ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

7 πράγματα που κάνεις το Σαββατοκύριακο και δείχνουν ότι επιτέλους, είσαι ένας ώριμος 20αρης!

Συνέχισε έτσι! Είσαι σε πολύ καλό δρόμο!

Κλεοπάτρα Μπράιτ

27 Οκτωβρίου, 2018

O δρόμος προς την ενηλικίωση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα παρατηρήσεις πολλές αλλαγές να συμβαίνουν στη ζωή σου και κυρίως, στην καθημερινότητά σου. Σιγά-σιγά αναλαμβάνεις και εσύ κάποιες σημαντικές υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Όλα αυτά βέβαια, συμβαίνουν κατά κύριο λόγο το Σαββατοκύριακο, μιας και δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο τις υπόλοιπες ημέρες.

Παλαιότερα το ΣΚ σήμαινε ξεκούραση, ύπνος μέχρι τις μεσημεριανές ώρες και πολύ-πολύ ξενύχτι. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει κατά κάποιο τρόπο, αφού θέλεις να νιώθεις πιο παραγωγικός και πιο… ώριμος. Κάθε φορά λοιπόν που οι γονείς σου σε θεωρούν ακόμα «παιδάκι», θύμισέ τους μια στιγμή τα πράγματα που κάνεις μέσα στο Σαββατοκύριακο και άσε τους μετά να παλεύουν να βρουν τι να απαντήσουν:

#1 Η στοίβα στην καρέκλα αδειάζει προτού σε ξεπεράσει σε ύψος

Σίγουρα έχεις κι εσύ στο δωμάτιο σου… «την καρέκλα». Εκείνη που είναι γεμάτη από ρούχα που φορούσες μέσα στην εβδομάδα και απλά βαριόσουν να τα τακτοποιήσεις. Ωστόσο, όσο μεγαλώνεις, τόσο συνειδητοποιείς πως κάτι πρέπει να γίνει μ’ αυτό! Πλέον το ΣΚ βάζεις στη θέση τους όλα τα ρούχα που είναι πεταμένα στην καρέκλα και όσα χρειάζεται πάνε κατευθείαν στ’ άπλυτα. Όσο λογικό κι αν φαίνεται, για σένα που μέχρι χθες βαριόσουν ακόμη και να τα ξεχωρίσεις, είναι άθλος και δείχνει πως αρχίζεις να ωριμάζεις.

#2 Η βόλτα στο σούπερ μάρκετ είναι καθιερωμένη

Αν έχεις σταματήσει να ζητάς από τους δικούς σου τι χρειάζεσαι από το σούπερ μάρκετ και κάθε Σάββατο πηγαίνεις μόνος σου και τα παίρνεις, τότε εύγε. Έκανες άλλο ένα βήμα προς την ενηλικίωση. Μην το γελάς καθόλου. Θέλει μεγάλη ωριμότητα να περιμένεις τόσες ώρες στην ουρά χωρίς να βρίσεις κάποιον, ενώ παράλληλα έχεις θυσιάσει τον ύπνο σου!

#3 Τα ώριμα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Καταλαβαίνεις πλέον πως δε γίνεται να περιμένεις να σου ετοιμάζει κάθε μέρα το φαγητό η μάνα σου! Κι αφού πήγες και σούπερ μάρκετ, το βράδυ της Κυριακής προσφέρεται να κάνεις μια προετοιμασία στα γεύματα της εβδομάδας. Δεν μπορώ να πω… Kαι μόνο το ότι έχεις πάρει απόφαση πως δε θα παραγγέλνεις συνέχεια απ’ έξω και θα τρως σπιτικό φαγητό, δείχνει πως μεγάλωσες!

#4 Οι σχέσεις σου με τους λογαριασμούς ποτέ δεν ήταν καλύτερη

Μπορεί κάποτε να μην είχες ιδέα πώς δείχνει ένας λογαριασμός παρά μόνο ο φάκελος στον οποίο βρισκόταν, ωστόσο τώρα όχι μόνο ξέρεις, αλλά συμβάλλεις κιόλας. Έτσι τα ΣΚ φροντίζεις να τακτοποιείς τις οφειλές σου. Πέρα από το ότι δίνεις μια ανάσα στους δικούς σου, βοηθάς και τον εαυτό σου στο να ωριμάσει πιο γρήγορα. Αν δε, σπουδάζεις επαρχία, το γεγονός ότι πληρώνεις τους λογαριασμούς εσύ ο ίδιος και στην ώρα τους είναι ακόμη μεγαλύτερο κατόρθωμα, αφού κάνεις ολομόναχος τη διαχείριση των οικονομικών! Well done ma friend!

#5 Χωρίς πρόγραμμα, η εβδομάδα δε βγαίνει

Όσο ήσουν στο σχολείο δεν το είχες καθόλου με το πρόγραμμα. Εκνευριζόσουν και μόνο που σε πίεζαν να οργανώσεις τη ζωή σου! Πλέον έχεις συνειδητοποιήσει πως δε γίνεται τίποτα χωρίς αυτό και σαν ώριμο άτομο που είσαι, θέλεις να τα έχεις όλα σε τάξη. Προκειμένου να το επιτύχεις, κάθε Σαββατοκύριακο οργανώνεις τις υποχρεώσεις σου για την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι και τα της τελευταίας στιγμής έχεις κόψει, σε καμαρώνω!

#6 Πατάς και στο γυμναστήριο, αμέ!

Είναι λογικό τις καθημερινές να μην προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο. Είσαι όλη μέρα έξω, στη σχολή κι αν βρεθείς και με τους φίλους σου ή βγεις με τη σχέση σου, πού χρόνος να γυμναστείς; Όταν όμως αποφασίζεις να θυσιάσεις τα ΣΚ σου για να κάνεις λίγο διάδρομο, τότε σημαίνει ότι είσαι μεγάλο παιδί πλεόν. Δείχνει πως έχεις μάθει όχι μόνο να θέτεις στόχους, αλλά και να τους πετυχαίνεις ανεξαρτήτως των θυσιών που πρέπει να κάνεις.

#7 Τα Σαββατοκύριακα φτιάχτηκαν για δύο, για σένα και τον εαυτό σου

Ενηλικίωση σημαίνει να συνειδητοποιείς ότι επιβάλλεται να βρίσκεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου, παρά για τους άλλους! Αν λοιπόν έχεις αποφασίσει πως ένα μέρος του Σαββατοκύριακού σου θα το περνάς μόνος σου, να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και να χαλαρώνεις, τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Ξέρω πως είναι πολύ βολικό να τα έχεις όλα έτοιμα στο χέρι, αλλά πίστεψέ με, το συναίσθημα που νιώθεις όταν καταφέρνεις πράγματα μόνος σου, ακόμα και τα πιο απλά, δε θα το άλλαζες με τίποτα! Συνέχισε έτσι!

OUR20s

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET