Κορυφώνεται η αγωνία για τις βάσεις 2017 | Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν


Από τη στιγμή που μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, είναι λογικό να κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων μαθητών και γονέων, που αναμένουν τους πίνακες με τις βάσεις 2017.

Παραδοσιακά, αυτές ανακοινώνονται μετά τον 15Αύγουστο, όπως θα γίνει και φέτος. Μάλιστα, πιο συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε ανακοίνωσή τους στο διάστημα μεταξύ 21 (Δευτέρα) και 25 (Παρασκευή) Αυγούστου. Δεν αποκλείεται βέβαια, να τις δούμε και στις 28 Αυγούστου.

Ενδεικτικά πάντως, οι βάσεις κατά την περσινή χρονιά, αναρτήθηκαν στις 24 Αυγούστου και ημέρα Τετάρτη.

Όσον αφορά τις τελευταίες προβλέψεις σχετικά με τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το τρέχον έτος, μπορείτε να δείτε παρακάτω:

1ο ΠΕΔΙΟ

Οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές θα ισορροπήσουν στα ίδια επίπεδα με αυξομειώσεις. Λόγω του τεράστιου αριθμού υποψηφίων στο 1ο πεδίο σε σχέση με τους εισακτέους, οι έχοντες από βαθμολογίες 10.000 και 11.000 μόρια θα μείνουν εκτός σχολών αν δεν έχουν πάρει 5ο μάθημα για να ανοίξουν το 4ο και 3ο πεδίο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

2ο ΠΕΔΙΟ

Εδώ, οι βάσεις των σχολών θα σημειώσουν πτώση η οποία είναι κύρια από την απόδοση των υποψηφίων στην εξέταση της χημείας και μετά στα μαθηματικά.

Οι σχολές της χημείας δεν είναι μόνο στο 2ο όπως πέρυσι αλλά είναι και στο τρίτο. Άρα αυτές θα ανεβούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχολές τεχνολόγων τροφίμων και οινολόγων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

3ο ΠΕΔΙΟ

Εδώ, η πτώση της απόδοσης κύρια στη χημεία και λιγότερο στη βιολογία στους άριστους μαθητές δείχνει ότι οι υψηλόβαθμες σχολές θα έχουν μια μικρή πτωτική τάση ως 270 μόρια στις υψηλόβαθμες επαρχιακές ιατρικές.

Οι περσινές βάσεις των χημικών που βλέπετε είναι από το 2ο πεδίο (με μαθηματικά, φυσική, χημεία και έκθεση). Οι σχολές αυτές είναι και στο 3ο πεδίο από φέτος οπότε θα έχουν αύξηση μορίων. Το ίδιο πρέπει να προσέξουμε στις βάσεις των σχολών των Τ.Ε.Ι. ΤΟΥ 3ου πεδίου που έχουν μπει για πρώτη φορά. Τα χημικά θα ανέβουν προς τα πάνω, τα γεωπονικά μπορεί να αποσυμπιεστούν και τα ΤΕΙ τροφίμων θα έχουν άνοδο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

4ο ΠΕΔΙΟ

Ο διπλασιασμός των υποψηφίων από πέρυσι θα ωθήσει τις βάσεις πολύ προς τα πάνω.

5ο ΠΕΔΙΟ

Εδώ περιμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων λόγω της μειωμένης απόδοσης  στο μάθημα της οικονομίας, ενώ στα μαθηματικά οι βάσεις δεν παρουσιάζουν μεγάλες μεταβολές.

Σε αυτό το πεδίο υπάρχουν περισσότερες σχολές από πέρσι στα ΤΕΙ γιατί έχουν συμπληρωθεί από σχολές ηλεκτρονικών κλπ.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Neopolis Team