fbpx

6 λόγοι που οι σαρκαστικές κοπέλες είναι και οι καλύτερες για σχέση!


Για μερικούς (ανίδεους) εκεί έξω, ο σαρκασμός εκλαμβάνεται ως κάτι το αρνητικό στην προσωπικότητα κάποιου. Αυτό που αγνοούν όμως είναι ότι ένας σαρκαστικός άνθρωπος εκφράζει το χιούμορ του με μοναδικό τρόπο και με περίσσεια ειρωνία κάνοντας σχόλια για καταστάσεις και ανθρώπους. Λατρεύω τον σαρκασμό και λατρεύω να κάνω καυστικά σχόλια στους άλλους, ποτέ όμως με σκοπό να τους προσβάλλω ή να τους κοροιδέψω, γιατί απλά χαριτολογώ. Όποιος εκλαμβάνει κακοπροαίρετα το σαρκασμό, για μένα είναι επιφανειακός και κομπλεξικός θα έλεγα, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να χωνέψει ή να αντέξει τέτοιου είδους σχόλια (πολλές φορές δε, δεν τα καταλαβαίνει καν).

Οι σαρκαστικές γυναίκες είναι ευφυείς, δυναμικές και με αίσθηση του χιούμορ. Είναι εκείνες οι γυναίκες που στα μάτια των αντρών είναι το τέλειο είδος γυναίκας και συντρόφου.

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι σαρκαστικές γυναίκες είναι οι καλύτερες κοπέλες για σχέση:

1. Δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά

Με την καλή έννοια όμως. Όχι ότι είναι ασόβαροι άνθρωποι, αλλά ότι δεν υπερεκτιμούν τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Έχουν τόσο καλή αίσθηση του χιούμορ που είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν όλες τις καταστάσεις με ψυχραιμία κι υπομονή. Αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν που συνήθως γοητεύει τους άντρες και τους τραβά την προσοχή. Ειδικά σε μία σχέση που υπάρχουν αρκετές αντιπαραθέσεις και τριβές, πάντα χρειάζεται μία δόση χιούμορ για να σπάει ο πάγος και να χαλαρώνουν τα πράγματα, και μια γυναίκα με σαρκασμό ξέρει πολύ καλά πώς να το πετυχαίνει αυτό.

2. Είναι λάτρεις της αυτοκριτικής

Είναι άτομα που για οποιαδήποτε απόφαση παίρνουν ή για οποιοδήποτε σχόλιο κάνουν, μετά σκέφτονται τι έκαναν δυο και τρεις φορές. Κάνουν καυστικά σχόλια, αλλά μετά κατακρίνουν και τον εαυτό τους αν είπαν κάτι που δεν έπρεπε και προσέβαλλαν κάποιον εν αγνοία τους. Μέσα από την αυτοκριτική, συνειδητοποιούν τα λάθη τους και φροντίζουν να τα διορθώσουν και να μην τα επαναλάβουν ξανά στο μέλλον.

3. Ξέρουν να αντιμετωπίζουν έντονες καταστάσεις

Ο σαρκασμός πολλές φορές μπορεί να σε βγάλει καθαρό από δύσκολες καταστάσεις. Σ’ έναν τσακωμό για παράδειγμα, μπορεί στην στιγμή να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και να κατευνάσει τα πνεύματα. Αφού γίνει αυτό κι ο σύντροφος χαλαρώσει, ύστερα μπορεί να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για να λυθούν τα προβλήματα κι οι παρεξηγήσεις.

4. Είναι λάτρεις της ειλικρίνειας

Για εκείνες, η ειλικρίνεια είναι η πιο θεμιτή λύση σε όλα. Η απόλυτη ειλικρίνεια είναι δύσκολο να χωνευτεί και λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να την αντέξουν. Πολλές φορές οι άνθρωποι θέλουν να ακούνε συγκεκριμένα πράγματα και όχι πράγματα που δεν τους αρέσουν να ακούνε. Μέσα από τον σαρκασμό, υπάρχει η δυνατότητα να μαθευτεί η αλήθεια με εύκολο κι ανώδυνο τρόπο. Άσε που το άτομο που θα την ακούσει, ύστερα θα την διαχειριστεί ευκολότερα και θα είναι πρόθυμος/η για συζήτηση.

5. Είναι πιο αυθεντικοί χαρακτήρες

Όσοι σαρκάζονται, γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούν τα καυστικά τους σχόλια μόνο σε όσους τους παίρνει και δεν ρισκάρουν να παρεξηγηθούν. Μέσα από τα ίδια τους τα σχόλια, συνειδητοποιούν και πράγματα για τον ίδιο τους τον εαυτό, γεγονός που τις βοηθά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και σαφώς πιο γνήσιοι από άλλους που μετρούν τα λόγια τους μόνο και μόνο για να μη δυσαρεστήσουν κανένα.

6. Αποφεύγουν τις εντάσεις και τις επιθετικές συζητήσεις

Προσωπικά ξέρω πολύ καλά πώς να εκνευρίζω έναν άνθρωπο και πώς με τη σειρά μου να γίνομαι θηρίο ανήμερο. Ο σαρκασμός κι η ειρωνία με έχουν βοηθήσει απίστευτα να αντιμετωπίσω την οξυθυμία μου και να αλλάξω συμπεριφορά. Πλέον καταλαβαίνω ότι δε χρειάζεται να τσακωθεί κανείς για να λύσει μία διαφορά, αλλά αντίθετα να την αντιμετωπίσει με χιούμορ όσο το δυνατόν και μετά να κάνει μία σοβαρή και υγιή συζήτηση.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET