ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Red Bull Campus Clutch: Στρατηγικές για τους χάρτες του Valorant!

Είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια και το ΄χεις στο Valorant; Παίξε στο online τουρνουά Red Bull Campus Clutch και φτάσε στον Παγκόσμιο Τελικό!

Πριν από το μεγάλο τουρνουά για φοιτητές, εδώ είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει η ομάδα σας για στρατηγικές χαρτών, defenders, attackers και πολλά άλλα.

Το Valorant μπορεί να είναι ένα shooter στον πυρήνα του, αλλά έχει να κάνει με στρατηγικές και τακτικές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ομάδα με την καλύτερη στρατηγική θα κερδίσει το map, δεν αφορούν όλα τα αντανακλαστικά και τον στόχο. Για να κερδίσετε ένα παιχνίδι ανταγωνιστικού Valorant, ή να προχωρήσετε πολύ στο Red Bull Campus Clutch, με άλλα λόγια, χρειάζεστε ένα σχέδιο.

Φυσικά, υπάρχουν απλές τακτικές, όπως το να κάνετε rush σε ένα site ή να κατασκηνώσετε στο respawn και να αφήσετε τον εχθρό να έρθει σε σας. Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα υποτιθέμενα απλά σχέδια μπορούν να γίνουν περίπλοκα πολύ γρήγορα στην ομίχλη του πολέμου. Σε κάθε γύρο, είναι ζωτικής σημασίας να είστε απρόβλεπτοι και να κρατάτε τους αντίπαλους παίκτες σε εγρήγορση. Οι στρατηγικές και οι τακτικές πρέπει να δημιουργηθούν εκ των προτέρων και κάθε παίκτης πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος.

Αν σκέφτεστε να φτιάξετε μια ομάδα για το παγκόσμιο φοιτητικό τουρνουά Valorant Red Bull Campus Clutch, είμαστε εδώ για να πάμε την ομάδα σας στο επόμενο επίπεδο. Για να σας βοηθήσουμε με το πλάνο παιχνιδιού και τη στρατηγική σας, ζητήσαμε βοήθεια από τον AleksanderzeekZygmunt της G2 Esports και τον Fatihgob bDayik της BIG. Διαβάστε για τις σκέψεις και τη θεωρία τους σχετικά με τις στρατηγικές χάρτη του Valorant παρακάτω.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΟΥ

Το Valorant είναι ένα asymmetrical tactical shooter: οι ομάδες που παίζουν μεταξύ τους έχουν διαφορετικές συνθήκες νίκης. Οι παίκτες από την πλευρά Τ πρέπει να φυτευτούν σε μια τοποθεσία, ή να σκοτώσουν κάθε παίκτη του CT, ενώ οι παίκτες CT πρέπει να αφοπλίσουν ή να σκοτώσουν όλους τους παίκτες στην πλευρά Τ. Ενώ το Valorant και το Counter-Strike: Global Offensive έχουν πολλά κοινά, μια μεγάλη διαφορά που συχνά παραβλέπεται είναι η συμπερίληψη τριών bomb-site maps.

Η υπεράσπιση τριών bomb-site σημαίνει ότι οι CT παίκτες έχουν πάντα ένα μικρό μειονέκτημα (επειδή δεν μπορείτε να κρατήσετε κάθε γωνία). Ενώ ο Zeek λέει ότι το σωστό set-up είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζει εξηγώντας ότι, «θα έχετε πάντα αδυναμίες ανεξάρτητα από το πώς παίζετε, γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρώνετε cross-map πληροφορίες κατά τη διάρκεια του γύρου και να κάνετε πραγματικά καλά rotations». Χάνοντας τρία επιπλέον δευτερόλεπτα μπορεί να σημαίνει ότι ο συμπαίκτης σας θα πεθάνει μόνος στην άλλη πλευρά του χάρτη.

SET UP

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι επαγγελματίες παίκτες συχνά τραβούν απίστευτα smoke set-ups πριν από κάθε push, έτσι ώστε να μπορούν να rush-άρουν στην κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο, τι συμβαίνει αν μια από αυτές τις smokes ή flashes χάσει το στόχο της; Είναι ο γύρος τώρα καταδικασμένος; Ο gob b λέει ότι συμβαίνει μερικές φορές και δεν είναι το τέλος του κόσμου όταν γίνεται. Ωστόσο, είναι σίγουρα σημαντικό να μάθετε τα set-ups, ακόμη και ως αρχάριος παίκτης. Αν καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα με τη smoke, «ο αντίπαλος δεν μπορεί να διαβάσει τι κάνεις. Γίνεται πιο δύσκολο να σας καταλάβουν και μπορεί να γίνετε εφιάλτης για αυτούς».

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μετά το αρχικό set up έρχεται η εκτέλεση. Ωστόσο, σε υψηλού επιπέδου Valorant θα συναντήσετε συχνά anchors, όπου ένας παίκτης θα κλειδώσει ένα site με one-way smokes ή πολλά utilities. Το να το κάνεις αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο gob b λέει ότι δεν μπορείς να δείξεις πολύ σεβασμό στoν anchor «αλλιώς μπορεί να κρατήσει το bomb site όλη την ώρα μόνος του. Γίνεται πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις.» Στα μάτια του Ζeek, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισής του.

Αν γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας anchor, μπορείτε να «κάνετε bait out one-way cages/smokes και στη συνέχεια να κάνετε μια σωστή εκτέλεση προς ένα άλλο site.» Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε bait out πρώτα και περιμένετε μέχρι να είναι down το utility και στη συνέχεια να push-αρετε το ίδιο site και προσπαθήσετε να συντρίψετε τον anchor με αυτόν τον τρόπο.

DEFENDERS

Αν είστε στο CT site ενός T execute, πρέπει να καλύψετε και να κρατήσετε τις γωνίες που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι για να μπουν σε ένα bomb site. Και πάλι, ο Zeek λέει ότι είναι απλά αδύνατο να καλύψεις όλες τις γωνίες σε έναν three-bomb-site χάρτη. Με μόνο πέντε παίκτες σε μια ομάδα, είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε από πού θα έρθει ο εχθρός. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε retakes σχεδόν σε κάθε γύρο στη Haven», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο gob b λέει ότι το να αλλάζεις τo αμυντικό σου set-up συχνά είναι ο σωστός τρόπος. «Πρέπει να καταλάβετε ποιο σιτε είναι αδύναμο και πρέπει να έχετε μια καλή retake στρατηγική για όταν αποτύχει το αρχικό σας σχέδιο. Αυτό είναι μερικές φορές δύσκολο, αλλά πρέπει να μιλήσετε με την ομάδα σας σχετικά με τις εναλλαγές όταν συμβαίνουν συγκεκριμένα σενάρια».

SPLIT UP ΓΙΑ ΤΟΝ SPLIT

Όπως υποδηλώνει το όνομα, o Split είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους χάρτες στo pool χαρτών του παιχνιδιού. Οι παίκτες είτε τον αγαπούν είτε τον μισούν. Συνήθιζε να ευνοεί τους defenders, αλλά κάποιες πρόσφατες αλλαγές έκαναν τον χάρτη λίγο πιο ομοιόμορφο και για τις δύο πλευρές. Τώρα, ο Zeek λέει, το κλειδί για να κερδίσετε έναν γύρο ως T-side στο Split είναι να έχετε mid control: «Όταν έχετε mid contro, ανοίγει πολύ χώρο στο χάρτη και οι CT πρέπει να έχουν τέσσερις ή πέντε γωνίες.»

Μόλις έχετε το mid contro, ανοίγει πολλές ευκαιρίες για τους T, οπότε είναι πολύ σημαντικό να θέτετε πάντα προτεραιότητα. Λέει ότι οι παίκτες Τ στο χάρτη έχουν δύο επιλογές: «Είτε κάνετε force ένα bomb site με flashes και ένα Jett dash ή πηγαίνετε πολύ αργά και προσπαθείτε να πάρετε έλεγχο του χάρτη.»

JARGON BUSTER

  • Asymmetrical tactical shooter: Ένα παιχνίδι στο οποίο δύο αντίπαλες ομάδες πρέπει να πληρούν διαφορετικές προϋποθέσεις για να κερδίσουν το παιχνίδι.
  • T-side παίκτες: Επιτιθέμενοι παίκτες, επιφορτίζονται με τη φύτευση μιας βόμβας (που ονομάζεται «spike») σε ένα bomb/spike site, ή με το να σκοτώνουν όλους τους αντίπαλους παίκτες.
  • CT players: Υπερασπιζόμενοι παίκτες, με αποστολή να αφοπλίσουν το spike ή να σκοτώσουν όλους τους παίκτες του Τ site.
  • Bomb/spike sites: Υπάρχουν τέσσερις playable χάρτες στο Valorant: Haven, Split, Blind και Icebox. Οι Split, Blind και Icebox έχουν δύο sites για να επιτιθέμενους παίκτες για να φυτέψουν το spike. O Haven είναι η εξαίρεση, με τρία spike sites.
  • Mid control: Κάθε χάρτης έχει διαφορετικούς δρόμους επίθεσης. Το Mid Control αναφέρεται στους παίκτες που επιδιώκουν να βρουν ένα πλεονέκτημα, κυριαρχώντας στο μεσαίο τμήμα ενός χάρτη.
  • Anchor: Οι παίκτες επιλέγουν διαφορετικούς Agents πριν από κάθε γύρο. Κάθε Agent διαθέτει διαφορετικές δυνάμεις, αδυναμίες και ειδικές ικανότητες. Οι Sentinels, για παράδειγμα, υπερέχουν στην άμυνα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «anchor» σε spike sites (κάποιος που κάθεται σε μια τοποθεσία για να επιβραδύνει τους αντιπάλους).
  • Utilities: Αυτό αναφέρεται στα abilities των Agents. Αυτά μπορούν να κυμαίνονται από τα απίστευτα ισχυρά, έως πιο απλά «utilities», όπως τα smoke grenades.
  • Smoke set-ups: ΟρισμένοιAgents έχουν πρόσβαση σε «smokes» — απίστευτα χρήσιμες ικανότητες με μια σειρά από οφέλη, μεταξύ των οποίων η παραβίαση των sight lines. Ο Brimstone, για παράδειγμα, είναι ένας πράκτορας με τη δυνατότητα να καλεί smoke grenades, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά σε βασικές στιγμές του παιχνιδιού. Οι τακτικές που αφορούν τις smokes αναφέρονται ως «smoke set-ups».

KNOW YOUR MAP

H μελέτη των maps του παιχνιδιού είναι ανάλογα, αν όχι περισσότερο σημαντική από τη γνώση των champions, όπως μας λέει και ο F0n Senpai. Σε ένα defend ή ένα rush game, θα πρέπει να ξέρεις τα objectives σου και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθείς στο map. Αν ο χάρτης ευνοεί το def, τότε θα παίξεις χαρακτήρες με αμυντικά και info στοιχεία, ενώ θα επιλέξεις και μόνο έναν pusher. Αν από την άλλη βρίσκεσαι στο push side, θα πρέπει να επιλέξετε έναν healer, έναν info player και την υπόλοιπη ομάδα στον ρόλο των pusher.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον οι ομάδες να παρακολουθούν η μία την άλλη, για πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κάποιο versus παιχνίδι μεταξύ τους. Η μελέτη που πρέπει να κάνεις δεν αφορά πλέον μόνο τους champions και τα maps, αλλά και τους παίκτες που έχεις απέναντί σου. Είναι πολύ πιθανό να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στο playstyle σου, ή το push και το rush να μην είναι στοιχεία στα οποία να μπορείς να χτίσεις τη στρατηγική σου πάνω τους.

Σε εκείνο το σημείο είναι πολύ σημαντικό να βασιστείς στους champions, αυτούς που είναι πιο πιθανό να σου φέρουν τη νίκη, ακόμα και αν το map και το playstyle δεν είναι με το μέρος σου. Σίγουρα δεν είναι μια απλή και εύκολη κατάσταση, αλλά οποιοσδήποτε δρόμος διαφυγής είναι σημαντικός για να φτάσει η ομάδα σου στη νίκη.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΡΑ

Με ένα ακόμα απροσδιόριστο meta, υπάρχουν πολλές επιλογές για δημιουργικότητα. Νέα παιχνίδια και στρατηγικές επινοούνται σε κάθε τουρνουά. Μαθαίνοντας χάρτες και βλέποντας τι κάνουν οι επαγγελματίες είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις. Φυσικά, παίζοντας στο Red Bull Campus Clutch είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να εκπαιδευτείς παίζοντας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πάρε μέρος τώρα και ετοιμάσου να ανταγωνιστείς με άλλους φοιτητές σε όλο τον κόσμο.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET