ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ψήφισαν οι νέοι στις εκλογές – Συνεχίζουν να σαπορτάρουν «ΑΛ6» οι 20χρονοι!

Οι εθνικές εκλογές ολοκληρώθηκαν, με νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ποσοστό 39,7%, που αν μη τι άλλο ήταν αναμενόμενο, έναντι του 31,55% του ΣΥΡΙΖΑ. Το (ευτυχές) απρόοπτο, ωστόσο, καταγράφηκε στην πόρτα εξόδου που αντίκρυσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αφού δεν κατάφερε να πιάσει το 3% που θα της επέτρεπε την είσοδο στην Βουλή για […]

Neopolis Team

8 Ιουλίου, 2019

Οι εθνικές εκλογές ολοκληρώθηκαν, με νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ποσοστό 39,7%, που αν μη τι άλλο ήταν αναμενόμενο, έναντι του 31,55% του ΣΥΡΙΖΑ. Το (ευτυχές) απρόοπτο, ωστόσο, καταγράφηκε στην πόρτα εξόδου που αντίκρυσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αφού δεν κατάφερε να πιάσει το 3% που θα της επέτρεπε την είσοδο στην Βουλή για ακόμη μια 4ετία.

Πριν σχολιάσουμε όμως οτιδήποτε, έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αναλυτικά το πως ψήφισαν οι νέοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO κ. Παναγόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN  “Η ώρα της απόφασης” με την Έλλη Στάη.

Οι νέοι 17 έως 24 ετών, λοιπόν,  έδωσαν 30,4% στη Νέα Δημοκρατία, 38% στον ΣΥΡΙΖΑ, 4,9% στο ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ ψήφισε το 4,3% των νεολαίων ενώ τη Χρυσή Αυγή το 4,8%. Η ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη συγκέντρωσε 5,7% ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου 3,8%.

Οι νέοι με λίγα λόγια επέλεξαν να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας του ένα προβάδισμα 8 μονάδων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που από σήμερα είναι ο νέος Πρωθυπουργός, εξακολουθούν όμως να υποστηρίζουν το «σύστημα», καθώς ψήφισαν κατά 68,4% τα δύο μεγάλα κόμματα.

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε στο comeback του Γιάνη Βαρουφάκη και το γεγονός ότι οι νέοι του έδωσαν ένα τίμιο 5,7% για να μπει στη Βουλή, σε αντίθεση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής που είδε από τη νεολαία ένα 4,8%.

Να σημειωθεί επίσης πως αρκετοί ήταν κι εκείνοι που ψήφισαν… παραλία, με την αποχή να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Τέλος πάντων, το ζήτημα είναι πως για ακόμη μια φορά αλλάξαμε κυβέρνηση και για ακόμη μια φορά ελπίζουμε σε κάτι. Το τι θα πάρουμε, θα το δείξει ο χρόνος σύντομα…

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET