ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα δικαστήρια πρώην φοιτήτριες του ΔΙΠΑΕ – Καταγγέλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση!

Είναι μακρύς ο δρόμος τελικά μέχρι να ξεβρωμίσουν τα πανεπιστήμια.

Neopolis Team

25 Ιουνίου, 2021

Ήταν να μη γίνει η αρχή… Από το ξεκίνημα του έτους που πραγματοποιήθηκαν διάφορες καταγγελίες και βγήκαν στην επιφάνεια ιστορίες χρόνων, έχουν γίνει γνωστά πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στα ελληνικά πανεπιστήμια (βλ. 1, 2, 3) , τα οποία άλλους τους απογοήτευσαν πλήρως, κι άλλους τους ανακούφισαν, καθώς γνώριζαν το πρόσωπο αυτό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και περίμεναν τη στιγμή να αποκαλυφτεί.

Κρίνοντας από το πλήθος των καταγγελιών, καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν αρκετά ακόμη τέτοια συμβάντα που «κουκουλώθηκαν» και πιθανόν να μη βγουν ποτέ στο φως. Κρατάμε όμως τη θετική πλευρά, ότι έφτασε δηλαδή η στιγμή που αποκαλύπτονται τέτοιες συμπεριφορές και τα άτομα που κρύβονται από πίσω οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η ιστορία του καθηγητή Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε φοιτήτριες και να εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του για να τις πλησιάσει. 

Χθες λοιπόν, είχε προγραμματιστεί η δίκη του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η οποία όμως αναβλήθηκε, με συλλογικότητες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο και να διαμαρτύρονται κατά του συγκεκριμένου προσώπου αλλά και γενικότερα του σεξισμού και της πατριαρχίας.

Όπως αναφέρεται στο thesstoday.gr, η αρχή των αποκαλύψεων έγινε τον περσινό Σεπτέμβρη, όπου φοιτήτριες σε συνέντευξή τους μίλησαν για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, που αφορούν ακόμα και πολύ παλαιότερα έτη. Αυτές σχετίζονταν με τον καθηγητή μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (νυν ΔΙΠΑΕ), ο οποίος διατηρούσε και ιδιωτικό γυναικολογικό γραφείο στην πόλη. Με αφορμή αυτό, πλησίαζε τις φοιτήτριες προσφέροντας δωρεάν παροχή γυναικολογικών εξετάσεων, βοήθεια με τα μαθήματα, καθώς και την εκπαιδευτική κατάρτισή τους.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιες, η πρόσεγγισή του στη συνέχεια παρέκκλινε από τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης, παραβαίνοντας κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης το ιατρικό πρωτόκολλο και προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET