μας θέλει να είναι ο μοναδικός που μας κάνει να κ@υλώνουμε (και λογικό εδώ που τα λέμε), στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.

Κι από την άλλη, παίζει μεγάλο ρόλο και το πώς το αντιμετωπίζεις εσύ. Μπορείς είτε να το αποδεχτείς και να συνεχίσεις να το κάνεις επειδή περνάς όμορφα ή να προσπαθήσεις να καταλάβεις από πού προέρχεται όλο αυτό. Μήπως το σεξ με τον/την σύντροφό σου είναι βαρετό; Μήπως του λείπει η δημιουργικότητα; Θα σε βοηθούσε να πειραματιστείς περισσότερο στο κρεβάτι με τη σχέση σου; Μπορείς επίσης να σκεφτείς πώς θα ένιωθες εσύ εάν ήξερες ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου σκέφτεται κάποι@ άλλ@ όταν κάνετε sex. Θα ένιωθες προδομέν@;

Πότε η φαντασίωση για κάποι@ άλλ@, κατά τη διάρκεια του σεξ, γίνεται πρόβλημα;

Εάν πρόκειται για κάτι που έγινε μία φορά, ή συμβαίνει πολύ αραιά, δε μιλάμε για κέρατο αλλά για μία φαντασίωση της στιγμής. Καλά, δε μιλάω καν για την περίπτωση που είναι κάποιο διάσημο πρόσωπο! Εκεί είναι τελείως άλλη φάση, δεν είναι να το παίρνεις και πολύ στα σοβαρά.

Εκεί που θα πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς όμως είναι όταν γίνεται συχνά ή μονίμως και με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Αλλά μη σε πιάνει αμέσως πανικός. Άφησε να περάσει λίγος καιρός και δες αν εξακολουθείς να τον/τη σκέφτεσαι. Μπορεί να είναι προσωρινό, λόγω κάποιων γεγονότων στη ζωή σου. Τώρα αν ΚΑΘΕ φορά που κάνεις σεξ με το/τη νυν, σκέφτεσαι τον/την πρώην (ή τον ανεκπλήρωτο έρωτά σου), τότε ή δεν ξεπέρασες ποτέ τη σχέση σας ή το σεξ εκείνο ήταν καλύτερο.

Αν θες τη γνώμη μου, κρύβεται μια βαθύτερη ανάγκη από πίσω. Ψάξε εάν δε σε καλύπτει ερωτικά το ταίρι σου ή εάν εσύ έχεις φύγει συναισθηματικά από τη σχέση και είσαι εντελώς αλλού. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να βρεις την πηγή του «κακού» και να μην εκμεταλλεύεσαι ανθρώπους που είναι δίπλα σου, γιατί μπορεί η φαντασίωση να γίνει πράξη και εκεί σκουραίνουν τα πράγματα.

Να το πω στο/στη σύντροφό μου;

Αρχικά, άσε πίσω τις δεύτερες σκέψεις και πάρε τα ηνία. Είναι κάτι που συμβαίνει και για να μπήκες στο άρθρο αυτό σε απασχολεί πολύ.

Εάν πιστεύεις ότι το να σκέφτεσαι τον/τη «Γιάννη/Μαρία» αντί του/της «Γιώργου/Κατερίνας», συμβαίνει γιατί θες πιο πολύ τον/την πρώτ@, τότε απλά φύγε από τη σχέση που βρίσκεσαι, γιατί δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά.

Αν είσαι στην κατηγορία που δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι τον/την πρώην, τότε επίσης φύγε και βρες τον/την, γιατί ξεκάθαρα δεν τον/την έχεις ξεπεράσει ακόμα.

Εάν δεν είναι τα παραπάνω όμως, αλλά σε προβληματίζει πολύ αυτό που σου συμβαίνει, καλό είναι να το συζητήσεις με τον/την σύντροφό σου και να ψάξετε μαζί την αιτία. Άβολη συζήτηση; Ναι. Υπάρχει το ρίσκο να το παρεξηγήσει; Ναι. Εκτός και αν είστε σε καμία Σουηδία, ξέρω γω. Πάντως εδώ οι Έλληνες είμαστε θερμόαιμος λαός.

Μπορεί να περνάει και αυτ@ το ίδιο με εσένα να ξέρεις. Όμως μόνο μαζί μπορείτε να βρείτε και πάλι αυτό που είχατε στην αρχή και σας έφερε κοντά. Θα χρειαστεί πολλή συζήτηση και κατανόηση, αλλά αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία μιας υγιούς σχέσης.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET