ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Νιώθεις πως σε θεωρεί δεδομένη; 7 σημάδια ότι το αγόρι σου δεν σε εκτιμά καθόλου!

Ο σεβασμός είναι μία από τις αξίες που θεωρούνται κάτι παραπάνω από απαραίτητες σε μία σχέση. Και ευτυχώς, για καλή μας τύχη, η απουσία της συγκεκριμένης αξίας φαίνεται από νωρίς. Ο άνθρωπος που δεν τρέφει εκτίμηση και σεβασμό για τον σύντροφό του, συνήθως «φροντίζει» να το δείχνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν […]

Ο σεβασμός είναι μία από τις αξίες που θεωρούνται κάτι παραπάνω από απαραίτητες σε μία σχέση. Και ευτυχώς, για καλή μας τύχη, η απουσία της συγκεκριμένης αξίας φαίνεται από νωρίς. Ο άνθρωπος που δεν τρέφει εκτίμηση και σεβασμό για τον σύντροφό του, συνήθως «φροντίζει» να το δείχνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αν λοιπόν έχεις παρατηρήσει στη σχέση σου πως υπάρχει έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό σου από το αγόρι σου, δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά είναι το πρώτο από τα πολλά σημάδια που δείχνουν ότι σε θεωρεί δεδομένη και δε σε υπολογίζει. Ναι μεν τον αγαπάς και θεωρείς πως είσαι ευτυχισμένη μαζί του, αλλά τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορείς να τις ανέχεσαι. Πάνω απ’ όλους και όλα, πρέπει να βάζεις την αξιοπρέπεια και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ποια είναι όμως τα υπόλοιπα σημάδια, που φανερώνουν ότι ο σύντροφός σου δε σε εκτιμά και σε θεωρεί δεδομένη;

1. Η γνώμη σου δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει

Λες και τη θεωρεί αμελητέα και δε θα του προσφέρει κάτι. Ακόμα και στα δύσκολα αντί να σε συμβουλευτεί και να βρείτε μαζί μία λύση, εκείνος προτιμά να ρωτήσει οποιονδήποτε άλλον πέρα από εσένα. Αν δεν είναι αυτό σημάδι ότι σε παραγκωνίζει και δε σε εκτιμά, τότε ποιο; Αντί να παίρνετε μαζί αποφάσεις ως ζευγάρι, εκείνος δείχνει να ακολουθεί μία δική του πορεία. Είναι στα χέρια σου αν θα το αφήσεις έτσι ή θα δώσεις ένα τέλος.

2. Κανονίζει πράγματα χωρίς να σε ρωτήσει

Δεν ρωτάει, απλά ανακοινώνει ή απαιτεί να τον ακολουθήσεις. Κάνει σχέδια μόνος του και έπειτα σε ενημερώνει ότι θα πάτε εκεί ή θα κάνετε το τάδε πράγμα. Εσύ πού ακριβώς είσαι σε όλο αυτό; Γιατί δεν έκανε το αυτονόητο να σε ρωτήσει πρώτα πώς σου φαίνεται κι αν θέλεις να κάνετε αυτό που σχεδιάζει; Δεν μπορείς να τον αφήνεις να σε προσπερνά έτσι. Μειώνεις η ίδια τον εαυτό σου. Ούτε το σκυλάκι του είσαι για να τον ακολουθείς όπου κι αν πάει ή ό,τι κι αν κάνει.

3. Πότε ήταν η τελευταία φορά που νοιάστηκε για τα συναισθήματά σου;

Πάει καιρός από τότε που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για το αν είσαι χαρούμενη ή όχι και φρόντισε να κάνει κάτι για να φτιάξει μία δύσκολη μέρα σου. Η κατάσταση αυτή είναι ένας συνδυασμός εγωισμού με ένα επίσης ξεκάθαρο «δε μου καίγεται καρφάκι για σένα» ή αλλιώς κόκκινος συναγερμός στη σχέση σου. Είτε είσαι καλά είτε όχι, για εκείνον είναι το ίδιο, μιας και αυτός δεν επηρεάζεται. Και σε ρωτάω: Τέτοιου είδους σύντροφο θες να έχεις δίπλα σου; Τόσο αξίζεις;

4. Δε θυμάται σημαντικές ημερομηνίες

Ρε φίλε, όλοι οι άντρες χρησιμοποιούν αυτή τη δικαιολογία. Μα είναι πολύ εύκολο πράγμα να θυμάσαι δύο ημερομηνίες: αφενός τα γενέθλια της κοπέλας σου και αφετέρου την επέτειο γνωριμίας ή την πρώτη μέρα της σχέσης σας. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή! Μη μασάς με τις βλακείες του. Για να μη θυμάται, προφανώς έχει επιλέξει να μη θυμάται. Ο τύπος είναι σκάρτος, αν ξεχνάει τα πιο σημαντικά γεγονότα και δε σου έχει κάνει ποτέ μία έκπληξη.

5. Ευχαριστώ; Τι είναι αυτό;

Κάνεις ένα κάρο πράγματα για εκείνον, τον φροντίζεις, στέκεσαι δίπλα του, τον αγαπάς και εκείνος απλά δε δείχνει ευγνωμοσύνη για τίποτα. Έχει μάθει μόνο να παίρνει και όχι να δίνει. Πιστεύει δε, ότι καλά κάνεις όσα κάνεις για εκείνον, γιατί έτσι είναι το σωστό. Αρχικά, πες του να χτυπήσει λίγο το κεφάλι του στον τοίχο να δούμε κάτι. Δεύτερον… σοβαρά τώρα, μη μένεις άλλο μαζί του, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Αξίζεις πολλά ευχαριστώ, όχι μόνο ένα. Αν δεν αναγνωρίζονται τα όσα κάνεις, απλά φύγε μακριά.

6. Δεν είναι δίπλα σου όταν τον χρειάζεσαι

Ε εντάξει, το ποτήρι ξεχείλισε. Ο σύντροφός σου υποτίθεται ότι πρέπει να είναι εκείνος ο άνθρωπος που θα είναι δίπλα σου σε μία δύσκολη στιγμή να σε στηρίξει, να σου δώσει θάρρος, να σε επιβεβαιώσει, να σε αγαπήσει περισότερο κι όχι να εξαφανιστεί! Η ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία της σχέσης. Πώς μπορείς να είσαι με έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής;

7. Ακόμα και οι φίλοι σου λένε να τον στείλεις

Και άντε πες ότι εσύ τα βλέπεις θολά τα πράγματα γιατί είσαι ερωτευμένη, τον αγαπάς και δε θες να τον αδικείς (έλεος κάπου). Οι φίλοι σου όμως; Σ’ αυτήν την περίπτωση μιλάμε για άτομα που δε βιώνουν από πρώτο χέρι τη σχέση όπως εσύ, με αποτέλεσμα να μπορούν να διατηρούν την αντικειμενικότητά τους. Μην τους αγνοείς. Εάν έχουν παρατηρήσει όλα τα παραπάνω και σου χτυπάνε καμπανάκι, άκουσέ τους. ΧΩΡΙΣΕ.

OUR20s

DIGITAL

Μία νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αν κάνεις δώρο παπούτσια στο ταίρι σου, θα χωρίσετε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET