fbpx

8 σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα ότι σ’ αυτήν την εξεταστική θα μεγαλουργήσεις #NΟΟΟΤ


Να φανταστώ δίνεις κι εσύ αυτές τις ψευτο-υποσχέσεις στον εαυτό σου στην αρχή κάθε εξαμήνου, ότι αυτή τη φορά θα στρωθείς, δε θα χάσεις διάλεξη για διάλεξη και θα περάσεις μαθηματάκια με το κιλό; Ναι οκ. Ε κάτι τέτοιο παίχτηκε και στην αρχή αυτού εδώ που διανύουμε ακόμα (κι απ’ ό,τι φαίνεται δε θα τελειώσει ποτέ), όμως όπως λέει και το άσμα, μην κάνεις όνειρα γιατί… ο Θεός γελάει.

Πού να ‘ξερες ότι αυτή τη φορά δε θα βάλεις μόνος/η σου τα χεράκια σου να βγάλεις τα ματάκια σου, αλλά θα σε προλάβουν κάποιοι άλλοι παράγοντες που όχι μόνο «γκρέμισαν» τις όποιες προσδοκίες είχες, αλλά κόντεψαν να κατεδαφίσουν τον κόσμο γενικότερα…

Anyway, οι συγκυρίες ήταν και συνεχίζουν να είναι τέτοιες, που όσα pep talks κι αν δώσεις στον εαυτό σου, όση πίστη στο θαύμα κι αν κρύβεις μέσα σου, πιθανότατα τούτην εδώ την εξεταστική δε θα καταφέρεις (και όλοι μας προφανώς) να κάνεις τη διαφορά, για τους απλούστατους παρακάτω λόγους:

1. Δεν κάνατε το perfect match με τα διαδικτυακά μαθήματα 

Σίγουρα δε γράψατε το love story που θα ήθελες, για να μπορείς να πεις πως ναι, στις ερχόμενες εξετάσεις θα δώσεις ρέστα. Με τον ύπνο να υπερνικάει συχνά την online παρακολούθηση μαθημάτων και η αδυναμία για αρκετό καιρό να ρυθμίσεις τον εαυτό σου στα νέα δεδομένα, έγιναν πολλές παραλείψεις. Και δημιουργήθηκαν πολλά κενά. Και πήγε στράφι ένα ολόκληρο εξάμηνο.

2. Μπέρδεψες την καραντίνα με την… καραμπίνα στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις

Δεν ήταν απλό πιστόλι αυτό που έριξες στη σχολή… Διότι πέρα των συνηθισμένων μπερδεμάτων εν μέσω καραντίνας, όπως «ξεχάστηκα ότι είχα μάθημα» και «αχ, σήμερα είναι Τετάρτη κι όχι Σάββατο», που οδηγούσαν σε παράλειψη μαθημάτων, τέθηκε και το θέμα της προσωπικής επιλογής να αφήσεις τα της σχολής στην τύχη τους και να αφιερωθείς στον εαυτό σου. Το είδες λίγο πρόωρες διακοπές κι όχι αλλαγή πλεύσης στον τρόπο διεξαγωγής των διαλέξεων.

3. Από σημειώσεις… μόνο αν ζητιανέψεις από κανέναν

Και μόνο αν βρεθεί κάποιος που όχι απλά παρακολουθούσε εντατικά τις διαλέξεις, αλλά κατάφερε μέσα από τη μονοκόμματη και με μια ανάσα παράδοση του μαθήματος από τον καθηγητή, να βρει τα σημεία εκείνα που πρέπει να σημειωθούν. Γενικά, πολλές οι προϋποθέσεις και λίγες οι πιθανότητες να βρεις αυτό που ζητάς.

4. Η τύχη των συγγραμμάτων εξακολουθεί να αγνοείται 

Ψάξ’ τα ψάξ’ τα δε θα τα βρεις, λίγο η φασούλα τους. Και κάτι μου λέει ότι το κρυφτό θα συνεχιστεί κι αφότου ξεκινήσουν οι εξετάσεις, έστω γι’ αυτά τα 1 – 2 συγγράμματα που επιμένουν να μην εμφανίζονται. Μια έκτη αίσθηση μου το λέει, που στηρίζεται στο γεγονός ότι κάποιοι σύντροφοι το ζουν ήδη, οπότε γιατί να μην το ζήσουμε κι εμείς. Διότι τι τα θέλουμε τα βιβλία για να πάμε να δώσουμε εξετάσεις; Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι σημειώσεις που κρατήσαμε όλον αυτόν τον καιρό;

5. Πρόγραμμα και ημερομηνίες εξεταστικής; ΤΙΝΑΥΤΟ, τρώγεται;

Είναι και κάπως ντροπής πράγματα να περιμένεις να σου παρουσιαστεί το πρόγραμμα εξεταστικής νωρίτερα από μια βδομάδα πριν. Κρατήστε για τον εαυτό σας αυτές τις εξευτελιστικές προσδοκίες, κοιτάξτε τη δουλειά σας κι αφήστε τους ειδικούς να κάνουν τη δική τους. Η ανακοίνωσή τους έρχεται ύστερα από μαθηματικές πράξεις που δείχνουν το ακριβές χρονικό διάστημα που χρειάζεται ο μέσος φοιτητής να μελετήσει. Και αυτό όπως αποδείχτηκε, είναι λίγες μόλις μέρες πριν πας να δώσεις το πρώτο μάθημα.

6. Προτιμάς τα περπατημένα μονοπάτια

Χώρια όλα τα υπόλοιπα στραβά που αφορούν την προ εξεταστική περίοδο και το βαθμό προετοιμασίας σου, είναι και η εξεταστική αυτή καθ’ αυτή. Τον φόβο στο άγνωστο τον μοιραζόμαστε όλοι και αυτό που βλέπεις μπροστά σου (να απλώνεται σε όλο σου το καλοκαίρι) είναι τελείως ξένο και κάπως φοβερό. Πώς θα είναι οι ερωτήσεις; Θα προλαβαίνεις να τις απαντήσεις; Πόσο αυστηρά θα σε αντιμετωπίσει καθηγητής σου; Πόσο πολύ θα αποτύχεις τέλος πάντων;

7. Οι δύσκολες στιγμές θέλουν αλληλεγγύη

Θέλουν μια φωνούλα να σου ψιθυρίζει στο αυτί τη σωστή απάντηση, θέλουν ένα χέρι να απλώνεται προς το μέρος και να εμφανίζει τη λύση του προβλήματός σου στη χούφτα του. Θέλουν κάποιον που να έχει διαβάσει καλύτερα από εσένα και να έχει το παραμικρό αίσθημα αλληλεγγύης, για να μοιραστεί μαζί σου τις γνώσεις του. Η εξ αποστάσεως εξεταστική καταργεί την ομαδικότητα κι αυτό είναι κακό (για σένα)!

8. Summer vibe is in the air

Σχωράτε μας, αλλά τέτοια εποχή άλλες χρονιές βρισκόμασταν στα τελειώματα της εξεταστικής αντί να μαντεύουμε ακόμα τις ημερομηνίες έναρξης. Οποιαδήποτε αδυναμία, λοιπόν, να μπούμε στο κατάλληλο mood αποδίδεται στην αυτόματη κι ανεξέλεγκτη από εμάς μετάβαση σε καλοκαιρινό mode. Δε φταίμε εμείς.


Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET