ΕΛΛΑΔΑ

Ψήσου για ρομαντική περατζάδα την Κυριακή, έχει Πανσέληνο!

Η Πανσέληνος που σηματοδοτεί και το τέλος του καλοκαιριού...

Neopolis Team

24 Αυγούστου, 2018

Αν εξαιρέσουμε τις περίεργες μεταπτώσεις στην ψυχολογία και τα λίγα νεύρα παραπάνω απ’ τα φυσιολογικό, η Πανσέληνος είναι ένα φαινόμενο που μας προκαλεί να βγάλουμε όλη την ρομαντική διάθεση που κρύβουμε καλά, και μας χαρίζει απλόχερα ένα μαγευτικό θέαμα.

Ευτυχώς, η Αθήνα είναι γεμάτη από πολλά σημεία, κατάλληλα για να απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι που θα φωτίσει τον ουρανό.

Η πανσέληνος του Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (26/8), είναι γνωστή ως «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», ονομασία που δόθηκε από ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, καθώς τότε ψάρευαν το ψάρι Μουρούνα.

Μάλιστα, η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Σε όλη την χώρα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με 132 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας να παραμένουν ανοιχτά για το κοινό την ημέρα εκείνη για να μπορέσει το κοινό να θαυμάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Εδώ στην πρωτεύουσα, η Ακρόπολη θα βρίσκεται στα καλύτερά της.

Εκδήλωση στην Ακρόπολη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ., το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα ταξιδέψει το αθηναϊκό κοινό, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, στο νοσταλγικό κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι θεατές θα απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας με μουσικές μεγάλων Ελλήνων συνθετών από επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η μουσική διεύθυνση είναι του Δημήτρη Μίχα, ενώ τη συναυλία οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης.

Η συναυλία θα είναι δωρεάν για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης. Η πρόσβαση θα γίνεται από την κεντρική πύλη επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (πλησίον του σταθμού μετρό «Ακρόπολη»). Σημειώνεται επίσης ότι την ημέρα εκείνη, το Μουσείο θα λειτουργήσει από τις 8 πμ έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET