6 πράγματα για τα οποία μπορεί να τσακωθείς άσχημα με την παρέα σου στις διακοπές!


To να ζεις στην Ελλάδα σημαίνει ένα πράγμα. Όλο το χρόνο ανυπομονείς να έρθει το καλοκαιράκι. Συμφωνείς; Συμφωνείς! Θαλασσίτσα, ωραίος καιρός, χαρούμενος κόσμος, κοκτεϊλάκια και μουσικούλα παντού.

Γι’ αυτό που ανυπομονείς ακόμα περισσότερο βέβαια είναι η στιγμή που θα πας διακοπές και θα κάνεις χαμό με την παρέα σου. Για το λεπτό εκείνο που θα απλώσεις την πετσετούλα στην άμμο, θα πασαλειφτείς με το αντηλιακό και θα κοιτάς το απέραντο γαλάζιο (ή το γκομενάκι που θα διασχίζει το οπτικό σου πεδίο). Ξέρω ξέρω, κάνεις τόσα πλάνα με τους φίλους/τις φίλες σου γι’ αυτές τις μέρες στο νησί, που ίσως δε σας φτάσουν κιόλας.

Πέρα από όσα σχεδιάζετε όμως, υπάρχουν και τα απρόοπτα. Και τα απρόοπτα πολλές φορές φέρνουν τα άνω κάτω και δημιουργούν εντάσεις. Και ειδικά αν πρόκειται για παρέα με παραπάνω από 3 άτομα, τότε οι εντάσεις αυτές είναι αναπόφευκτες και καταλήγουν ακόμα και σε τσακωμούς. Καλώς ή κακώς, όσα χρόνια κι αν έχεις περάσει μαζί με τους φίλους σου, όσες φορές και να έχετε κοιμηθεί μαζί, ξέρεις ότι με κάποιους/ες από αυτούς/ες δε θα μπορούσες να συγκατοικήσεις ποτέ. Στις διακοπές όμως αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις. Εκεί λοιπόν είναι που δοκιμάζεται πραγματικά μια φιλία.

Εντάξει μπορεί να μην είναι και το καλύτερο, δυστυχώς όμως υπάρχουν κι αυτές οι πιθανότητες… Να τσακωθείς δηλαδή για κάτι από τα παρακάτω με την παρέα σου στις διακοπές:

#1 Για το πού θα πάτε

Προφανώς και δεν μπορείτε να συμφωνείτε σε όλα, διότι ο καθένας έχει το δικό του γούστο. Κάποιος μπορεί να θέλει θάλασσα, άλλος πισίνα. Σε κάποιον μπορεί να αρέσει το ντάπα ντούπα, και στον άλλον ένα χαλαρό κοκτεϊλάκι. Γενικά παίζουν πολλά. Όταν όμως δεν υπάρχει κατανόηση έστω από τη μία πλευρά, τότε είναι που ξεκινάει το πραγματικό πρόβλημα. Μαζί θα πάτε διακοπές, χώρια θα τις περάσετε ωστόσο…

#2 Για την ασυνέπεια στην ώρα

Σε κάθε παρέα υπάρχει αυτός/ή που έχει τρελό κόλλημα με την ώρα (είμαι μία από αυτές, δυστυχώς). Κανονίζετε ας πούμε να πάτε 11.00 στην παραλία (γιατί ρε παιδιά τόσο νωρίς, διακοπές είστε) κι ο άλλος δεν έχει ξυπνήσει καν ακόμα. Το αποτέλεσμα; Νεύρα, πολλά νεύρα! Η μεγαλύτερη σύγκρουση μάλιστα παίζεται μεταξύ του αργοπορημένου και του συνεπέστατου, με τον τελευταίο να ρίχνει τέτοιο κήρυγμα για το ότι ο χρόνος στις διακοπές είναι περιορισμένος και πως στο τέλος δε θα προλάβετε να κάνετε τίποτα (εξαιτίας του πρώτου), που καταφέρνει και πείθει κι όλους τους υπόλοιπους για το δίκιο του και εν τέλει τα χώνετε όλοι μαζί. Και οι διακοπές συνεχίζονται…

#3 Για το τι θα φάτε

Οκ, ίσως από τα πιο σπάνια προβλήματα που αντιμετωπίζει μια παρέα στις διακοπές, καθώς τις περισσότερες φορές με σουβλάκια τη βγάζουν όλοι, αλλά δεν παύει να υφίσταται. Αν για παράδειγμα κάποιος από τη δική σου παρέα θέλει πιο κυριλέ καταστάσεις και γκουρμεδιές, εκεί αλλάζει το πράγμα. Σε νευριάζει και σε δελεάζει ταυτόχρονα! Έχετε έρθει να κάνετε τις διακοπές σας με τα λίγα λεφτά σας σα σωστά φοιτηταριά κι ο άλλος θέλει να τα χαλάσετε όλα μέσα σε ένα βράδυ σε ένα εστιατόριο. Και το χειρότερο, κοντεύει να σας πείσει!

#4 Με εκείνον/η που βρήκε γκομενέτο και σας έγραψε κανονικά

Γυπαετός/ίνα κανονικότατα. Και πες, πάει στο καλό, όλοι οι ελεύθεροι στις διακοπές τους θέλουν να παίξουν λίγο και να βρουν τον καλοκαιρινό τους έρωτα. Αλλά όχι και να γράφεις όλη την παρέα για το υπόλοιπο των διακοπών επειδή καψουρεύτηκες. Κάπου ώπα! Πέρα από τα γκομενάκια υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, με τους οποίους κανόνισες να κάνεις τις διακοπές σου, οι οποίοι λέγονται φίλοι. Μην τα γράφεις έτσι τα παιδιά, κρίμα είναι… Καλά δεν του τα’ πα;

#5 Με αυτόν/ή που δεν παίρνει τα μάτια του από το κινητό

Κατ’ εμέ, ό,τι πιο σπαστικό. Το άτομο έχει απορροφηθεί κυριολεκτικά από το κινητό και ζει μέσα σε αυτό, σε σημείο να θες να του αποσπάσεις λίγο την προσοχή με κάτι άλλο και αυτός να νιώθει ότι του παίρνεις το οξυγόνο. Χελόου φιλαράκι, είναι κι η υπόλοιπη παρέα μαζί. Δε χρειάζεται και στην τουαλέτα να το παίρνεις μαζί σου το ρημάδι και να τραβάς βίντεο. Οκ, θα ανεβάσετε και τα στόρι σας, αλλά μέχρι ένα σημείο, ρε παιδάκι μου. Για το Θεό!

#6 Με αυτόν/ή που είναι μες στη μίρλα

Φύγε και πίσω μη γυρίσεις! Μα πραγματικά τώρα, ανυπομονεί όλος ο κόσμος να πάει διακοπές, εκτός από αυτό το άτομο; Πόσο μισεί την ανθρωπότητα και κυρίως την παρέα του; Είναι εκείνος/η που μπορεί να γκρινιάξει ακόμα και για το χρώμα που έχουν οι κουρτίνες του δωματίου που κλείσατε. WTF?! Πώς να μην τσακωθείς μετά; Κανονικός εμφύλιος και πέταμα στη θάλασσα.

Να σου πω όμως κάτι; Μην σκας!

Το θέμα είναι να λυθεί στις πρώτες ώρες, οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει (εύχομαι να μην υπάρξει τίποτα από τα παραπάνω), και να υπάρχει κατανόηση και συμβιβασμός έστω από τη μία πλευρά.

Καλοκαίρι είναι μωρέ, ειρήνη υμιν! 

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET