ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Σε αφορά | Πιο υγιείς οι άνθρωποι που μετακινούνται με ΜΜΜ!

Με σλόγκαν «Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι σας και προτιμήστε να πάτε στη δουλειά σας ή όπου αλλού με το λεωφορείο, με το μετρό ή με άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς, για να έχετε καλύτερη υγεία», παρουσιάστηκε σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο μία νέα επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με την ανωτέρω έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 6.000 ενήλικες με […]

Neopolis Team

9 Νοεμβρίου, 2015

Με σλόγκαν «Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι σας και προτιμήστε να πάτε στη δουλειά σας ή όπου αλλού με το λεωφορείο, με το μετρό ή με άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς, για να έχετε καλύτερη υγεία», παρουσιάστηκε σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο μία νέα επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με την ανωτέρω έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 6.000 ενήλικες με μέση ηλικία 50 ετών, οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ η πλειοψηφία των ανδρών προτιμά το αυτοκίνητό τους.

Όσοι χρησιμοποιούν συστηματικά το μετρό ή λεωφορείο, είναι κατά μέσο όρο 44% λιγότερο υπέρβαροι, ενώ είχαν 27% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και 34% μικρότερη πιθανότητα να έχουν διαβήτη.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί και το εξής παράδοξο. Όσοι χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είχαν καλύτερους δείκτες υγείας ακόμη και από αυτούς που πήγαιναν στη δουλειά τους με το ποδήλατο ή με τα πόδια. Δεν μπορώ να φανταστώ πως γίνεται αυτό, αλλά η ιαπωνική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως ακόμη κι αν πηγαίνες με τα πόδια στη δουλειά σου δεν εξασφαλίζεις τα ίδια «επίπεδα υγείας» σε σχέση με το να πηγαίνεις με τα ΜΜΜ.

Όπως καταλαβαίνετε… αφήστε τα αυτοκίνητα, τις μηχανές.. ακόμα και τα ποδήλατα και πάρτε το Μετρό, τον Ηλεκτρικό ή το λεωφορείο! Πάντως αν σκεφτείτε πως οι Συγκοινωνίες Αθηνών προσφέρουν στους φοιτητές απεριόριστες διαδρομές με 0.50€ την ημέρα, τότε βοηθάτε και την τσέπη σας με αυτόν τον τρόπο!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET