ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

6 σημεία του σώματος που δεν χρειάζεται να καθαρίζεις τόσο συχνά όσο νομίζεις!

Σε ό,τι αφορά την προσωπική υγιεινή, όλοι μας νομίζουμε ότι όσο περισσότερο φροντίζουμε και προσέχουμε τον εαυτό μας, τόσο πιο καθαροί είμαστε. Οκ δεκτό, αλλά πολλές φορές κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί βλαβερό για το σώμα μας. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν είναι ανάγκη να πλένονται συχνά για να διατηρούνται καθαρά. Αυτά […]

Σε ό,τι αφορά την προσωπική υγιεινή, όλοι μας νομίζουμε ότι όσο περισσότερο φροντίζουμε και προσέχουμε τον εαυτό μας, τόσο πιο καθαροί είμαστε. Οκ δεκτό, αλλά πολλές φορές κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί βλαβερό για το σώμα μας. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν είναι ανάγκη να πλένονται συχνά για να διατηρούνται καθαρά. Αυτά τα σημεία έχουν την ιδιότητα να καθαρίζονται με φυσικό τρόπο από μόνα τους, επομένως δεν είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη να τα πλένεις κι εσύ, παρά είναι προτιμότερο να τα αφήνεις ανέγγιχτα.

Ποια είναι αυτά τα σημεία του σώματος που δε χρειάζεται να καθαρίζεις τόσο συχνά; Διάβασε παρακάτω:

1. Tα αυτιά σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μπατονέτες για να καθαρίσουν το εσωτερικό των αυτιών τους, ωστόσο οι ειδικοί δεν είναι σύμφωνοι με τη συγκεκριμένο μέθοδο, μιας και θεωρούν ότι βλάπτει περισσότερο απ’ ότι βοηθάει. Το εσωτερικό του αυτιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και το κερί στην ουσία το προστατεύει από διάφορες λοιμώξεις και βακτήρια, δεν είναι βρωμιά. Ωστόσο, αν για οποιονδήποτε λόγο θέλεις να καθαρίσεις τα αυτιά σου, είναι προτιμότερο να αφήσεις έναν γιατρό να το κάνει για σένα παρά μόνος/η σου.

2. Ο κόλπος σου

Πολλές είναι οι κοπέλες που έχουν μανία να καθαρίζουν τον κόλπο τους με αρκετά προϊόντα. Χρησιμοποιούν αφρόλουτρο, αρωματικά σαπούνια, ειδικές κρέμες κι άλλα τόσα, καταστρέφοντας έτσι τη φυσική ισορροπία της περιοχής όπως και τα βακτήρια που δεν είναι κακά και πρέπει να υπάρχουν στον κόλπο. Κορίτσια, πραγματικά το νεράκι και μόνο φτάνει. Ο κόλπος είναι από τα μέρη του σώματος που αυτό-καθαρίζονται με φυσικές διεργασίες του οργανισμού.

3. Τα μάτια σου

Αν υπάρχει κάτι στα μάτια σου που σε ενοχλεί, μην κάνεις τίποτα από μόνος/η σου. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου και μην χρησιμοποιήσεις σε καμία περίπτωση κάποιο προϊόν που μπορεί να τα βλάψει ανεπανόρθωτα. Τα δάκρυα από μόνα τους είναι ένας φυσικός καθαρισμός των ματιών. Το νερό επίσης αρκεί για να καθαριστούν όσο πρέπει.

4. Η μύτη σου

Για όσους από εσάς επιδίδεστε σε εκσκαφές στη μύτη σας, να σας ενημερώσω ότι κακώς πράττετε. Το δαχτυλάκι πoυ βολτάρει ανενόχλητο στη μύτη μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, οίδημα, ακόμα και ερεθισμό αν π.χ. έχεις ακουμπήσει κάτι βρώμικο και χωρίς να πλύνεις τα χέρια σου, τα βάζεις στη μύτη σου. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο θες να καθαρίσεις τη μύτη σου, προτίμησε κάποιο ειδικό σπρέι ή φυσιολογικό ορό.

5. Τα μαλλιά σου

Το πολύ συχνό λούσιμο δεν είναι και τόσο υγιεινό για τα μαλλιά σου. Αν λούζεσαι καθημερινά, λόγου χάρη, κινδυνεύεις να πάθεις καμία δερματίτιδα ή να καταστρέψεις σταδιακά το τριχωτό της κεφαλής σου. Τα χημικά που περιέχονται στα σαμπουάν δεν κάνουν καλό στα μαλλιά σου και πολλές φορές προκαλούν ερεθισμό και κνησμό. Δεν υπάρχει κάποια επιστημονικά αποδεδειγμένη έρευνα που να λέει πόσες φορές πρέπει να λούζεσαι εβδομαδιαία, αλλά το λογικό είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα.

6. Τα χέρια και τα πόδια σου

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά όσο πιο συχνά κάνεις ντους, τόσο πιο ξηρά γίνονται τα χέρια και τα πόδια σου. Το δέρμα ιδρώνει και λαδώνει από μόνο του και αυτό είναι και το φυσιολογικό. Με το να θες να πλένεσαι διαρκώς, δεν καταφέρνεις κάτι παρά μόνο να κάνεις το δέρμα σου να γίνεται πιο ξηρό και να χάνει την απαλότητά του. Το τρίψιμο στα χέρια και στα πόδια με το αφρόλουτρο σε συχνή (καθημερινή βάση) δε βοηθά, αλλά αντιθέτως δυσχεραίνει την κατάσταση.

Επομένως, όσο δελεαστικό κι αν σου φαίνεται να καθαρίζεις αυτά τα σημεία του σώματός σου καθημερινά, πρέπει να θυμάσαι ότι δεν είναι απαραίτητο. Μπορούν να κάνουν τη δουλειά αυτή κι από μόνα τους! 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η DUST+CREAM έκανε την Αναστασία πιο «Όμορφη» από ποτέ στο νέο της video clip!

ΣΤΥΛ

Το Pyjama Party της Tezenis είχε τα πιο cozy vibes με πρωταγωνιστή τη νέα pyjama collection!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τρία πράγματα να προσέξεις στα 20 σου για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET