fbpx

5 πράγματα στη συμπεριφορά σου που δείχνουν ότι είσαι έτοιμος/η να χωρίσεις!


Όλοι κάποια στιγμή θα βρεθούμε σε μία σχέση, που τα πράγματα δε θα πάνε έτσι όπως τα θέλαμε. Δυστυχώς, δεν έχουν όλες διάρκεια στο χρόνο. Άμα ήταν έτσι παιδιά, θα γλιτώναμε από τα γκομενικά μας προβλήματα κι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Γιατί για να οδηγηθείς στο χωρισμό σημαίνει ότι κάτι έχει προηγηθεί. Κι αυτό το κάτι είναι που μας τρώει την ψυχή και υπεραναλύουμε με φίλους και με τον εαυτό μας.

Ακόμα και μια σχέση που ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, μπορεί να καταλήξει σε συνεχείς διαφωνίες, φωνές και γκρίνιες. Από τη στιγμή λοιπόν που θα αρχίσεις να νιώθεις παγιδευμένος/η και όλα τα θετικά συναισθήματα που είχες στην αρχή, έχουν πλέον μετατραπεί σε αμφιβολίες, νεύρα και αδιαφορία, θα πρέπει να κοιτάξεις κατάματα το πρόβλημα και να σκεφτείς: μήπως ήρθε η στιγμή να αφήσω πίσω την τοξική αυτή κατάσταση και να προχωρήσω;

Όσο δύσκολο κι αν σου είναι να αποδεχτείς ότι η σχέση σας τελείωσε, υπάρχουν κάποια σημάδια στη συμπεριφορά σου που μαρτυρούν ότι είσαι έτοιμος/η να πεις το οριστικό αντίο:

1 | Ό,τι κι αν κάνει σε εκνευρίζει

Αρπάζεσαι μαζί του/της με το παραμικρό. Φταίει, δεν φταίει, καθόλου δε σε νοιάζει. Ακόμα κι εκείνες οι μικρές ενοχλητικές συνήθειες του/της, που κάποτε τις θεωρούσες «χαριτωμένες», τώρα μόνο νεύρα σου προκαλούν. Με κάθε ευκαιρία του/της τη λες και καταλήγετε να τσακώνεστε για πράγματα που δε θα έπρεπε σε άλλη περίπτωση να σας απασχολούν. Τα οποιαδήποτε προβλήματα μεγαλοποιούνται τόσο πολύ, ακριβώς επειδή δεν είστε καλά μεταξύ σας και το γεγονός ότι μαλώνετε για τον παραμικρό λόγο, θα έπρεπε να σου λέει πως κάτι πάει στραβά.

2 | Δεν σε ελκύει πια το ίδιο

Αυτό κι αν είναι καμπανάκι κινδύνου. Από τη στιγμή που παύεις να βλέπεις τον ίδιο σου τον άνθρωπο ερωτικά, τότε είτε θα προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα, είτε θα χωρίσεις. Το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό, αν όχι το σημαντικότερο, κομμάτι σε μία σχέση, επομένως αν παύετε να τα βρίσκετε πια στο κρεβάτι και να το βλέπεις σαν αγγαρεία, τότε πρόκειται για την αρχή του τέλους. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

3 | Κοινό μέλλον… αγνοείται

Εκεί που τα υπόλοιπα ζευγάρια στον περίγυρό σας είναι ευτυχισμένα μαζί και μεταξύ σοβαρού κι αστείου κάνουν σχέδια για το πώς θα τους βρει το μέλλον, εσένα ούτε που σου περνάει από το μυαλό μία τέτοια προοπτική. Εδώ καλά καλά δεν είσαι σίγουρος/η για το κοινό σας παρόν, πώς ακριβώς να κάνεις σχέδια για αργότερα; Δε βλέπεις αυτό τον άνθρωπο ως τον έναν και μοναδικό, αυτόν με τον οποίο θα μπορούσες να μοιραστείς τη ζωή σου. Αυτό και μόνο λέει πολλά.

4 | Αποφεύγεις οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του/της

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που ήθελες να μοιραστείς κάτι μαζί του/της; Πάει καιρός ε; Η επικοινωνία μεταξύ σας έχει πάει περίπατο. Δεν έχεις πια τη διάθεση να μιλήσεις μαζί του/της, γιατί κάθε φορά που συζητάτε ή τσακώνεστε ή καταλήγετε σε αδιέξοδο. Έχεις φτάσει στο σημείο να μη του/της μιλάς ούτε καν για τα βασικά. Δε μοιράζεσαι τα άγχη σου, τα συναισθήματά σου, τους φόβους σου, τις χαρές σου, δεν τον/την ρωτάς καν πώς ήταν η μέρα του/της. Μετά από όλα αυτά, πώς ακριβώς θα συνεχίσεις να έχεις σχέση μαζί του/της;

5 | Το ματάκι σου παίζει δεξιά κι αριστερά

Μπορεί όταν έπλεες σε πελάγη ευτυχίας με τη σχέση σας, να σου περνούσε αδιάφορο ακόμα κι αν σου την έπεφτε ο Brad Pitt/η Margot Robbie, αλλά πλέον έχεις μπει στη διαδικασία να φλερτάρεις και να γλυκοκοιτάζεις όποιον/α βρίσκεται στο οπτικό σου πεδίο. Δε σου αρκεί το αγόρι/κορίτσι σου, γι’ αυτό και ψάχνεις κάτι νέο που θα σε ενθουσιάσει και θα σου ανάψει ξανά την σπίθα. Ειδικά από την στιγμή που δεν τον/τη βλέπεις ερωτικά και έχεις μειώσει τις αναστολές σου, έχεις μία διάθεση να κάνεις «παιχνίδι» και να αποκτήσεις κι άλλες σεξουαλικές εμπειρίες. Καλά κάνεις και μπράβο σου, αλλά μήπως να μην παίζεις σε διπλό και τριπλό ταμπλό και να χωρίσεις πρώτα;

Όσο κι αν σε πονάει το γεγονός πως κάτι που ξεκίνησε πριν από καιρό με χαμόγελα και όρεξη, τώρα έχει μετατραπεί σε αγγαρεία και κουραστική συνήθεια, δεν μπορείς να αποφεύγεις για πολύ την πραγματικότητα. Και όσο πιο νωρίς το αποδεχτείς, τόσο το καλύτερο. Όχι μόνο για να μην κουράζεις τον εαυτό σου, αλλά για να μην του/της στερείς πράγματα που θα μπορούσε να ζήσει αντί για καβγάδες και φωνές. 


Photo by Max Rovensky on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET