fbpx

Εύκολη και χορταστική πίτα λαχανικών, ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα!


Τι πιο νόστιμο από μια χορταστική, veggie πίτα που λιώνει στο στόμα; Τόσο απλή και λαχταριστή. Επιτέλους, όλα εκείνα τα λαχανικά που είχες στο ψυγείο (ναι εκείνα που αγόρασες με την πρόφαση πως θα φτιάχνεις σαλάτες …πολλές σαλάτες) και δεν ήξερες τι να τα κάνεις, αποκτούν λόγο ύπαρξης και δεν χρειάζεται πια να τα πετάξεις.

Θα σου πάρει μόλις λίγα λεπτά να φτιάξεις τη γέμιση αυτής της λαχταριστής πίτας, ενώ με την πρώτη μπουκιά θα συνειδητοποιήσεις πόση νοστιμιά τελικά κρύβουν τα λαχανικά. Δε θα μείνει ούτε ψίχουλο! 

Υλικά:

  • 1 πακέτο (2 φύλλα) ζύμης κουρού (ή σφολιάτα)
  • 200 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 αυγό
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Προαιρετικά υλικά:

  • λίγο κύμινο
  • 4-5 φέτες τσένταρ

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά μας σε μία επιφάνεια.

Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι. Αν είναι πολλά για το μέγεθος της κατσαρόλας, τα χωρίζουμε σε δύο δόσεις.

Όταν έχουν ήδη μαλακώσει κάπως, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα μπολ, όπου ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Είναι σημαντικό να κρυώσει καλά για να την τοποθετήσουμε πάνω στο φύλλο, το οποίο και έχουμε ξεπαγώσει.

Βάζουμε και το άλλο φύλλο από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Tip: Αν θέλουμε ακόμη πιο ελαφριά γεύση στα λαχανικά μας, μπορούμε να τα σοτάρουμε με ηλιέλαιο αντί για ελαιόλαδο.

 

Η πίτα σου είναι έτοιμη και …λαχταριστή. Από το πρώτο κιόλας κομμάτι θα απολαύσεις τη νοστιμιά και τα αρώματά της!

Καλή σου όρεξη!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET