fbpx

To πραγματικό τέλος της δεύτερης σεζόν του «You» είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που είδαμε!


Όπως καταλαβαίνεις, το παρόν άρθρο έχει αρκετά spoils, με τα οποία θα χαλαστείς πολύ σε περίπτωση που δεν έχεις δει (ή δεν έχεις τελειώσει) ακόμη τη 2η σεζόν.

Αν από την άλλη είσαι ένας από εμάς, που πέρασε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων με binge-watching, τότε συνέχισε να διαβάζεις, για σένα είναι το άρθρο.

Για αρχή λοιπόν, να ξαναπούμε ένα μεγάλο WTF για το πώς ήρθαν τα πράγματα στη νέα σεζόν και ιδιαίτερα στα τελευταία επεισόδια – όπου η Love αποδεικνύεται μεγαλύτερος ψυχάκιας από τον πρωταγωνιστή μας – γιατί ακόμα να ξεπεράσουμε το σοκ και ακόμα να ξετσιτώσουν τα νεύρα μας. Μετά, να υπενθυμίσουμε την αυθόρμητη και κατά λάθος αποκάλυψη του Penn Badgley, πως ο δολοφόνος Joe που απέκτησε και partner in crime κυριολεκτικά, θα συνεχίσει ό,τι κάνει και για τρίτη σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που μας απασχολεί σήμερα και για το οποίο μαζευτήκαμε εδώ να τα πούμε, είναι το εναλλακτικό τέλος της 2ης σεζόν, εκείνο που ισχύει στο βιβλίο που βασίστηκε η σειρά του Netflix, «Hidden Bodies». Γιατί πολλοί βιάστηκαν να τα ρίξουν στη συγγραφέα, Caroline Kepnes και τη φαντασία της, αλλά τελικά δεν είναι αυτή που κρύβεται πίσω από το plot twist των τελευταίων επεισοδίων. 

Σε γενικές γραμμές, η πρώτη σεζόν έμεινε πιστή στο πρώτο βιβλίο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο ισχύει και για τη δεύτερη.

Πρώτον και κύριον, η Candace έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό, πριν καν βρει την ίδια μοίρα η Beck. Κατ’ επέκταση, δεν καταδιώκει τον πρωταγωνιστή μας στο LA. Η συνέχεια του χαρακτήρα της προκύπτει από μια μίξη αυτής και μιας γυναίκας, της Amy Adams, η οποία φαίνεται να έχει κλέψει από τον Joe το πιο ακριβό βιβλίο του, με αποτέλεσμα να την ακολουθεί στην πόλη των αγγέλων.

Έπειτα η Love, το αθώο και γλυκό κορίτσι που νομίζαμε ότι είναι εκ πρώτης όψεως, δεν αποδεικνύεται κι αυτή δολοφόνος. Η Delilah «φεύγει» από τα χέρια του Joe κι όχι από τα δικά της, ενώ ένας ακόμη χαρακτήρας που πέφτει στα δίχτυα του είναι ο Forty, τον οποίο στη σειρά είδαμε να δολοφονείται από έναν αστυνομικό. Στο «Hidden Bodies» ωστόσο, ο Joe τον παίρνει στην έρημο της Νεβάδα και τον πνίγει σε κάτι ιαματικά λουτρά. Οοοοκ. 

Η Love πάντως, μαθαίνει για τα εγκλήματά του (εκτός από εκείνο κατά του αδερφού της), τα συγχωρεί και αποφασίζει να ζήσει μαζί του για χάρη του αγέννητου παιδιού τους, αλλά κι επειδή η αγάπη είναι τυφλή…

Ωστόσο, η ευτυχία τους δε διαρκεί πολύ. Το βιβλίο κλείνει με τον βασικό χαρακτήρα του να συλλαμβάνεται εν τέλει, καθώς ο Dr. Nicky δίνει μερικά στοιχεία στην αστυνομία που θα οδηγούσαν στον πραγματικό δολοφόνο της Beck. Έτσι, ο Joe καταλήγει πίσω από τα σίδερα της φυλακής, με την ελπίδα όμως, ότι η ευκατάστατη οικογένεια της Love θα κάνει τα μαγικά της να τον βοηθήσει. Η τελευταία του λέξη μάλιστα, είναι: «Είμαι ένας από τους πλούσιους πλέον, τους άθικτους. Αυτοί οι γ@μημένοι δεν μπορούν να με πιάσουν.»

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET