ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 απίθανα πράγματα που θα σου συμβούν, όταν πάψεις να ενδιαφέρεσαι για τη γνώμη των άλλων!

Σε γενικές γραμμές, συνηθίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άποψη που έχουν οι άλλοι για το άτομο μας. Επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί και να μας αποδέχονται, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Ωστόσο, το μόνο αποτέλεσμα που έχει αυτό, είναι να καταπατάμε τα θέλω και τις επιθυμίες μας στο βωμό των κανόνων που θέτει το κοινωνικό μας περιβάλλον. […]

Default avatar

Guest Author

29 Σεπτεμβρίου, 2016

Σε γενικές γραμμές, συνηθίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άποψη που έχουν οι άλλοι για το άτομο μας. Επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί και να μας αποδέχονται, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Ωστόσο, το μόνο αποτέλεσμα που έχει αυτό, είναι να καταπατάμε τα θέλω και τις επιθυμίες μας στο βωμό των κανόνων που θέτει το κοινωνικό μας περιβάλλον.

Όταν λοιπόν αρχίσουμε να απεγκλωβιζόμαστε από αυτούς τους κανόνες και σταδιακά αδιαφορούμε για τη γνώμη των άλλων, τότε γίνεται ευκολότερο να ακολουθήσουμε τις επιθυμίες μας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση κανενός για τις πράξεις μας.

Ειδικότερα:

#1 Κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις και όχι αυτό που θεωρητικά πρέπει να κάνεις.

Κάνοντας πράγματα επειδή όντως τα επιθυμείς, είναι τόσο αναζωογονητικό και σε διακατέχει μια αίσθηση ελευθερίας και πληρότητας. Απαλλαγμένος από το τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα, δημιουργείς και βάζεις «ψυχή» σε ό,τι καταπιάνεσαι καθώς αυτό σε αντιπροσωπεύει και σε εκφράζει.

#2 Αισθάνεσαι ασφαλώς λιγότερο την ανάγκη να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου.

Συνειδητοποιείς πως στην ουσία δεν υπάρχει κάποιος στον οποίο χρειάζεται να απολογηθείς και πως δεν υπάρχει σωστός τρόπος να ζήσεις τη ζωή σου. Εννοείται πως πρέπει να θυμάσαι ότι έχεις και κάποιες υποχρεώσεις, ωστόσο, ποτέ δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να είσαι σωστός απέναντι τους. Όταν σταματάς να ανησυχείς για τις σκέψεις των άλλων, όλα είναι πιο απλά και ευκολότερα στην προσέγγισή τους.

#3 Υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δοκιμάσεις κάτι νέο ή δελεαστικό.

Καθώς παύει να σε ενδιαφέρει τόσο η γνώμη των άλλων, αντιλαμβάνεσαι πως μια νέα πρόκληση τελικά σε φοβίζει λιγότερο. Οκ, ίσως και να αποτύχεις, όμως δεν θα σε ενδιαφέρει τι θα σκεφτούν οι άλλοι για την αποτυχία σου. Βγαίνεις από τη βολική σου «σφαίρα», εκθέτεις τον αληθινό σου εαυτό και αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο βήμα και συνάμα μια συναρπαστική εμπειρία.

#4 Δεν ζητάς άδεια για να είσαι χαρούμενος/η.

Απλά αφήνεις τον εαυτό σου να αισθανθεί ελεύθερα και ανεπηρέαστα. Είναι μοναδικό το συναίσθημα, όταν για πρώτη φορά καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζονται άλλοι άνθρωποι να σου καταδεικνύουν πότε είναι επιτρεπτό να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου.

#5 Επικεντρώνεσαι στην αυτοβελτίωση σου.

Δεν έχει σημασία σε τι θέλεις να γίνεις καλύτερος, η σημασία έγκειται στην επιθυμία σου να γίνεις καλύτερος σαν άνθρωπος. Αισθάνεσαι το κίνητρο να βελτιωθείς, όχι για τους άλλους, αλλά για δικό σου όφελος και τελικά πάλι εσύ είσαι που το απολαμβάνεις περισσότερο.

#6 Σε νοιάζει λιγότερο η εικόνα που θα παρουσιάσεις στα social media.

Πλέον δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να προβάλεις και να αποδείξεις στον κόσμο πόσο «υπέροχη» είναι η ζωή σου, πόσο τέλεια περνάς, πόσο κοινωνικός είσαι. Όταν αρχίζει να σε απασχολεί περισσότερο η αυθεντικότητα σου και όχι το τι κάνουν οι υπόλοιποι, τότε το ενδιαφέρον σου για τον πραγματικό κόσμο ξεπερνά αυτό για τον εικονικό κόσμο των social media.

#7 Το στυλ σου ή ο τρόπος που διασκεδάζεις ίσως αλλάξουν.

Σταματάς να φοράς κάτι, απλώς επειδή το φοράνε όλοι ή επειδή ανήκει στην τάδε γνωστή μάρκα. Αρχίζεις να αισθάνεσαι καλύτερα με την εμφάνιση σου ακριβώς επειδή έχεις μπει στη διαδικασία να καταλάβεις τι αληθινά σου ταιριάζει. Το ίδιο ισχύει και με τον τρόπο που επιλέγεις να διασκεδάσεις, καθώς ξεφεύγεις από το τι είναι mainstream ή από το ότι πρέπει να περιοριστείς σε ένα συγκεκριμένο είδος διασκέδασης.

#8 Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου.

Στην ουσία δεν έχεις αλλάξει εσύ, αλλά έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις και αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου και τους άλλους. Μην ξεχνάς πόσο η θετική νοοτροπία επηρεάζει την αυτοεκτίμηση σου. Έτσι λοιπόν, όταν ζεις τη ζωή σου σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ και προσδοκίες, σίγουρα ανησυχείς λιγότερο για το πώς δείχνεις και τι πιστεύουν οι άλλοι και από εκεί πηγάζει τελικά και η αυτοπεποίθηση σου!

 

OUR20s

DIGITAL

Μία νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αν κάνεις δώρο παπούτσια στο ταίρι σου, θα χωρίσετε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET