fbpx

10 σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι από τη χρoνιά που μόλις τελείωσε!


Όπως κάθε χρονιά, έτσι και το 2018, είχε τις καλές του και τις άσχημες στιγμές του. Ωστόσο, ήρθε πια η ώρα να το αποχαιρετήσεις, μαζί και τις όποιες όμορφες ή πιο θλιβερές αναμνήσεις σου άφησε. Σίγουρα είχες βάλει κάποιους στόχους να εκπληρώσεις, τους οποίους και ίσως να μην κατάφερες να φέρεις εις πέρας. Δε χρειάζεται όμως ούτε να απογοητεύεσαι ούτε να τα παρατάς! Όλα θα γίνουν, αρκεί να έχεις υπομονή και επιμονή!

Σήμερα λοιπόν, ενδεχομένως να σε πιάσει μα μικρή θλίψη για τα ανεκπλήρωτα αυτής της χρονιάς, αλλά να θυμάσαι πάντοτε τα παρακάτω πράγματα:

#1 Δε σε χαρακτηρίζουν τα προηγούμενα λάθη σου

Δε χρειάζεται να μετανιώνεις για τα λάθη που έκανες, γιατί σίγουρα έκανες, όλοι μας κάναμε, αρκεί μέσα από αυτά να πήρες κάποια μαθήματα. Από την άλλη βέβαια, απέδειξες πως τολμάς, ρισκάρεις και θέλεις να προχωράς στη ζωή σου, όχι να μένεις στάσιμος, μόνο και μόνο επειδή είναι η πιο ασφαλής λύση. Δε συμβιβάζεσαι με αυτά που φέρνει από μόνη της η ζωή, κυνηγάς τα όνειρά σου, θες να βελτιώνεσαι. Κι ας μην τα καταφέρνεις πάντα! Εξάλλου, και ποιος δεν κάνει λάθη; Προσπάθησε από τη νέα χρονιά κι ύστερα, να είσαι λίγο πιο επιεικής με τον εαυτό σου.

#2 Να θυμάσαι τις ήττες σου όπως θυμάσαι και τις νίκες σου

Ελπίζω να κρατήσεις όσα είπαμε πιο πάνω περί λαθών, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα ξεχνάς εντελώς. Μάθε να αποδέχεσαι κάθε επιτυχία σου, αλλά και αποτυχία σου. Ναι, δεν είναι εύκολο να συγχωρήσεις τον εαυτό σου για μια λάθος απόφαση, ωστόσο μη ξεχνάς ότι πολλές φορές, ακριβώς χάρη σε αυτή τη λάθος απόφαση, άλλαξες πορεία στη ζωή και βρέθηκες στο σωστό σημείο! Οι ήττες σου κλείνουν αρκετές πόρτες, αλλά μετά από κάθε ήττα έρχεται μια μεγάλη νίκη .

#3 Nα θυμάσαι αυτούς που σου στάθηκαν και θα συνεχίσουν το 2019

Παρόλο που το σημαντικότερο είναι να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου και στη βελτίωσή του, σήμερα είναι η ιδανική στιγμή να κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν και να κοιτάξεις γύρω σου. Ποια άτομα είναι πραγματικά δίπλα σου στα εύκολα και στα δύσκολα; Ποιοι σου κράτησαν το χέρι τις στιγμές που ένιωθες μόνος και σου υπενθύμισαν πως θα ‘ναι στο πλευρό σου να σε σηκώσουν πάλι στα πόδια σου; Ένα είναι το σίγουρο: Δε θα τα κατάφερνες με τίποτα το 2018 χωρίς εκείνους. Δώσε τους λοιπόν λίγο χρόνο από τη μέρα σου και ευχαρίστησέ τους γι’ αυτά που περάσατε, αλλά και γι’ αυτά που κοντοζυγώνουν με την άφιξη του 2019.

#4 Έχεις καταφέρει πολλά ακόμη και αν δεν το πιστεύεις

Καταλαβαίνω πως ενδέχεται να είχες μεγαλύτερα σχέδια για το 2018 και να μην καταλαβαίνεις σε τι βαθμό επιτεύχθηκαν. Ίσως και να μην έχεις καταλάβει ακόμη και τώρα που στα γράφω πόσο δυνατή προσωπικότητα έχεις. Κάνε λοιπόν μια μικρή παύση, κλείσε τα μάτια σου και σκέψου για λίγα λεπτά και μόνο τι κατάφερες αυτή τη χρονιά. Ίσως έτσι συνειδητοποιήσεις πως έχεις πετύχει πολύ περισσότερα από όσα νόμιζες ως τώρα. Ακόμη και αν δεν το παραδέχεσαι ούτε καν στον ίδιο σου τον εαυτό, αυτά τα μικρά βήματα που έκανες, κάποια στιγμή θα σε οδηγήσουν στα μεγάλα και στην εκπλήρωση των ονείρων σου. Δώσε σε σένα κυρίως χρόνο και όλα θα γίνουν.

#5 Όσο δύσκολη χρονιά και να είχες, δεν ήρθε το τέλος

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ζωή μας φέρνει αντιμέτωπους με περισσότερα πράγματα από όσα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Πόσες φορές τη φετινή χρονιά δεν ένιωσες πως δεν αντέχεις άλλο, πως τα κάνεις όλα λάθος, πως απλώς χρειάζεσαι ένα διάλειμμα; Nα είσαι ψύχραιμος σε τέτοιες στιγμές και να ξέρεις πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κυλήσει με αυτόν τον τρόπο. Και μην ξεχνάς: Δεν είσαι μόνος, έχεις τους αγαπημένους σου να σταθούν δίπλα σου.

#6 Θα έχεις άπειρες ευκαιρίες στο μέλλον

Παρόλο που αφήνεις αρκετά πράγματα πίσω σου με την άφιξη του 2019, άλλα πιο σημαντικά κι άλλα όχι τόσο, να θυμάσαι πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη! Κάθε αποχωρισμός είναι δύσκολος, αλλά με τον καιρό βλέπεις πιο καθαρά τα πράγματα. Το σημαντικότερο είναι να καταφέρεις να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν και να επικεντρωθείς στο παρόν και στο μέλλον σου. Δε μπορείς να κρατιέσαι από τα παλιά, γιατί χάνεις τα καινούργια. Είσαι πολύ νέος για να κοιτάς συνέχεια πίσω και να αδιαφορείς για το τώρα. Η ζωή ξέρει πού σε πηγαίνει και όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, γι’ αυτό βρες και εσύ το δικό σου σκοπό.

#7 Ο επόμενος χρόνος θα περάσει γρήγορα, εκμεταλλεύσου τον!

Όπως λέει και ο φιλόσοφος Ηράκλειτος «τα πάντα ρει», δηλαδή όλα στη ζωή προχωρούν και έρχομαι εγώ να προσθέσω πως τα πάντα κυλούν με ταχύτητα φωτός και για να προλάβεις ευκαιρίες πρέπει να βιαστείς και να μην αφήνεις τίποτα να πέφτει κάτω. Κάθε τι που σου παρουσιάζεται οφείλεις για τη δική σου επιτυχία να το εκμεταλλεύεσαι στο έπακρον. Δε λέω να βιάζεσαι συνεχώς και να μην προλαβαίνεις να ζεις τη στιγμή, διότι έτσι δε δημιουργείς αναμνήσεις. Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι πως όλα θέλουν σύνεση και μέτρο.

#8 Κράτα αυτά που σου δίδαξε το 2018 για την προσωπικότητά σου

Η χρονιά του 2018 σου αφήνει πολλές αναμνήσεις και ειδικά όσον αφορά κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου. Κάποιες από τις δοκιμασίες που πέρασες σε βοήθησαν να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου, να βρεις τη δύναμη που έκρυβες, την τόλμη σου, το κουράγιο σου, την επιμονή σου αλλά και την προσήλωσή σου. Ναι, δεν το περίμενες ποτέ από εσένα, μα έγινε! Και η αυτογνωσία σε οδηγεί στην αυτοβελτίωση… Γι’ αυτό λοιπόν, χάρη στο 2018 θα είσαι την επόμενη χρονιά καλύτερος και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα όλων.

#9 Οι άσχημες στιγμές να σου γίνουν ένα μεγάλο μάθημα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπήρχαν στιγμές μέσα στη χρονιά που να μην ένιωσες περήφανος για τον εαυτό σου και να απογοητεύεσαι. Άφησε όμως με το 2019 τις άσχημες αναμνήσεις πίσω σου και μην της κουβαλήσεις μαζί με τη νέα αρχή που θα κάνεις από την αυριανή μέρα. Κάποιοι επιτρέπουν στις αποτυχίες τους να τους στοιχειώνουν. Μην πράξεις το ίδιο, αλλά δες τες σαν ένα καλό μάθημα, διδάξου από αυτές και βελτίωσε από εδώ και πέρα την αντιμετώπιση που θα έχεις σε κάθε ανάλογη κατάσταση.

#10 Θύμισε στον εαυτό σου πόσο περήφανος είσαι που έφτασες μέχρι εδώ

Κοιτάς συνεχώς να είναι οι άλλοι καλά, παραμελώντας τον εαυτό σου. Τι χρειάζεσαι εσύ πραγματικά το σκέφτηκες ποτέ; Με τι ήρθες αντιμέτωπος όλον αυτόν τον καιρό και εν τέλει τα κατάφερες το έχεις συνειδητοποιήσει; Δεν αξίζεις μια επιβράβευση γι’ αυτό λοιπόν; Για ακόμη μία χρονιά τα πήγες πολύ καλά και θα έπρεπε να είσαι πραγματικά περήφανος που έφτασες μέχρι εδώ! Σταμάτα να υποτιμάς τον εαυτό σου και δώσ’ του μια φορά τα συγχαρητήρια και τον χρόνο που αξίζει!

Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις τι είναι σημαντικό να κρατάς καθώς αποχαιρετάς τον παλιό χρόνο. Εύχομαι λοιπόν, ο νέος να σε βρει με υγεία, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία. Και κάτι τελευταίο: Τα ανεκπλήρωτα όνειρα είναι μονάχα γι αυτούς που δεν πιστεύουν πραγματικά σε αυτά.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET