ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε εξεταστική τμήματος του ΑΠΘ έπεσε θέμα εμπνευσμένο από το GNTM, πόσο μπροστά πχια!

Shout out στον καθηγητή, παρακαλώ!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

13 Φεβρουαρίου, 2020

Το φιάσκο του τελικού του GNTM 2 έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλά memes και αστειάκια μεταξύ της παρέας. Όταν καλείσαι να μοιραστείς κάτι, δε σου πάει η καρδιά να αφήσεις την ευκαιρία για μια αναφορά να πάει χαμένη. Βέβαια, να σημειώσουμε κάπου εδώ, ότι τουλάχιστον, απ’ όλο αυτό που συνέβη πριν λίγους μήνες κατά την ανακοίνωση της νικήτριας, έμεινε ότι η Άννα-Μαρία αναγκάστηκε να μοιραστεί την πρωτιά με την Κάτια κι όχι το αντίστροφο. Μάλλον το ότι τονίζεται τόσο πολύ αυτό το σημείο, είναι και μια δικαίωση για όσους σκόπευαν να ψηφίσουν την πρώτη, που οκ, είχαμε καταλάβει και από τον προηγούμενο καιρό ότι θα ήταν περισσότεροι.

Αλλά, ρε παιδιά, δε φανταζόμασταν ότι αυτή η αστοχία του τελικού θα προκαλούσε τόση αίσθηση, που θα γινόταν μέχρι και έμπνευση για θέμα στην εξεταστική.

 

Για την ακρίβεια, δεν πήγαινε το μυαλό μας ότι τα πανεπιστήμιά μας έχουν τόσο χιουμοράκι, ώστε να χρησιμοποιήσουν μια κατάσταση προερχόμενη από τα ριάλιτι που σίγουρα δεν είναι του στυλ τους, σαν θέμα εξεταστικής. Όχι, μπράβο. Και για να ξέρουμε σε ποιον χτυπάμε παλαμάκια, όλα αυτά συνέβησαν στις Πολιτικές Επιστήμες του ΑΠΘ, όπως μας ενημέρωσε η φοιτήτρια του τμήματος, Ε.Τ.

Ιδού και η ερώτηση που τέθηκε στα παιδιά και λογικά, η πρώτη αντίδραση θα ήταν ότι κάποιος τους κάνει φάρσα:

Μεταξύ άλλων, μπορούμε να το πάρουμε και σαν μια πράξη ελεημοσύνης του καθηγητή του μαθήματος επιλογής «Πολιτικές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» απέναντι στους φοιτητές, γιατί μιλάμε για ευκολάκι θέμα, για το οποίο, ύστερα από τόση ανάλυση, θα είχαν πολλά να γράψουν. Βέβαια, σαν απάντηση έπρεπε να δοθεί πως ήταν δίκαιο (και έπρεπε να γίνει πράξη), καθώς σε ένα κράτος πρόνοιας τα άτομα που ανήκουν σε μειονότητες πρέπει να ενισχύονται με επιπλέον μοριοδότηση σε περιπτώσεις εξετάσεων, κλπ.

Κι ας μη μας ταιριάζει τόσο η απάντηση, κι ας είμαστε κατά της μοιρασιάς της υποτροφίας στην προκειμένη περίπτωση (καθαρά επηρεασμένοι από το πραγματικό περιστατικό) εξακολουθούμε να θέλουμε τέτοιους καθηγητές-μύστες, που κατανοούν τις ασχολίες και τα ζητήματα που καίνε τους νέους.

Στην εαρινή εξεταστική λοιπόν, περιμένουμε περισσότερους να ακολουθήσουν το παραπάνω παράδειγμα και με My Style Rocks και Master Chef να παίζουν ήδη, αλλά και ένα Big Brother να επιστρέφει όπου να ‘ναι, να πάρουν την κατάλληλη έμπνευση για τα επόμενα θέματά τους!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET