fbpx

Pillowtalk: 5+1 λόγοι που οι συζητήσεις μετά το σεξ θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά!


Ακούγοντας τη λέξη pillowtalk, κατά πάσα πιθανότητα αυτό που σου έρχεται στο μυαλό είναι το hitάκι του Zayn – που λίγο σε ζάλισε – πίσω στο 2016. Και δεν έχεις άδικο, γιατί πέρα του ότι πρόκειται για ένα πολύ σεξουαλικό κομμάτι, ο Zayn ήξερε τι τραγουδούσε και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αυτό το… pillowtalk σε μία σχέση. Και δεν το λέει μόνο αυτός, αλλά και πολλοί σεξολόγοι κι επιστήμονες εκεί έξω (ανάμεσά τους και εγώ μουαχαχα).

Τι σημαίνει κατ’ αρχάς αυτή η λέξη, που δε λέμε και στο χωριό μας; 

Όχι, η ελληνική της μετάφραση δεν είναι «κρεβατομουρμούρα». Είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι αυτές οι αβίαστες συζητήσεις που κάνουμε με το ταίρι μας, πριν ή μετά το σεξ. Είναι αυτή η κουβέντα που πιάσατε αφού έγινε κάτι στο αυτοκίνητο, αγναντεύοντας τη θέα (προσοχή εκεί στις ερημιές). Δεν είναι απαραίτητα ερωτικού περιεχομένου, όμως είναι σίγουρα συναισθηματικές, πιο βαθιές και πολύ αποδοτικές.

Εκεί που έχετε χαλαρώσει λοιπόν και είστε σε μία ζεν φάση, είναι η ευκαιρία να εφαρμόσετε στην πράξη το pillowtalk, σε θέματα που αφορούν όλο το φάσμα της ζωής σας, όχι μόνο όσα έχουν να κάνουν με τη σχέση σας. Κοίτα μην αρχίσεις τον άνθρωπο στα παράπονα όμως, είπαμε ψυχικές συζητήσεις, όχι ψυχοβγαλτικές!

*Προσωπικό tip: Προτίμησε τη στιγμή μετά το σεξ και όχι πριν, γιατί τότε γίνονται οι καλύτερες και πιο αληθινές εξομολογήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, εντάσσοντας το pillowtalk στην ερωτική σας ζωή, θα δεις τη σχέση σας σιγά σιγά να φτάνει σε άλλο επίπεδο και οι λόγοι είναι απλοί:

#1 Αντέχεις τόση ειλικρίνεια;

Είναι πολύ φυσικό όταν είσαι κοντά με το άλλο σου μισό κι έχετε χαλαρώσει από την ένταση της ημέρας, οι άμυνές σας να έχουν πέσει. Αφήνεστε πιο εύκολα ο ένας στα χέρια του άλλου. Αυτόματα, όποια συζήτηση και να πιάσετε εκείνη ακριβώς τη στιγμή, θα είναι πιο ωμή, αληθινή και ανοιχτή. Είτε το επιδιώξεις είτε βγει αβίαστα, φόβοι, όνειρα, ανησυχίες, κοινοί στόχοι αλλά και θέματα του παρελθόντος θα αρχίσουν να αναδύονται χωρίς κόπο. Και πίστεψέ με, μετά από μία τέτοια συζήτηση θα νιώθεις ότι ερωτεύτηκες ξανά από την αρχή το ταίρι σου.

#2 Δε χρειάζεται να μαδάς τις μαργαρίτες πια

Αντί να βασανίζεις την ψυχούλα σου αν «σ’ αγαπάει ή όχι», είναι η κατάλληλη στιγμή να τον/την ρωτήσεις ξεκάθαρα. Ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσεις «Γιατί με αγαπάς;». Θα ακούσεις ξαφνικά 1000 και 2 λόγους να βγαίνουν από το στόμα του ανθρώπου σου, που ίσως δεν είχες ακούσει ποτέ ξανά. Θα έχετε την ευκαιρία με αυτόν τον τρόπο να αναλύσετε καλύτερα τι είναι αυτό που σας έκανε να ερωτευτείτε, τι είναι αυτό που ίσως τον/την ενοχλεί πάνω σου και έτσι όμορφα και ειλικρινά, να δώσετε την ψυχή σας ο ένας στον άλλον. Οκ, μην ξεκινήσεις τα «εγώ πότε θα γίνω μάνα;»! Λίγη αυτοσυγκράτηση…

#3 Τα θεμέλια της σχέσης γίνονται ακόμη πιο γερά

Το να υπάρχει ισορροπία σε μία σχέση είναι το Α και το Ω για να αντέξει στο χρόνο. Όμως αυτή δεν έρχεται από μόνη της. Χρειάζεται πολύ κόπο και ατελείωτες συζητήσεις για να ανακαλύψεις τις κρυφές πτυχές του/της συντρόφου σου. Και όταν θα υπάρξει η κατανόηση, η στοργή και η αποδοχή μετά το πέρας αυτών των συζητήσεων, τότε θα καταλάβεις ότι σιγά σιγά χτίσατε γερές βάσεις που θα βοηθήσουν σε μία μακροχρόνια, σταθερή, μα πάνω απ’ όλα υγιή και όμορφη, σχέση!

#4 Είσαι ο και λέγεσαι…

Αν ψάχνεις να ξαναβρείς τη σπίθα μεταξύ σας, το μυστικό είναι ένα: Ξανασυστηθείτε. Η καθημερινή ρουτίνα και τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας δε μας αφήνουν να αποτραβηχτούμε και να βυθιστούμε στο δικό μας κόσμο. Έτσι καταλήγουμε μετά από καιρό να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας άγνωστο – συγγνώμη κύριε, ποιος είστε; Τι καλύτερο λοιπόν από ένα pillowtalk, που θα σας ξαναφέρει κοντά και θα θυμηθείτε εκείνες τις στιγμές που είχατε στην αρχή της γνωριμίας σας!

#5 Η κριτική φεύγει, η κατανόηση έρχεται

Το να μιλάς ανοιχτά με το ταίρι σου για τα θέματα που σε απασχολούν, βοηθά στην καλύτερη ψυχική υγεία και φυσικά αυξάνει την εμπιστοσύνη αφού θα εκλείψει η κριτική. Μέσα στη γενικότερη ερωτική ατμόσφαιρα, το να ανοιχτείς στο ταίρι σου θα του/της δώσει την ευκαιρία να καταλάβει τα βαθύτερα συναισθήματα, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ανασφάλειές σου. Έτσι, δε θα έχεις κριτική και γκρίνια (ή τουλάχιστον θα μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες να έχεις) την επόμενη φορά που θα κάνεις κάτι, γιατί πολύ απλά θα καταλαβαίνει το λόγο που το κάνεις!

#6 Your sex is on fire

Φυσικά και θα ήταν στη λίστα μας. Το σεξ αυτό όμως είναι διαφορετικό. Είναι γεμάτο συναίσθημα. Δεν ενώνετε μόνο τα σώματά σας, αλλά υπάρχει μία πιο βαθιά επικοινωνία που δεν μπορεί να χωρέσει σε λέξεις. Πάντα αυτές οι εξομολογητικές συζητήσεις, σου φέρνουν μια άλλη διάθεση που εν τέλει μπορεί να λειτουργήσει και σαν καλό αφροντίζιακ για το κρεβάτι σας! Το ‘χει πει και η Τελεφερίκ Ελευθερίου! 

Give it a try λοιπόν και θα με θυμηθείς!


@usmfalina via Twenty20

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET