BINGE WATCHING

Scooby-Dooby-Doo | 13 απίστευτες πληροφορίες που αγνοούσες έως τώρα για το αγαπημένο σου παιδικό!

Ααααχ τι όμορφες εποχές, ρε φίλε! Και τι δε θα ‘δινα να γύριζα το χρόνο πίσω στα παιδικά μου χρόνια, στο Δημοτικό, όπου η μόνη μου έννοια ήταν να επιστρέψω σφαίρα από το σχολείο στο σπίτι και να δω όλα τα παιδικά στη σειρά. Το Σαββατοκύριακο δε, περνούσα και τις δυο μέρες μπροστά από την τηλεόραση, […]

Ααααχ τι όμορφες εποχές, ρε φίλε! Και τι δε θα ‘δινα να γύριζα το χρόνο πίσω στα παιδικά μου χρόνια, στο Δημοτικό, όπου η μόνη μου έννοια ήταν να επιστρέψω σφαίρα από το σχολείο στο σπίτι και να δω όλα τα παιδικά στη σειρά. Το Σαββατοκύριακο δε, περνούσα και τις δυο μέρες μπροστά από την τηλεόραση, καθηλωμένη στα κινούμενα σχέδια που προβάλλονταν στο Star.

Το Scooby-Doo ήταν αναμφισβήτητα από τις πιο αγαπημένες μου παιδικές σειρές κι εκφράζω την πλειονότητα φαντάζομαι. Τι ατελείωτες ώρες περνούσαμε μπροστά από τις οθόνες μη και χάσουμε κανένα επεισόδιο, πώς τραγουδούσαμε το θεματικό τραγούδι της σειράς απέξω κι ανακατωτά και λέγαμε κάθε φορά «Σκούμπι, ντούμπι, ντουυυυυ!»

Ωστόσο, μετά από τόσα επεισόδια που είδαμε και τόσα χρόνια που έχουν περάσει, υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παραμένουν ακόμα άγνωστες σχετικά με τη σειρά και είμαι βέβαιη πως δεν πήγαινε καν το μυαλό σου:

#1

Το πλήρες όνομα του Scooby προοριζόταν να είναι το Scoobert-Doo. Το όνομα Scooby-Doo είναι εμπνευσμένο από ένα στίχο του τραγουδιού “Strangers In The Night” του Φρανκ Σινάτρα: “Doo-be-doo-be-doo”.


#2

Υπήρξαν 12 διαφορετικές εκδοχές της σειράς μέσα σε 4 δεκαετίες. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές ήταν το αυθεντικό “Scooby-Doo, Where Are You!” που προβλήθηκε το 1969-1970 και το “What’s New, Scooby-Doo?” που προβλήθηκε από το 2002-2006.

#3

Η πρώτη ιδέα για τη σειρά αφορούσε μία παρέα φίλων σε ροκ μπάντα με ένα σκύλο που έπαιζε μπόνγκος.


#4

Ο Don Messick που έχει χαρίσει τη φωνή του στον Scooby-Doo, δίνει επίσης τη φωνή του στον Παπά Στρουμφ.

#5

Το franchise του Scooby-Doo δεν περιλαμβάνει μόνο τα κινούμενα σχέδια, αλλά αποτελείται επίσης από μυθιστορήματα, επιτραπέζια παιχνίδια, βιντεοπαιχνίδια και μια σειρά κόμικ.


#6

Ο Casey Kasem που ενσάρκωνε τον Σάγκι έγινε χορτοφάγος στη δεύτερη σεζόν της σειράς κι απαίτησε να γίνει κι ο χαρακτήρας του Σάγκι το ίδιο. Όταν ο Σάγκι άρχισε να τρώει και πάλι κρέας και ζητήθηκε από τον Casey να δώσει τη φωνή του στον Σάγκι για ένα διαφημιστικό των Burger King, εκείνος παραιτήθηκε.

#7

Η κλασσική ατάκα της Βίλμα: «Τα γυαλιά μου… δεν μπορώ να δω χωρίς αυτά», ειπώθηκε για πρώτη φορά από την ηθοποιό, Nicole Jaffe, που έδινε τη φωνής της στη Βίλμα, της οποίας έπεσαν ξαφνικά τα γυαλιά όσο διάβαζε το σενάριο. Η αντίδραση της αυτή ενθουσίασε τους σεναριογράφους κι αποφάσισαν να ενσωματώσουν την ατάκα στη σειρά.


#8

Ο μόνος ηθοποιός που παρέμεινε μέχρι το τέλος της σειράς ήταν ο Frank Welker που ενσάρκωνε τον Φρεντ.

#9

Ο Scooby-Doo παρέμεινε πάντα στην ηλικία των 7.


#10

Παρά τις φήμες ότι η Βίλμα ήταν λεσβία κι ερωτευμένη με τη Δάφνη, οι σεναριογράφοι ξεκαθάρισαν ότι ήταν στρέιτ και μάλιστα προσπάθησαν να τη «ζευγαρώσουν» με το Σάγκι.

#11

Η δυσκολία στην ομιλία του Σκούμπι λέγεται «ρωτακισμός» και χαρακτηρίζεται από την υπερβολική χρήση του γράμματος «Ρ».


#12

Για το ρόλο της Δάφνης στην ταινία Scooby Doo το 2002, πέρασαν από casting η Τζένιφερ Άνιστον κι η Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, αλλά τελικά ο ρόλος πήγε στη Σάρα Μισέλ Γκέλαρ.

#13

Ο Σάγκι κι η Δάφνη επρόκειτο να ονομαστούν WW και Kelly. Ευτυχώς όμως η πρόταση απορρίφθηκε και τους γνωρίσαμε με τα ονόματα που ξέρουμε τώρα.

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET