Συνταγές
Την ονόμασα πίτα της δίαιτας γιατί θεωρείται μια ελαφριά πίτα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες-κλασσικές- πίτες με φύλλο! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε…
Το καλό της είναι ότι διατηρείται για μέρες στο ψυγείο(και για τους φίλους φοιτητές που θέλουν να αποφύγουν το καθημερινό μαγείρεμα)!
Υλικά:
- μισή μικρή κίτρινη κολοκύθα τριμμένη και στραγγισμένη(αν δεν βρούμε βάζουμε κολοκυθάκια),
- 4 αυγά,
- ½ κιλό φέτα και μία κούπα τριμμένη γραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί,
- 50-100γρ.βούτυρο,
- αλεύρι φάριναπ(όσο πάρει),
- φρέσκο γάλα,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μίγμα μας.
- Επειδή σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένας χυλός όχι παχύς(κάτι σαν πηχτή ομελέτα επιδιώκουμε) τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε με το μάτι:ρίχνουμε λίγο γάλα (1 φλιτζάνι του τσαγιού ας πούμε) και ανακατεύοντας προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι(μία χούφτα περίπου).
- Προσοχή,δεν θέλουμε πηχτό χυλό,αν δούμε ότι βάλαμε πολύ αλεύρι για το γάλα μας,προσθέτουμε και άλλο γάλα.
- Αν δούμε ότι παραείναι αραιό το αποτέλεσμα βάζουμε κι άλλο αλευράκι.
- Προσθέτουμε αλατάκι και πιπεράκι.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ελαφρά λαδωμένο ταψί μας και σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση.
- Ψήνουμε στους 200°C σε αντίσταση πάνω-κάτω με το ταψί στην κάτω σχάρα,μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται πιο εύκολα και απολαμβάνουμε!