Τελικά πόσο σεξ χρειάζεται μία σχέση για να «πετύχει»;


Για πολλούς ανθρώπους το σεξ τη σήμερον ημέρα είναι το Α και το Ω σε μία σχέση. Για κάποιους άλλους, η επικοινωνία είναι εκείνη που καθορίζει το πόσο θα μείνουν με τον άλλον, συνυπολογίζοντας φυσικά και το σεξ. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι η ποιότητα και η ποσότητα της σεξουαλικής επαφής είναι δύο βασικοί παράγοντες για το αν… θα πέσουν κορμιά ή όχι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί πολλάκις με το αυτό το φλέγον ζήτημα. Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει δηλαδή ένα ζευγάρι να κάνει σεξ για να πετύχει;

Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα σχέσεων απαντούν πως ‘εξαρτάται’ για το κάθε ζευγάρι, ενώ οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως ‘δύο φορές΄την εβδομάδα είναι εντάξει. Μην έχουμε και απαιτήσεις, δηλαδή.

Σύμφωνα και με την έρευνα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα κοινωνικών γνωριμιών ‘Elitepartner.de’ σε 7.000 χρήστες, επιβεβαιώθηκε πως οι δύο φορές την εβδομάδα είναι ένας τέλειος αριθμός για όλους.

Μάλιστα, το 24% των ζευγαριών ηλικίας 18-69 ετών, κάνει σεξ πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το 9% δήλωσε πως δεν κάνει καθόλου. Αυτό προφανώς ισχύει για τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνα που είναι πολλά χρόνια μαζί. Αυτοί είναι που υποστηρίζουν επίσης, πως ο έρωτας διαρκεί από 12 έως 18 μήνες.

Οι ειδικοί στις σχέσεις, πάντως, τονίζουν πως όταν και οι δύο είναι ευχαριστήμενοι από το λίγο ή το πολύ σεξ ανάλογα, όλα είναι υπέροχα. 

Παράλληλα, για πολλά ζευγάρια το σεξ είναι μια μορφή επικοινωνίας, άκρως απαραίτητη για τη σχέση. Μέσω της σαρκικής επαφής, εκφράζεται η αγάπη και η συντροφικότητα, υποστηρίζει ψυχολόγος.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως:

  • Τέσσερα στα δέκα ζευγάρια κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και το 24% ακόμη πιο συχνά.
  • Τα ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια κάνουν όλο και λιγότερο σεξ. Σύμφωνα με την έρευνα, το 35% των ερωτηθέντων με μακροχρόνια σχέση υποστήριξαν ότι κάνουν σεξ μία με δύο φορές το μήνα.
  • Το 70% των ερωτηθέντων κάτω των 30 ετών δήλωσε ικανοποιημένο από τη σεξουαλική του ζωή.

Από τα 40 έως τα 49, μόνο το 63% των γυναικών και το 57% των ανδρών δηλώνει ικανοποιημένο από το σεξ. Όμως, από την ηλικία των 50 και άνω, η δυσαρέσκεια για τη σεξουαλική ζωή μειώνεται. Με λίγα λόγια, από μία ηλικία και μέτα πατιέται η σίγαση…

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET