fbpx

10 πράγματα που θέλεις να ακούσεις τώρα που οι Πανελλήνιες είναι τόσο κοντά!


Θα ρωτούσα «πώς πάει;», αλλά βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα μακριά απ’ την έναρξη των Πανελλαδικών και όλ@ ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Φυσικά και έχεις άγχος και μόνο στη σκέψη ότι πολύ σύντομα θα έχεις μπροστά σου τα θέματα.

Dnt wry, δεν πρόκειται να πέσουμε στην αξεπέραστη κλισεδιά του «μην αγχώνεσαι». Ξέρουμε άλλωστε ότι θέλεις να ακούσεις κάτι πιο ουσιαστικό, ειδικά από κοντινούς σου ανθρώπους που πρέπει να είναι στήριγμα αυτή τη στιγμή κι όχι άλλος ένας λόγος να παθαίνεις κρίσεις πανικού.

Σε στιγμές που έχουν – κακώς – περαστεί ως τόσο σημαντικές στη ζωή μας λοιπόν, ένα «Μην αγχώνεσαι» δεν αρκεί. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να πειστείς πως πρέπει όντως να το δεις πιο ψύχραιμα και οι παρακάτω κουβέντες είναι ακριβώς αυτό: 

1) Έχεις δουλέψει πολύ σκληρά. Πιστεύω σε εσένα!

Ένα hype up που θα σου δώσει αυτοπεποίθηση και θα σε κάνει να πιστέψεις ότι οι προσπάθειές σου θα αποδώσουν καρπούς. Δε θα βγάλεις 20 επειδή κάποια θεϊκή δύναμη το αποφάσισε, αλλά θα βγάλεις τον βαθμό για τον οποίο έχεις παλέψει!

2) Είναι απλά μία εξέταση, μην της δίνεις παραπάνω αξία απ’ όσο πρέπει!

Κι όταν λέμε περισσότερη αξία, εννοούμε να τη βάζεις πιο ψηλά από την ψυχική και σωματική σου υγεία. Από πότε μερικά γραπτά έχουν αποκτήσει τέτοια δύναμη ώστε να δικαιολογούνται τα ψυχοσωματικά που εμφανίζεις εξαιτίας τους;.

3) Το μέλλον σου δεν καθορίζεται από τις Πανελλήνιες και θα στο επιβεβαιώσει ακόμα κι ένας τυχαίος περαστικός στο δρόμο!

Πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι όλοι αυτοί που βλέπεις γύρω σου κάνουν τη ζωή που σχεδίασαν στη Γ’ Λυκείου; Μόλις συνειδητοποίησες πόσο χαζή είναι αυτή η σκέψη, παραδέξου το… Οι Πανελλήνιες μπορεί να είναι η αρχή του μέλλοντός σου, μπορεί όμως να μην είναι απολύτως τίποτα. Και οι δύο περιπτώσεις είναι οκ!

4) Ακόμα κι αν δεν περάσεις πουθενά, σε περιμένουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω!

Ενός λεπτού σιγή για όλα τα κλάματα που έχουν πέσει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ! Fun fact: Οι περισσότεροι από αυτούς που φυσούσαν μυτούλες, τώρα απολαμβάνουν τη ζωή τους που βρήκε το δρόμο της.

5) Η ζωή είναι πολύ μεγάλη για να θεωρήσεις καθοριστικό έναν κακό βαθμό στα 18 σου! 

Κρίμα δεν είναι να βλέπεις τον εαυτό σου ως καταδικασμένο επειδή δεν έφτασες κάτι μόρια; Σε δύο χρόνια από τώρα, θα το δεις και μόν@ σου. Οι Πανελλήνιες είναι άλλη μία εξέταση, που αποτελεί το δρόμο προς κάτι. Η ζωή ωστόσο έχει πολλά μονοπάτια και οποιοδήποτε άλλο μπορεί επίσης να οδηγήσει στην επιτυχία.

6) Είναι λογικό να έχεις άγχος, αλλά δε θα πάνε όλα στραβά!

Δε θα πέσουν όλα τα θέματα που σε δυσκολεύουν. Δε θα ξεχάσεις και το όνομά σου. Δε θα στραμπουλήξεις το χέρι σου ένα λεπτό πριν ξεκινήσει ο χρόνος! Όλες αυτές οι άσχημες σκέψεις οφείλονται στο άγχος σου. Αν δεν μπορείς να το καλμάρεις, τουλάχιστον χρησιμοποίησε λίγη λογική. Ποιες οι πιθανότητες να πέσουν και οι επτά πληγές του Φαραώ πάνω σου;

7) Δε θα πάθεις black out την ώρα της εξέτασης. Το μυαλό σου έχει καλά φυλαγμένα όσα διάβαζες τόσο καιρό για την κατάλληλη στιγμή! 

Σε συνέχεια του παραπάνω, ένας μεγάλος φόβος για τη στιγμή της εξέτασης, είναι να πάθεις total black out. Οκ, δεν έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αλλά αν κάτι έχουμε μάθει από διάφορες δύσκολες στιγμές, αυτό είναι ότι βρίσκει πάντα τρόπο να μας εκπλήσσει με τις δυνατότητές του.

8) Αν είσαι διατεθειμέν@ να παλέψεις για αυτό που θες, τότε μια «αποτυχία» στις Πανελλήνιες δε θα καταφέρει να σε εμποδίσει.

«Όταν θέλουμε κάτι αληθινά, βρίσκουμε τα πάντα» είχε πει μια ψυχή παλιότερα κι από τότε έχει καρφωθεί στο μυαλό μας (και στου κύριου Νεκτάριου). Το loser mentality δεν είναι για σένα που έχεις στόχους, οπότε ‘get your f*cking ass up and work’ (όπως είπε πρόσφατα μια άλλη ψυχή)! Προφανώς και δε θα αφήσεις έναν βαθμό να σε σταματήσει.

9) Σε λίγο καιρό από τώρα θα κάνεις πραγματικότητα ό,τι σχεδίαζες τον τελευταίο ένα χρόνο! 

Μια φράση μόνο: μεταπανελληνιακό καλοκαίρι έρχεται! Αν δυσκολεύεσαι να νιώσεις χαρά αυτόν τον καιρό, τότε η σκέψη όσων σε περιμένουν μερικές εβδομάδες, θα κάνει τη δουλειά. Μια καλύτερη οπτική των πραγμάτων άλλωστε, είναι πως δεν πλησιάζουν οι Πανελλήνιες, αλλά το καλοκαίρι μετά από αυτές!

10) Θα συνεχίσω να είμαι περήφαν@ για σένα και να σε θεωρώ πετυχημέν@ ακόμα κι αν γράψεις 0! 

*Πώς το στέλνουμε αυτό στους γονείς σου ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σημαντικό για σένα;* Είναι από τις απλές κουβέντες, που μπορούν όμως να αλλάξουν τελείως τη διάθεση του άλλου. Μπορεί ώρες ώρες να το παίζουμε σκληροί κι ότι δε χρειαζόμαστε την αποδοχή των άλλων, αλλά μπροστά σε τέτοια λόγια, λυγίζεις. Θες να τα ακούσεις, όχι για να επαναπαυτείς, αλλά να πεισμώσεις ακόμα παραπάνω! Έχεις δίπλα σου στηρίγματα κι αυτό σου φτάνει.

Και κάτι τελευταίο, καλή επιτυχία μάγκες!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET