fbpx

7+1 πράγματα που κάθε άντρας θα έπρεπε να κάνει για την κοπέλα του, όταν αυτή έχει περίοδο!


Από μικρή ηλικία, όλοι ξέρουμε πως οι μέρες της περιόδου δεν είναι και οι πιο ευχάριστες ή ανώδυνες για μια γυναίκα. Και μπορεί οι άντρες να μην έχουν άποψη για τη φυσική αίσθηση της περιόδου ή για τα αυξημένα επίπεδα ορμονών που έχουν σαν αποτέλεσμα ένα ρόλλερ κόστερ εναλλαγής συναισθημάτων, ωστόσο κάθε αγόρι που αξίζει να είναι σε σχέση, μπορεί και οφείλει να εκτιμήσει την ταλαιπωρία που περνάει η κοπέλα του, αντί να την αποφεύγει ή να εξαφανίζεται τις μέρες αυτές.

Έχοντας αυτά κατά νου, ορίστε μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γίνει η κατάσταση λιγότερο επίπονη και δυσάρεστη:

1. Μην κατηγορείς την περίοδό της για τη συμπεριφορά της.

hormones

Ξέρεις πως αυτό φταίει που την κάνει περισσότερο νευρική και ευέξαπτη. Λέγοντας πως για όλα φταίνε οι ορμόνες της, δεν ακυρώνεις μόνο όσα αισθάνεται, αλλά δεν βοηθάς και την κατάσταση. Θες να μου πεις ότι στην ερώτηση: «Είναι επειδή έχεις περίοδο;», περιμένεις μία ήρεμη απάντηση όπως «Ναι, αυτό φταίει. Δεν πειράζει. Μη δίνεις σημασία!» ; Χλωμό το βλέπω, φίλε μου. Το να κατηγορείς την περίοδο της, περισσότερο την απογοητεύει και τη θυμώνει και σαν αποτέλεσμα έχει να δημιουργείται μια τεταμένη κατάσταση μεταξύ σας. Οπότε μην το κάνεις αυτό.

Αντιθέτως,

2. Να έχεις υπομονή.

patience

Αυτό είναι από τα πιο σημαντικά. Ίσως να ακούγονται υπερβολικά κάποια από τα λεγόμενά της και μπορεί να σε ενοχλούν, όμως χαλάρωσε. Εφόσον δεν υπάρχει σωματική ή συναισθηματική κακοποίηση (η οποία δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο, ειλικρινά), προσπάθησε να κατανοήσεις τη θέση της, ακόμα κι αν δεν έχεις νιώσει ποτέ πόνους περιόδου, αντί να την αγνοήσεις επειδή είναι ορμονικό το ζήτημα.

3. Πρόσφερε της το αγαπημένο της φαγητό. Πολύ από το αγαπημένο της φαγητό.

jess-day-talking-about-pms

Το συγκεκριμένο πρόκειται για σιγουράκι. Τις ημέρες της περιόδου, η λαχτάρα μας για ορισμένα φαγητά αυξάνεται κατά πολύ. Επομένως, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τη ρωτήσεις τι θα ήθελε να φάει και να της το προσφέρεις. Μην προσπαθήσεις να μαντέψεις, δεν θα σου βγει σε καλό. Παίρνεις έξτρα πόντους, αν ξέρεις τι θέλει, χωρίς να τη ρωτήσεις. Δεν είναι κάτι που σε κάνει άγιο ή σωτήρα, σε κάνει καλό και στοργικό σύντροφο.
[scis id=»59″]

4. Πρότεινε της μία έξοδο κάπου που της αρέσει πολύ.

cinema

Εάν απέφευγες να πας σε εκείνη τη θεατρική παράσταση για την οποία ήταν ενθουσιασμένη, τώρα είναι μια καλή στιγμή. Εάν υπήρχε μια ταινία που την αναφέρει συχνά και αφήνει υπονοούμενα να τη δείτε, απλά κλείσε εισιτήρια και κάνε της έκπληξη. Σε γενικές γραμμές, πάντα θα πρέπει να κάνεις εκπλήξεις και ρομαντικές χειρονομίες στην κοπέλα σου, αλλά όταν την περιποιείσαι τις μέρες που έχει περίοδο και την κάνεις να ξεχνιέται, σε αγαπάει λίγο περισσότερο.

5. Πρότεινε της να περάσετε ένα βράδυ μαζί στο σπίτι όπως της αρέσει.

couple-laugh

Επειδή βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη θέλει να βγει καθόλου έξω, ειδικά αν γυρίζει κουρασμένη από τη σχολή / δουλειά και με τις κράμπες να την έχουν πεθάνει, η εναλλακτική πρόταση είναι μια χαλαρή και ήρεμη βραδιά στο σπίτι. Ταινία, μαραθώνιος της αγαπημένης σας σειράς, βιντεοπαιχνίδια, επιτραπέζια, κρασί, οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και καλές. Απαραίτητη προϋπόθεση: το φαγητό!

6. Να είσαι προσεκτικός.

When-re-couch-snuggling

Παρατηρώντας τις γυναίκες που βρίσκονται στον κοινωνικό μου κύκλο και παίρνοντας και παράδειγμα από εμένα, τις ημέρες της περιόδου υπάρχουν εκείνες που έχουν περισσότερο ανάγκη για συντροφιά και στοργή, όταν άλλες θέλουν απλά να μένουν εντελώς μόνες. Ναι, σ’ αυτήν την περίπτωση, ακόμα και μια αγκαλιά, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τέλος, είναι κι αυτές που θέλουν μια ισορροπία μεταξύ των δύο. Επομένως, όπως δίνεις προσοχή σε πολλά άλλα ζητήματα της  σχέσης σας, έτσι κι εδώ, είναι σημαντικό να προσέξεις και να εκτιμήσεις τις ανάγκες της. Πίστεψε με, είναι εύκολο και θα κάνει και τους δυο σας να αισθάνεστε υπέροχα και πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

7. Παυσίπονα

pms

Αν και κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει πάνω της, πηγαίνοντας ως το φαρμακείο να της αγοράσεις παυσίπονα, αυτομάτως σε κάνει τον καλύτερο άνθρωπο επί γης.

Bonus:

Κάνε της έκπληξη ετοιμάζοντας δείπνο (ακόμα κι αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις και παραγγείλεις ντελίβερι) και καλώντας σπίτι τις φίλες και τους φίλους της. Αλήθεια, κάνει θαύματα. Με ευχαριστείς αργότερα.

6358312748239457361829135036_pheobe

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET