fbpx

Κορίτσια, όταν σταματήσετε να κάνετε τα παρακάτω, θα σταματήσουμε κι εμείς να ξενερώνουμε!


Κυρίες μου…

Παραδέχομαι ότι οι άντρες μπορούμε να γίνουμε πολύ γαϊδούρια! Τι να κάνουμε, τα αγόρια μένουν πάντα αγόρια! Όταν όμως βρισκόμαστε σε μία σχέση και περιορίζουμε το πόσο… λακαμάδες είμαστε, θέλουμε αυτό να εκτιμάται! Και δε γίνεται να περιμένετε βελτίωση από εμάς, χωρίς να κάνετε καμία παρόμοια προσπάθεια!

Αυτό που οι γυναίκες καθορίζουν στο μυαλό τους σαν πρέπουσα ή «φυσιολογική» συμπεριφορά σε μια σχέση, μπορεί για τους άντρες να είναι παράξενο, αλλοπρόσαλλο, μέχρι και μοιραίο για τις (όποιες) πιθανότητες να διατηρήσουν έναν στιβαρό δεσμό μαζί τους. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά μπορείς και πρέπει βήμα-βήμα να προλαμβάνεις κάθε παρεξήγηση στη σχέση σου.

Το πρώτο πράγμα, σίγουρα είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ, πώς μπορείς να περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι για σένα; Αλλιώς, δε θα καταφέρεις να διατηρήσεις τις χαρούμενες και υγιείς σχέσεις που επιθυμείς σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου.

Με αυτό υπόψιν, δες παρακάτω μερικούς απ’ τους πιο χαρακτηριστικούς τρόπους που οι γυναίκες σαμποτάρουν μια σχέση και φρόντισε να τους εξαλείψεις όσο είναι νωρίς:

#1 Άσε και καμιά κουβέντα να πέσει κάτω

Ο άντρας έχει δύο κεφάλια, αλλά το αίμα δεν επαρκεί ώστε να δουλεύουν ταυτόχρονα! Οπότε, είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν να μιλήσει χωρίς να το σκεφτεί εκτενώς! Αντίθετα, οι γυναίκες ξεψαχνίζουν ατελείωτα την κάθε λέξη, την κάθε έκφραση ή ακόμα και τον τονισμό των λέξεων που δεν τους έκατσαν καλά στο αυτί! Κοπελιά, το να φέρνεις την καταστροφή με τις φιλενάδες σου, δεν ωφελεί!

Δεν μπορείς να ξέρεις τι προθέσεις έχει ο δικός σου, επειδή έκανε μία ώρα παραπάνω απ’ ότι συνήθως να απαντήσει στο μήνυμα! Μπορεί να έχει ψοφήσει στη δουλειά ή η μέρα να του πάει συνεχώς στραβά! Μη γίνεις μία ακόμα αιτία των πονοκεφάλων του!

Δεν είναι όλοι οι άντρες ακαδημαϊκοί νομπελίστες για να εκφράζουν τα συναισθήματά τους! Αν δεν τους δώσεις χώρο, δε θα σου τα δείξουν! Φαντάσου να περιμένει να σε δει όλη μέρα, να χαίρεται που επιτέλους σε συναντάει, αλλά εσύ να τον βομβαρδίζεις με παρανοϊκά σου σενάρια, τα οποία δεν έχουν καμία ορθή βάση, αλλά υστερία! Θα ‘χε άδικο να φύγει;

#2 Ζωή δική σου δεν έχεις, βρε κοπέλα μου;

Μια σχέση είναι λίγο σαν επένδυση. Όταν είσαι μ’ έναν άνθρωπο, του δίνεις την ενέργειά σου, το χρόνο σου και την εμπιστοσύνη σου. Είναι εύκολο λοιπόν να το παρακάνεις στο να βάζεις τον εαυτό σου κάτω απ’ τον άλλο, σπαταλώντας πολύτιμη δύναμη που χρειάζεσαι για σένα προσωπικά.

Χρειάζεσαι το δικό σου χώρο, το δικό σου αέρα και τη δική σου άπλα. Μην αναλώνεις τη δημιουργικότητα και τις επιθυμίες σου για χατίρι αλλωνών! Ζήσε τη νιότη σου, καθόρισε το χαρακτήρα σου, βάλε σε σειρά τον εαυτό σου, την καριέρα και τις σχέσεις σου. Ο άντρας που στ’ αλήθεια θα νοιαστεί για σένα, θα συμβιβάσει τις συνήθειες του με τις δικές σου.

#3 Με κινήσεις απελπισίας δεν κέρδισε καμιά

Η συναισθηματική εξάρτηση είναι αβυσσαλέο αντικούκου! Δείχνει ότι είσαι ανασφαλής, ότι δεν εκτιμάς τον εαυτό σου, δεν πιστεύεις στις δυνάμεις σου και θες συνεχή ενθάρρυνση. Δε σημαίνει ότι είναι κακό να νιώθεις δυνατότερη μαζί του, αυτό είναι η αγάπη εξάλλου!

Κάθε άντρας όμως, θέλει δίπλα του μια γυναίκα που δε μασάει πουθενά, με τσαγανό, που τον κρατάει όταν αυτός γονατίζει και που γράφει τον κόσμο εκεί που ξέρει! Μια γυναίκα δυνατή, όχι καμιά κλαψομούνα χαζογκομενίτσα! Ο αληθινός άντρας, έτσι; Όχι κάθε κάφρος που ξημεροβραδιάζεται στην Αίγλη και θέλει μόνο να παριστάνει ότι έχει το «νέτο» του!

#4 Γιατί τόση γκρίνια και αρνητικότητα;

Ένα ζήτημα που σαμποτάρει την καθημερινότητά μας, αλλά δεν του δίνουμε τη σημασία που χρειάζεται, είναι οι τοξικοί άνθρωποι. Είναι αδιόρθωτοι, ακατανίκητοι και δεν αντιμετωπίζονται καθόλου. Πρέπει να απομακρύνεσαι απ’ την ακτίνα επιρροής τους!

Αν συνεχώς το ρίχνεις στην κακή διάθεση, στην αρνητικότητα και ρουφάς την ενέργεια απ’ τους γύρω σου ή σκαρφίζεσαι ερωτήσεις για να τον κακοκαρδίσεις, τύπου «δε μ’αγαπάς πια;» ή «θα με χωρίσεις, έτσι;» ώστε να… αρμέξεις ανταπόκριση, άστο! Αν θες ο άντρας να σου δείχνει τα συναισθήματα του ντόμπρα και σταράτα, κάνε το ίδιο!

#5 Αν θες να μας κρατήσεις, μην προσπαθείς να μας αλλάξεις

Το να προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλον, ΔΕΝ είναι συνταγή για μια υγιή και μακροχρόνια σχέση! Ναι, σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να προσπαθείς να εμψυχώνεις κάποιον και να τον παρακινείς να φτάσει στο ζενίθ των δυνατοτήτων του. Αλλά κανείς δε θέλει τον άλλον πάνω απ’ το κεφάλι του να του λέει τι κάνει σωστά ή λάθος, λες και είναι η γκρινιάρα μάνα του!

Με το να τον πατρονάρεις, του πληγώνεις τον εγωισμό, τον κάνεις να αισθάνεται λίγος, ανεπαρκής και γενικά άσχημα με τον εαυτό του. Αν συνεχώς πρήζεις κάποιον επειδή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου, τότε μάλλον είσαι με το λάθος άτομο…

#6 Ψάξε-ψάξε, όλο και κάτι θα βρεις

Άμα σκαλίζεις την σχέση σου για ελαττώματα, τότε πιθανότατα θα τα βρεις, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν στ’ αλήθεια ή τέλος πάντων δε σας επηρεάζουν άμεσα! Αν π.χ. φοβάσαι την απόρριψη, μπορεί να παραφράζεις τα γεγονότα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον απορρίψεις εσύ πρώτη. Δηλαδή, έχοντας αρνητική νοοτροπία, δημιουργείς αρνητική πραγματικότητα!

Oκ, έχεις κάποιες άσχημες εμπειρίες από σχέσεις του παρελθόντος, αλλά πρέπει να κουμαντάρεις αυτά τα θέματα πριν κάνεις άλλη σχέση, γιατί απλά τα κουβαλάς στην επόμενη! Το παρελθόν καθορίζει το παρόν σου όσο εσύ το επιτρέπεις, οπότε μη συγκρίνεις τον νυν με τον πρώην και μην ψάχνεις ζόρια εκεί που δεν υπάρχουν!

#7 Τόσο καλό παιδί ο πρώην, να του πάρουμε μια πάστα

…και αφού αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο θέμα, κάτσε σκέψου πόσες φορές το έχεις κάνει! Πόσο συχνά έχεις αναφερθεί ασυναίσθητα στο πώς έκανε το οτιδήποτε, πώς περνούσες τη μέρα σου μαζί του, τι συζητούσατε, πόσο άσχημα σου είχε φερθεί, πόσο βλάκας ήταν!

Ακόμα κι αν το κάνεις για να εκθειάσεις τον νυν, χρειάζεται μέτρο! Γίνεται εύκολα ενοχλητικό, αν το κάνεις ξανά και ξανά! Δείχνει αυτονόητα ότι σκέφτεσαι ΠΑΡΑ πολύ τον προηγούμενο, ότι ακόμα τον έχεις… μέσα σου και σε επηρεάζει συνεχώς! Θες να λύσεις ότι είχες μαζί του; Γύρνα σε εκείνον! Είναι πολύ προσβλητικό γι’ αυτόν που θέλει να είναι τώρα στη ζωή σου κι αν το κάνεις μπροστά του κιόλας, τον διώχνεις με μαθηματική ακρίβεια!

#8 Ε όχι και απαιτήσεις με το καλημέρα σας

Σταμάτα να κάνεις μια σχέση που έχει κρατήσει… ένα μήνα, να σημαίνει περισσότερα από όσα (μέχρι τώρα) αξίζει! Η πίεση του να γίνεσαι συναισθηματική κολλιτσίδα, μπορεί εύκολα να τον αποθαρρύνει! Δε γίνεται να μιλάς για το μέλλον σας απ’ το πρώτο ραντεβού!

Είναι υπέροχο να ενθουσιάζεσαι και να καλοπερνάς με κάποιον, πόσο μάλλον να ερωτεύεσαι! Κάποια πράγματα όμως, χρειάζονται το χρόνο τους. Υπάρχει η σωστή στιγμή να μιλήσεις για γάμους και βαφτίσια, πόσο μάλλον να πεις «Σ‘ αγαπώ». Το πρώτο ραντεβού δεν είναι αυτή!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET