fbpx

Ποικιλία με 4700 θερμίδες σε στέλνει στα επείγοντα, εκτός κι αν το λέει η… καρδούλα σου!


Καλοφαγάδες και foodies του κόσμου ενωθείτε και ετοιμαστείτε να σας πέσουν τα σαγόνια. 

Υπάρχει μια ποικιλία εκεί έξω που μπορείς να την πάρεις takeaway και προσφέρει απλόχερα κάπου στις 4.700 θερμίδες έχοντας μέσα της Παναγιάς τα μάτια. Καταλαβαίνεις πως μιλάμε για άλλου επιπέδου #foodporn, που σε στέλνει στα ουράνια μεταφορικά και… κυριολεκτικά (αν γλιτώσεις το έμφραγμα, το λέει η καρδούλα σου).

Πέρα απ’ την πλάκα, η αλήθεια είναι ότι μας χωρίζει μια απόσταση από τον σεφ που έχει βάλει σκοπό να «ξεκάνει» τον κόσμο με τα πιάτα του, ο οποίος ζει κι εργάζεται στην Αυστραλία. 

Πιο συγκεκριμένα, ο άνθρωπος για τον οποίο γίνεται λόγος, ή πιο σωστά, για τα πιάτα του οποίου γίνεται λόγος, ακούει στο όνομα Chris Orr και περηφανεύεται για τον τίτλο του σεφ των πιο ανθυγιεινών φαγητών στο χέρι.

Το επίμαχο «κουτί», το οποίο φέρει την ονομασία Govanhill Munchie Box Part Two, υποτίθεται ότι προορίζεται για 2 έως και 4 άτομα και κοστίζει $50 (44€). Αυτό περιλαμβάνει μια τηγανισμένη τραγανή πίτσα, χορτοφαγικό πακόρα (ινδικό σνακ, επίσης τηγανισμένο), πατατάκια και σος από κάρυ, τίκα μασάλα (επίσης ινδική συνταγή), 2 λουκάνικα, 2 μερίδες σις κεμπάπ, 8 καυτές φτερούγες κοτόπουλου, λαχανοσαλάτα με τσένταρ και διάφορες σος.

Κι αφού η χοληστερίνη σου ανέβηκε και μόνο στην ανάγνωση των παραπάνω, μάθε ότι ο ακριβής αριθμός θερμίδων τους φτάνει τις 4.671!

Για την ιστορία, ο μέσος όρος θερμίδων που πρέπει να καταναλώσει μία γυναίκα είναι το πολύ 2.000, ενώ αντίστοιχα για τον άντρα, 2.500. Που σημαίνει ότι με το παραπάνω πιάτο, έχουν υπερβεί το όριο κατά 2 φορές και μάλιστα με ένα μόνο γεύμα!

Ο ίδιος ο Chris λέει: «Στην αρχή φοβόμουν κάπως, καθώς η Μελβούρνη είναι μια σχετικά υγιεινή πόλη, ωστόσο το μέρος έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό σε οικογένειες και αρκετός κόσμος έρχεται μία φορά την εβδομάδα για μια μερίδα.»

Είναι ξεκάθαρα μερίδα ικανή για καρδιακή προσβολή, αλλά είμαι εδώ για να ευχαριστώ τους ανθρώπους. 

Επίσης, επιμένει πως όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι πολύ καλής ποιότητας, ενώ σκέφτεται ακόμη να δημιουργήσει και μια ανάλογη χορτοφαγική εκδοχή του πιάτου, για να ικανοποιήσει και τους veggie φίλους.

Είτε βετζετέριαν λοιπόν είτε όχι, το ζητούμενο είναι ένα: το ‘χεις;

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET