fbpx

6 πράγματα που καταλαβαίνεις όταν είσαι αυτή που στέλνει πάντα πρώτη μήνυμα!


Μια ερωτική σχέση για να διαρκέσει απαιτεί συνεχή προσπάθεια και κόπο. Δε θα σταματήσω να το λέω αυτό. Αλλά ακόμη κι έτσι, είναι σχεδόν αδύνατο να πηγαίνουν πάντα όλα δεξιά. Θα υπάρξουν καλές στιγμές προφανώς, αλλά σίγουρα θα έρθουν και πιο δύσκολες.

Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζει η κάθε μεριά τις δυσκολίες αυτές και τι αντίληψη έχει ο καθένας. Οι παρεξηγήσεις και τα κλάματα εύκολα έρχονται, κανείς όμως δεν τα θέλει. Και συνήθως οι γυναίκες είναι εκείνες που έχουν τα περισσότερα παράπονα, κάποιες φορές δικαίως κι άλλες όχι τόσο.

Ωστόσο, πώς να μην έχεις παράπονο για παράδειγμα, αν είσαι εκείνη που του στέλνει συνέχεια πρώτη μήνυμα; Τι συμπέρασμα να βγάλεις από αυτό; Σημαίνει κάτι για τη σχέση σας ή όχι;

Ναι, δυστυχώς σημαίνει όλα τα παρακάτω και μιας που τα καταλάβεις, πρέπει να σταματήσεις να εθελοτυφλείς και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου:

#1 Προτεραιότητά του μια φορά, δεν είσαι

Οκ, δε σου στέλνει μία, δύο, τρεις, κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο. Έρχεται όμως κι εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι μόνο εσύ είσαι αυτή που ενδιαφέρεται και στέλνεις μήνυμα πρώτη κι αυτό δεν είναι κάτι που θα αλλάξει. Και φυσικά τα παίρνεις στο κρανίο, γιατί πόσο ακόμα να κάνεις τον μαλάκα περίμενοντας να δείξει ένα σημάδι ότι σε σκέφτεται όσο τον σκέφτεσαι εσύ; Έτσι, καταλήγεις στο ότι δεν είσαι προτεραιότητα γι’ αυτόν, γιατί αν ήσουν, ακόμη κι ένα απλό «καλημέρα, τι κάνεις;» θα μπορούσε να το στείλει ο αχρείος.

#2 Αν ενδιαφερόταν έστω και λίγο, θα έκανε μία προσπάθεια παραπάνω να τα πείτε

Αυτά τα σημάδια είναι που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την πάρτη του και δεν πρέπει να αγνοείς από την αρχή. Κι από δω και πέρα, το ξέρεις καλά.  Άμα δεν είναι ικανός να σου στείλει ένα μήνυμα, πώς να μπορέσει να κάνει κάτι άλλο για τη σχέση σας; Σιγά μην κανονίσει έξοδο, σιγά μη σου στείλει λουλούδια, σιγά μη θυμηθεί τα γενέθλιά σου. Το παιδί δεν μπορεί να κάνει τα απλά, μην το βάζουμε να κολυμπάει στα βαθιά και πνιγεί.

#3 Τελικά του έλειψες ποτέ;

Από την στιγμή που δε σου στέλνει ποτέ εκείνος πρώτος, είναι λογικό να καταλήξεις στο συμπεράσμα πως ούτε σε αναζητά, ούτε σε σκέφτεται, ούτε καν του λείπεις. Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά έτσι είναι. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς να τον δικαιολογήσεις είτε επειδή έχει βαρύ πρόγραμμα είτε επειδή πληγώθηκε από προηγούμενη σχέση του. Αν ήθελε να σου αλλάξει την άποψη, θα είχε κάνει κάτι. Παρόλα αυτά, είναι αδιάφορος και εσύ δεν έχεις παρά να αποδεχτείς το γεγονός πως δεν είδε ποτέ σοβαρά τη σχέση σας.

#4 Δεν αναγνωρίζει καν το λάθος του

Του έχεις κάνει κουβέντα, του έχεις εκφράσει τα παράπονά σου για το γεγονός πως ποτέ δε σε σκέφτεται πρώτος και η μόνη αντίδρασή του είναι να αδιαφορήσει πλήρως για την προσπάθειά σου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που υπάρχει. Που σημαίνει πως όχι απλά δεν τον ενδιαφέρει, αλλά σε βγάζει και υπερβολική από πάνω. Καλή φάση, Κωστάκη. Να κατηγορείς ξέρεις, αλλά να παραδεχτείς το λάθος σου και να ζητήσεις μία κωλοσυγγνώμη δεν μπορείς. Πολύ άντρας! 

#5 Δοκιμάζεται η ψυχική σου υγεία

Όταν αυτή η κατάσταση γίνεται κατ΄επανάληψη, είναι φυσικό κι επόμενο να φτάσεις στα όριά σου. Γεμίζεις ανασφάλειες, σε πιάνουν τα νεύρα σου, κάνεις υστερικά πράγματα και ξεκάθαρα βάζεις τα χειρότερα σενάρια στο μυαλό σου. Γενικότερα, η ψυχική σου υγεία πάει από το κακό στο χειρότερο. Όταν ένας άνθρωπος δε μπορεί να κάνει ούτε τα απλά σε μία σχέση και λείπει εξαρχής η επικοινωνία, τότε τι να το κάνεις; Τι είδους σχέση είναι αυτή; Εσύ να ανησυχείς και να τρελαίνεσαι, όσο εκείνος είναι στην κοσμάρα του; Nope, να σου λείπει.

#6 Μία σχέση δεν αξίζει όταν προσπαθεί μόνο η μία πλευρά 

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο ότι καλύτερα να μαζέψεις τα πράγματά σου όσο είναι καιρός, παρά να επιμένεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Σε μία σχέση και οι δύο είναι ίσιοι κι όμοιοι και όσο προσπαθεί ο ένας, επιβάλλεται να προσπαθεί κι άλλος. Δε γίνεται να κουβαλάς μόνη σου όλο το βάρος και το άγχος μήπως δεν πετύχει. Και να μην υπάρχει και το παραμικρό ίχνος εκτίμησης κι από πάνω! Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται τώρα, είναι σημαντικό να βάλεις τον εαυτό σου πάνω απ’ όλα και να τον απελευθερώσεις από την ψυχοφθόρα αυτή κατάσταση.

Αν δεν έχει εκείνος χρόνο να σου στείλει μήνυμα, τότε κι εσύ δεν έχεις χώρο στο κινητό σου να κρατάς αποθηκευμένη την επαφή του.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET