ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σε 12 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο φοιτητής που χτύπησε τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στο οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση του φοιτητή που ξυλοκόπησε τον Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο, έκρινε ένοχο του 25χρονο σε 12 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή.  Ο νεαρός φοιτητής κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής και φυσικά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, δεν παρεβρισκόταν στο δικαστήριο της ώρα […]

Default avatar

Guest Author

4 Απριλίου, 2017

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στο οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση του φοιτητή που ξυλοκόπησε τον Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο, έκρινε ένοχο του 25χρονο σε 12 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή. 

Ο νεαρός φοιτητής κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής και φυσικά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, δεν παρεβρισκόταν στο δικαστήριο της ώρα της δίκης.

Ο κ. Συρίγος, στην κάταθεση που έκανε στο δικαστήριο,  είπε πως επειδή μόλις πριν λίγες ημέρες είχαν καθαριστεί τα μάρμαρα, του είπε σε φιλικό τόνο αν θέλει να κολλήσει αφίσες: Ήρθαν άλλοι 2 νεαροί και ο ένας από αυτούς είναι ο κατηγορούμενος. Μου είπε να φύγω και διαπληκτιστήκαμε. Ο ένας εκ των τριών μου έβαψε το παντελόνι με σπρέι… Με χτύπησαν στα πλευρά και με κλωτσιές στα πόδια. Ο κατηγορούμενος με χτύπησε με τα χέρια και τα πόδια σε διάφορα σημεία… Τρεις φορές με χτύπησαν στο κεφάλι με τη βάση του σπρέι, δεν ξέρω ποιος, αλλά είχαν τρομερό μίσος και μανία. Εξεπλάγην με το πάθος τους. Μετά, όταν άρχισε να μαζεύεται κόσμος με αποκάλεσε «χρυσαυγίτη» και με απειλητικό ύφος μου είπε «θυμήσου τι έγινε: γλίστρησες και έπεσες και χτύπησες στις πλάκες. Θα σου κάνουμε την ζωή μαύρη… Με προσβάλλει ο χαρακτηρισμός «χρυσαυγίτης». Αυτοί που τραυματίζουν είναι εξίσου φασίστες είτε ανήκουν στην ακροδεξιά είτε στην άκρα αριστερά.

Πάρα ταύτα, ο φίλος του νεαρού φοιτητή που κρίθηκε ένοχος, παρουσίασε μία άλλη οπτική των πραγμάτων.

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως ο καθηγητής κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του φοιτητή, του φώναξε και του μίλησε με πολύ επιθετικό τόνο.

Καταληκτικά, καθ’όλη την διάρκεια της δίκης αλλά και λίγο πριν την αγόρευση της απόφασης, ο δικαστής ανέφερε πως δεν δικάζονται οι ιδέες αλλά οι πράξεις και πως η πράξη του νεαρού φοιτητή είναι άξια ποινής και παραδειγματισμού όλων των φοιτητών που καταχράζονται τα δικαιώματα και την ιδιότητα τους.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET