ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Επιστροφή στο πατρικό για το Πάσχα | Ποιες οι προσδοκίες σου και τι σε περιμένει στην πραγματικότητα!

Διανύουμε αισίως την πιο αγαπημένη μας περίοδο. Αυτή των διακοπών του Πάσχα. Οι περισσότεροι φοιτητές κι όχι μόνο έχουν επιστρέψει στις πόλεις καταγωγής και στο πατρικό τους και η Αθήνα έχει ψιλοαδειάσει (γιατί άραγε;! ). Πάντα λέμε ότι οι διακοπές είναι λυτρωτικές για μας, μας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με τους δικούς μας ανθρώπους […]

Θεώνη Σταματοπούλου

12 Απριλίου, 2017

Διανύουμε αισίως την πιο αγαπημένη μας περίοδο. Αυτή των διακοπών του Πάσχα. Οι περισσότεροι φοιτητές κι όχι μόνο έχουν επιστρέψει στις πόλεις καταγωγής και στο πατρικό τους και η Αθήνα έχει ψιλοαδειάσει (γιατί άραγε;! ). Πάντα λέμε ότι οι διακοπές είναι λυτρωτικές για μας, μας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με τους δικούς μας ανθρώπους και φυσικά έχουμε στο μυαλό μας ότι θα λείπουμε όλη μέρα από το σπίτι, πίνοντας καφέδες και διασκεδάζοντας με φίλους. Να μία προσδοκία που δεν πραγματοποιείται ποτέ κατά τη διάρκεια των διακοπών! Πολλές φορές τα πράγματα αλλιώς τα σχεδιάζεις κι αλλιώς σου έρχονται…

Αυτές είναι προσδοκίες που ο καθένας έχει για τις διακοπές του Πάσχα κι έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα:

1. Ύπνος

Προσδοκία:

«Θα απολαύσω όσο περισσότερο γίνεται τον ύπνο γιατί μου λείπει πάρα πολύ λόγω της δύσκολης καθημερινότητας.»

Πραγματικότητα:

«Γιατί να κοιμηθώ ενώ μπορώ άνετα να κάνω μαραθώνιους σειρών και ταινιών;»


2. Διάβασμα εξεταστικής

Προσδοκία:

«Μάζεψε τα μυαλά σου. Αν θες να μην τα σκατώσεις και σε αυτή την εξεταστική πρέπει να βγάλεις αρκετό διάβασμα από τις διακοπές για να είσαι πιο χαλαρός/ή μετά.»

Πραγματικότητα:

Από αναβολή σε αναβολή, θα φτάσει η μέρα που θα τελειώσουν οι διακοπές και θα πρέπει να επιστρέψεις και φυσικά δε θα έχεις ανοίξει βιβλίο.


3. Εργασίες

Προσδοκία:

«Η προθεσμία λήγει μετά τις διακοπές του Πάσχα, οπότε έχω αρκετό καιρό μπροστά μου να κάνω μία ολοκληρωμένη και σωστή εργασία μέσα στην προθεσμία.»

Πραγματικότητα:

Και πάλι. Οι διακοπές θα τελειώσουν. Εσύ δε θα έχεις γράψει ούτε μία γραμμή στο Word και θα πλακωθείς να κάνεις την εργασία το βράδυ πριν τη λήξη της προθεσμίας.


4. Δουλειές του σπιτιού

Προσδοκία:

«Δε θα κάνω τίποτα. Μου αξίζει άλλωστε λίγη ξεκούραση και φροντίδα από τη μαμά.»

Πραγματικότητα:

Πλένεις τα πιάτα, βάζεις πλυντήρια, απλώνεις πλυντήρια, μαγειρεύεις και γενικότερα σου’ χει πέσει η μέση. Καθόλου ευνοϊκή μεταχείριση από τη μαμά, ε;


5. Χρόνος με τους δικούς σου

Προσδοκία:

«Αχ, μου έλειψαν. Ευκαιρία να επανορθώσω και να περάσουμε όλοι μαζί εποικοδομητικό χρόνο και να έρθουμε πιο κοντά.»

Πραγματικότητα:

«ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. Άντε να περάσουν οι μέρες να φύγω από εδώ πέρα.»


6. Τα ποτά και τα ξενύχτια

Προσδοκία:

«Ναι μεν θέλω να δω τους φίλους μου, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά αλλά να μην το παραχέσω πάλι με το μεθύσι. Θα καταστραφεί το συκώτι μου.»

Πραγματικότητα:

«ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΙΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ;»


7. Έξοδοι με παλιούς φίλους και συμμαθητές

Προσδοκία:

«Θα τους δω όλους. Μου έχουν λείψει απίστευτα πολύ και τώρα είναι η ευκαιρία να ειδωθούμε. Ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει να πίνω 3 καφέδες τη μέρα.»

Πραγματικότητα:

«Αααα δε μπορείς, ε; Καλά θα πάρω τη Μαρία. Α, ούτε κι εκείνη μπορεί, λείπει στο χωριό. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΒΓΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ;»


8. Πασχαλινά αυγά

Προσδοκία:

«Μόνο ένα θα φάω. Έχω να χτίσω και κορμί για το καλοκαίρι άλλωστε.»

Πραγματικότητα:

«Μαμά τι εννοείς δεν υπάρχουν άλλα; Μόνο 5 έφαγα!»

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET