ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανακοινώθηκαν προσλήψεις για 15.000 νέους πτυχιούχους | Δε χάνονται τέτοιες ευκαιρίες!

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με υψηλές αμοιβές και επιδότηση ενσήμων, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας. Συνολικά το πρόγραμμα αφορά 15.000 νέους επιστήμονες, οι οποίοι θα εργαστούν στο Δημόσιο ή σε επιχειρήσεις, με αμοιβές ανώτερες του κατώτατου μισθού, προκειμένου έτσι να τους δοθεί κίνητρο να παραμείνουν στην χώρα και να μην αναζητήσουν […]

Neopolis Team

29 Αυγούστου, 2018

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με υψηλές αμοιβές και επιδότηση ενσήμων, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας.

Συνολικά το πρόγραμμα αφορά 15.000 νέους επιστήμονες, οι οποίοι θα εργαστούν στο Δημόσιο ή σε επιχειρήσεις, με αμοιβές ανώτερες του κατώτατου μισθού, προκειμένου έτσι να τους δοθεί κίνητρο να παραμείνουν στην χώρα και να μην αναζητήσουν επαγγελματική ευκαιρία και καριέρα στο εξωτερικό.

Το πρώτο σκέλος θα περιλαμβάνει 5.500 θέσεις εργασίας σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, για ανέργους ηλικίας 22 έως 29 ετών και για 12 μήνες, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο.

Οι θέσεις θα προκηρηχθούν από τον ΟΑΕΔ, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι όροι και η διαδικασία των προσλήψεων.

Η τελική κατανομή θα γίνει με βάση τις αιτήσεις και τις κενές θέσεις που θα πρέπει να υποβάλλουν στον ΟΑΕΔ οι φορείς που ενδιαφέρονται να προσλάβουν τους πτυχιούχους ανέργους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένας μεγάλος αριθμός νέων θα τοποθετηθεί σε δομές του υπουργείου Υγείας, στα ασφαλιστικά ταμεία και σε φορείς εποπτείας των υπουργείων Εργασίας, Μεταφορών και Υποδομών, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντίθετα, στο εν λόγω πρόγραμμα θα μείνουν εκτός οι δήμοι, καθώς εντάσσονται στο άλλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των πτυχιούχων στο Δημόσιο είναι για την κατηγορία ΠΕ έως 1.040 ευρώ και για την κατηγορία ΤΕ έως 990 ευρώ. Για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ο μισθός αναπροσαρμόζεται στα 1.090 ευρώ για τους ΠΕ και 1.040 ευρώ για τους ΤΕ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET