fbpx

Πώς να τα πίνεις όσο είσαι φοιτητής αν θέλεις να έχεις συκώτι μέχρι να βγάλεις τη σχολή!


Φοιτητική ζωή μεταξύ άλλων σημαίνει ποτά και ξενύχτια. Έλα, μεταξύ μας είμαστε. Μη μου πεις ότι δεν ανυπομονούσες πώς και πώς να μπεις σε κάποια σχολή και κυρίως να αλλάξεις πόλη, ώστε να μπορείς να κάνεις τη ζωή σου ως φοιτητής, όπως θες. Είναι απόλυτα λογικό. Όλοι μας θέλαμε να φύγουμε μακριά από το πατρικό μας, ώστε να καταφέρουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε και να ζήσουμε τα φοιτητικά μας χρόνια ανενόχλητοι.

Όταν τελικά συμβαίνει αυτό, είσαι έτοιμος/η να περάσεις τα υπόλοιπα 4 τουλάχιστον χρονάκια, γνωρίζοντας νέο κόσμο, βγαίνοντας έξω και περνώντας καλά σε πάρτι, στα μπουζούκια, στα κλαμπ και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Και όπου έχει αλκοόλ και διασκέδαση! Οι περισσότεροι φοιτητές, ωστόσο, το παρακάνουν με το πρώτο και δεν ξέρουν τα όριά τους. Αυτό το άρθρο λοιπόν,  είναι ένας οδηγός για όλους όσους σπουδάζουν και επιθυμούν να έχουν συκώτι ακόμη και μετά το πέρας των σπουδών:

1 | Το νερό είναι το μόνο που θα σε ξεμεθύσει

Σε περίπτωση που θα σε χτυπήσει η βλακεία κατακέφαλα και μεθύσεις, την επόμενη μέρα πέρα από το χανγκόβερ, θα έρθεις αντιμέτωπος/η και με τη διαδικασία του να ξεμεθύσεις. Ούτε ο πατσάς, ούτε το πιτόγυρο, ούτε ο καφές ενδείκνυνται για αυτό. Ο μόνος τρόπος να ξεμεθύσεις είναι να πιεις κανάτες ολόκληρες με νερό. Το νερό τα πάντα θεραπεύει. Να θεραπεύσει τη βλακεία που σε διακατέχει βέβαια, χλωμό. Τουλάχιστον, όμως, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Trust me.

2 | Μην μπλέκεις τα ποτά μεταξύ τους

Είναι κι εκείνοι οι έξυπνοι που όταν βγαίνουν και έχουν πάρει απόφαση ότι θα πιουν τον κώλο τους, το κάνουν στην κυριολεξία. Μπλέκουν ευθαρσώς ένα σωρό ποτά, αντί να τη βγάλουν με το ίδιο ολόκληρο το βράδυ. Πίνουν βότκα, μετά συνεχίζουν με τζιν, κατεβάζουν και μερικά σφηνάκια από Σαμπούκα και μετά πάρ’ τους κάτω στο πάτωμα να ξερνάνε. Είναι λάθος να μπλέκεις τα ποτά μεταξύ τους. Πιες όσο τραβάει η ψυχή σου, αλλά από ένα είδος τουλάχιστον.

3 | Άκου τη μάνα σου και πρόσεχε μη σου ρίξουν τίποτα στο ποτό

Παιδιά, αυτά γίνονται και δυστυχώς κάτι παραπάνω από συχνά. Εκεί έξω κυκλοφορούν ένα μάτσο τρελοί, που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, ώστε να ρίξουν κάποια ουσία στο ποτό σου και μετά ποιος σε είδε ξανά. Τη συνέχεια την ξέρεις, δε νομίζω ότι χρειάζεται να την πω. Πρέπει λοιπόν κάθε φορά που βγαίνεις έξω, να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και να προστατεύεις τον εαυτό σου από επιτήδειους.

4 | Πάντα να έχεις περισσότερα χρήματα μαζί σου

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Μπορεί να θες να πιεις παραπάνω και αν δεν έχεις λεφτά να μη μπορείς να το κάνεις. Από την άλλη, μπορεί να πάει οτιδήποτε στραβά και να μην έχεις πώς να γυρίσεις σπίτι σου. Αναποδιές συμβαίνουν κι εκεί που εσύ ποντάρεις στον οδηγό της παρέας ή στα ΜΜΜ, η φάση τελικά να μην κάτσει. Καλό είναι λοιπόν, να έχεις πάνω σου λίγα χρήματα παραπάνω, ώστε ανά πάσα στιγμή να πάρεις ένα ταξί και να φτάσεις στο σπίτι σου με ασφάλεια.

5 | Αλκοόλ και social media δεν πάνε μαζί

Εσύ μπορεί μέσα στο μεθύσι σου να μην καταλαβαίνεις τι σου γίνεται, αλλά το Internet δεν ξεχνάει ποτέ. Προτού λοιπόν αποφασίσεις μέσα στη μέθη σου, να στείλεις μήνυμα σε πρώην ή να κάνεις ένα ποστ ταπεινωτικό, που μόνο εσύ καταλαβαίνεις, άσε κάτω το κινητό για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Τι το θες μάνα μου το Facebook και το Instagram στην κατάστασή σου; Άστο να πάει στο διάολο.

6 | Μην κάνεις ό,τι κάνουν οι άλλοι

Ο φίλος σου ο μεθύστακας μπορεί να πίνει όσο θέλει αν το αντέχει το συκώτι του. Αν εσύ όμως δεν έχεις τις ίδιες αντοχές και όρια με εκείνον, μην ωθήσεις τον εαυτό σου στα άκρα μόνο και μόνο για να μη «ρεζιλευτείς» στην παρέα. Αυτά είναι παιδιάστικα πράγματα. Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Αν αντέχεις ένα ποτό, τότε αυτό να πιεις μόνο. Αν ο διπλανός σου πίνει μόνος του το μπουκάλι, με γεια του με χαρά του.

7 | Στην τελική, δεν είναι ανάγκη να πίνεις για να περνάς καλά

Αυτό που λέω πάντα σε ανθρώπους που πίνουν περισσότερο από εμένα και με δείχνουν με το δάχτυλο επειδή εγώ έχω μέτρο στο αλκοόλ, είναι ότι δε μου χρειάζεται το κρασί, η βότκα, το τζιν για να περάσω καλά. Ξέρω να διασκεδάζω, να χαμογελάω και να έχω καλή διάθεση, ακόμη και χωρίς να κατεβάζω το ένα σφηνάκι μετά το άλλο. Αν λοιπόν, κι εσύ ανήκεις στους ανθρώπους που δε συμπαθούν το ποτό ή πίνουν με μέτρο, μην αλλάξεις τις συνήθειές σου για τους άλλους. Διασκέδασε ακόμη και χωρίς το αλκοόλ!

Στην υγειά σας και με μέτρο, ε! 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET