ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εξετάζεται ρύθμιση να μπορούν τα ΑΕΙ να ορίζουν βαθμό εισαγωγής για συγκεκριμένο μάθημα!

Όχι κι ό,τι καλύτερο γι' αυτούς που βασίζονται περισσότερο στον μ.ο.

Neopolis Team

4 Ιουνίου, 2020

Μέσα σε όλα, έχουμε και τις αλλαγές που εξετάζονται να ισχύσουν σε σχολεία και πανεπιστήμια, και οι οποίες δε βρίσκουν ιδιαίτερα σύμφωνη την κοινή γνώμη. Μετά το σάλο που προκάλεσε η ύπαρξη καμερών στις σχολικές αίθουσες, πλέον συζητιούνται έντονα ορισμένες αλλαγές στο βαθμό εισαγωγής στα ΑΕΙ, που δε μοιάζουν και τόσο «συμφέρουσες» για τους υποψήφιους, όχι για όλους τουλάχιστον.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως μίλησε στο πλαίσιο ακρόασης φορέων επί του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της σχολικής εκπαίδευσης, για το ενδεχόμενο που εξετάζεται, κατά το οποίο τα πανεπιστήμια και οι επιμέρους σχολές και τμήματα θα ορίζουν έναν ελάχιστο βαθμό για συγκεκριμένα μαθήματα. Να μπορεί, για παράδειγμα, το Πολυτεχνείο να απαιτεί X βαθμό στα Μαθηματικά από τους υποψήφιους φοιτητές του. Αυτή η αλλαγή ίσως ευνοήσει κάποιους, ίσως όμως και επηρεάσει αρνητικά μαθητές που βασίζονταν περισσότερο στον μ.ο.

Στη συνέχεια, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως Χάρβαρντ, Πρίνστον, Μπέρκλεϋ, NYU, Κολούμπια και Τζων Χόπκινς, να θέλουν να συνεργαστούν με τα δικά μας. Πρόσθεσε λοιπόν, ότι πρέπει να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία όχι μόνο με Αμερική, αλλά με Ευρώπη και γενικότερα όλον τον κόσμο. 

Από την άλλη, σχετικά με τα σχολεία έγινε αναφορά στη σύνθεση των τμημάτων του Δημοτικού, σε περίπτωση νέας εξέλιξης της πανδημίας το φθινόπωρο. «Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών ως προς τον αριθμό σε κάθε τμήμα» είπε συγκεκριμένα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «περάσαμε τον κάβο».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των φορέων, θετική στάση έναντι του νομοσχεδίου κράτησαν οι εκπρόσωποι της Συνόδου των Πρυτάνεων, της ΠΟΣΔΕΠ, των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστών, ενώ την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου για τα θέματα της εκπαίδευσης ζήτησαν μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της ΟΙΕΛΕ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET