ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητική εργασία και πτυχιακή | Πόσα πρέπει να «σκάσεις» για να σου τις γράψουν άλλοι;

Η αντιγραφή της ίδιας εργασίας από 106 φοιτητές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν αποτελεί κάποια είδηση που μας έκανε να εκπλαγούμε. Είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, που όμως δεν είχε πάρει ποτέ τόσο μεγάλες διαστάσεις. Πίσω από την “επιχείρηση” κρυβόταν ένας νεαρός, ο οποίος πούλησε την εργασία σε πρωτοετείς φοιτητές έναντι 100 ευρώ. […]

Neopolis Team

18 Σεπτεμβρίου, 2017

Η αντιγραφή της ίδιας εργασίας από 106 φοιτητές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν αποτελεί κάποια είδηση που μας έκανε να εκπλαγούμε. Είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, που όμως δεν είχε πάρει ποτέ τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Πίσω από την “επιχείρηση” κρυβόταν ένας νεαρός, ο οποίος πούλησε την εργασία σε πρωτοετείς φοιτητές έναντι 100 ευρώ. Βέβαια αυτό που δεν περίμενε, είναι κάποια από τα πρωτοετάκια να πράξουν αντιστοίχως. Να μοιράσουν δηλαδή την εργασία και στους υπόλοιπους.

Το αποτέλεσμα είναι τώρα ο νεαρός να βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απαγόρευσης συμμετοχής του σε 3 εξεταστικές περιόδους, μέχρι και την οριστική διαγραφή του από το τμήμα.

Όπως προείπαμε όμως, αυτό δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε. Με τα χρόνια μάλιστα έχει προχωρήσει η κατάσταση. Παλιά δηλαδή η πληροφορία για έτοιμη πτυχιακή κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα. Τώρα με μία μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά και στο facebook σε διάφορες κλειστές ομάδες των σχολών, μπορεί κάποιος να βρει πολλούς καλοθελητές που προθυμοποιούνται να γράψουν φοιτητικές εργασίες και πτυχιακές, έναντι κάποιου “συμβολικού” ποσού.

Για παράδειγμα, έχουν γίνει κάποιες αναρτήσεις στο facebook από τις ομάδες των σχολών, όπως:

– Αναλαμβάνουμε φοιτητικές εργασίες και πτυχιακές, έχοντας εμπειρία και γνώσεις με άριστα αποτελέσματα.Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας μήνυμα.

– Αν χρειάζεστε βοήθεια με φοιτητικές εργασίες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο απευθυνθείτε σε εμάς. Η ομάδα μας, αποτελείται από άτομα με εμπειρία στην σχεδίαση, συγγραφή και διόρθωση εργασιών. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε το θέμα της εργασίας σας και να τη σχεδιάσουμε μαζί χωρίς καμία χρέωση.

Ποιό είναι το κόστος των εργασιών;

Αναλόγως την εργασία, αλλάζει και το κόστος. Αν μία εργασία δεν χρειάζεται πολλές απαιτήσεις, τότε η τιμή της ξεκινάει από 30 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και 80 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση, οι τιμές δεν είναι τόσο “φιλικές”. Για μία διπλωματική εργασία δηλαδή, μπορεί ένας φοιτητής να δώσει από 150 ευρώ έως 500.

Μπορεί να υπάρχουν φοιτητές που βαριούνται να κάνουν μία εργασία ή μία πτυχιακή και στο τέλος να αμοίβονται με ένα καλό βαθμό, ωστόσο είναι πραγματικά αδικία προς εκείνους τους φοιτητές που έχουν κοπιάσει για να την κάνουν μόνοι τους. Και μετά παραπονιόμαστε για την παιδεία…

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET