ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως σε βλέπει φιλικά; 6 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να ρίξεις φως στο μυστήριο!

Μην σπας άλλο το κεφάλι σου κι εσύ.

Θεώνη Σταματοπούλου

23 Σεπτεμβρίου, 2020

Tο να σου αρέσει κάποιος είναι σίγουρα συναρπαστικό, ταυτόχρονα όμως μπορεί να γίνει και αρκετά τρομακτικό. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που τον/την σκέφτεσαι ή βρίσκεσαι κοντά του/της σε κατακλύζει ένας μεγάλος ενθουσιασμός, όμως από την άλλη έχεις αυτόν τον κόμπο στο στομάχι που σε κρατάει πίσω να κάνεις κίνηση, ειδικά όταν δεν ξέρεις αν τρέφει τα ίδια αισθήματα. Και τι είναι αυτό που μπορεί να μαρτυρήσει αν σε γουστάρει κι εκείνος/η ή απλά… σε βλέπει φιλικά και τίποτα παραπάνω; Η στάση που κρατάει απέναντί σου, φυσικά. 

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ορισμένες κινήσεις και συμπεριφορές που εύκολα παρερμηνεύονται και σε μπερδεύουν, υπάρχουν όμως και εκείνες που φανερώνουν πώς σε βλέπει το άτομο αυτό, αρκεί να τους δώσεις βάση. Και γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ, για να σου δώσω τα φώτα μου γιατί δε θέλω να τρέφεις ψεύτικες ελπίδες και μετά να πληγώνεσαι.

Προτού προχωρήσω λοιπόν στα σημάδια που μαρτυρούν ότι σε βλέπει σαν φίλο/η, να πω ότι γενικότερα, αν αρέσεις σε κάποιον/α, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα σε κάνει να το καταλάβεις. Θα σ΄ακουμπάει τυχαία, θα βρίσκει αφορμές για να μιλήσετε, δε θα παιδεύεσαι χωρίς λόγο ρε παιδί μου, ούτε θα αναγκάζεσαι να αναλύεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, γιατί το πράγμα θα κάνει μπαμ.

Όπως κάνουν μπαμ και τα παρακάτω, ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο:

#1 Δεν έχει δείξει το παραμικρό ίχνος ζήλιας

Κανείς ποτέ δε θέλησε έναν παθολογικό ζηλιάρη δίπλα του, αλλά πού και πού, ορισμένες ενδείξεις ότι το άτομο ψιλοενοχλείται με ορισμένες καταστάσεις και είναι εκεί για να σε διεκδικήσει, δε βλάπτουν. Κι αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση. Είτε βρίσκεσαι ήδη με τον άλλον σε σχέση, είτε το ψήνετε, είτε είναι φίλος/η σου αλλά νιώθεις πως κάτι άλλο τρέχει μεταξύ σας. Ε, αν αυτό δεν υπάρχει καθόλου από μεριάς του/της, τότε σημαίνει πως τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία.

#2 Σου λέει χαρτί και καλαμάρι τα γκομενικά του

Αυτό ας πούμε δεν το κάνεις σε κάποιον που γουστάρεις. Εκτός κι αν είναι μέρος της τακτικής του να σε κάνει να ζηλέψεις, πράγμα not cool και γι’ αυτό δεν το επικροτούμε. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εάν σου μιλάει ανοιχτά για γκομενάκι που ψήνει κατάσταση ή για την ήδη υπάρχουσα σχέση του/της και το κρεβάτι που κάνουν, τότε μάντεψε ποιος δεν μπορεί να… μη σε αντικρίσει ερωτικά.

#3 Κάθε φορά που επιχειρείς να τον/τη φλερτάρεις, η φάση είναι awkwaaard

Κομπλιμέντα έκαναν ανέκαθεν οι φίλοι μεταξύ τους, αλλά το πώς θα το εκλάβει ο άλλος εξαρτάται κι από την πρόθεσή σου. Άλλες φορές δηλαδή μοιάζουν και είναι εντελώς αθώα και φιλικά, ενώ άλλες μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση το άτομο που έχεις απέναντί σου. Το ίδιο ισχύει και για πιο οικείες χειρονομίες, όπως αγκαλιές, φιλάκια, συνεχή αγγίγματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο/η άλλος/η αντιλαμβάνεται την ερωτική σου πρόθεση και από τη στιγμή που δεν αισθάνεται το ίδιο, θέλει να ανοίξει η Γη να τον/την καταπιεί. Γι’ αυτό, άμα δεις ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση, κόψτο.

#4 Σιγοντάρει στο να βρεις κι εσύ κάποιον/α

Όχι απλά δε ζηλεύει και δε σε φλερτάρει, αλλά προσπαθεί να σου βρει και γκόμενο/α από πάνω. Αυτό μόνο ένας/μία φίλος/η θα μπορούσε να το κάνει. Εδώ δε μιλάμε πια για τακτική, αλλά για απύθμενη ηλιθιότητα, σε περίπτωση που απώτερος σκοπός του είναι να σου ρίξει στάχτη στα μάτια μην και καταλάβεις ότι σε θέλει. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, δε φτάνει κανείς τόσο μακριά. Ο άνθρωπος όντως ενδιαφέρεται, σε νοιάζεται, θέλει να είσαι ευτυχισμένος/η, αλλά όλα αυτά σαν καλός/ή φίλος/η.

#5 Μπορεί να κάνετε μέρες να μιλήσετε

Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά μεταξύ φίλων. Λίγο η ρουτίνα, λίγο η προσοχή σε άλλα πράγματα, λίγο οι προτεραιότητες, είναι απολύτως φυσιολογικό να μη μιλάτε καθημερινά. Αυτό βέβαια αλλάζει για κάποιον που σε βλέπει ερωτικά. Δεν μπορεί, δε διανοείται, πώς το λένε (!), να αντέξει πάνω από ένα 24ωρο χωρίς να ακούσει τη φωνή σου ή να μάθει νέα σου. Ο/η ερωτευμένος/η επιδιώκει συνεχώς την επικοινωνία και κατεβάζει πλερέζες και μόνο στην ιδέα να μην τα πείτε.

#6 Εκνευρίζεται κάθε φορά που σας περνούν για ζευγάρι

Αυτά συμβαίνουν όταν βλέπουν μια γυναίκα κι έναν άντρα να είναι φίλοι. Η αντίδραση του ατόμου που έχεις δίπλα σου σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, δείχνει πολλά για το πώς βλέπει κι ο ίδιος της σχέση σας. Αν δηλαδή εκνευρίζεται, νιώθει άβολα και γενικά κάνει λες και τον προσέβαλαν, δεν το λες ότι καίγεται για σένα. Εάν το έκανε, θα χαιρόταν για το ότι σας περνούν για ζευγάρι και ίσως να ένιωθε χαριτωμένα άβολα και εκμεταλλευόμενος τη στιγμή να πέταγε κάνα υπονοούμενο.


Food photo created by ArthurHidden – www.freepik.com

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2022, ξέρουμε τι googlαρες φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET