ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Πέθανε ο Robbie Coltrane, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χάγκριντ στο Χάρι Πότερ!

Καλό ταξίδι Robbie!

Neopolis Team

14 Οκτωβρίου, 2022

Μία από τις πιο συμπαθητικές φυσιογνωμίες που έγιναν μέρος του σύμπαντος του Χάρι Πότερ, ο Robbie Coltrane, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, όπως επιβεβαίωσε η αντζέντης του, Belinda Wright.

Στην ανακοίνωση ανέφερε ότι «Ο πελάτης και φίλος μου Robbie Coltrane, απεβίωσε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου», προσθέτοντας ότι «Πιθανότατα θα τον θυμόμαστε καλύτερα για τις επόμενες δεκαετίες ως Hagrid στις ταινίες Χάρι Πότερ, ένας ρόλος που έδωσε χαρά σε παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, ενώ στον ίδιο χάριζε πολλά γράμματα θαυμαστών κάθε εβδομάδα επί 20 χρόνια. Οι φαν του James Bond του έστελναν επίσης, για να τον συγχαρούν για το ρόλο του στο ‘Golden Eye’ και στο ‘The World is not Enough’. 

https://www.facebook.com/harrypottermovie/photos/a.422515109312/10160211821484313

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό έγραψαν και οι Daniel Radcliffe και J. K. Rowling, με τον πρώτο να αναφέρει πως «Ο Robbie ήταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, και συνέχεια μας έκανε να γελάμε στο σετ όταν ήμασταν παιδιά.». Ταυτόχρονα, θυμήθηκε χαρακτηριστικές στιγμές από τα γυρίσματα του Αιχμάλωτου του Αζκαμπάν, όπως εκείνες που έβρεχε και οι μικροί πρωταγωνιστές παρέμεναν στην καλύβα του Χάγκριντ, όπου ο Robbie τους έλεγε ιστορίες και αστεία, καταλήγοντας πως ήταν ένας υπέροχος ηθοποιός και άνθρωπος.

Η συγγραφέας από την πλευρά της, είπε:

Δε θα γνωρίσω ποτέ ξανά κανέναν που να μοιάζει στον Robbie ούτε στο ελάχιστο. 

Ο ηθοποιός υπέφερε χρόνια από μια μορφή αρθρίδιτας, ενώ το 2019 εθεάθη για πρώτη φορά σε καροτσάκι, όποτε και ξεκίνησαν διάφορες φήμες για την κατάσταση της υγείας του. Το Σεπτέμβρη του 2020 ο ίδιος μίλησε ανοιχτά ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα, αποκαλύπτοντας πως «πάλευε με τον πόνο 24 ώρες την ημέρα όταν έπαιζε στο ‘National Treasure’ και το ‘Great Expectations’.

«Δεν είχα χόνδρο στο γόνατό μου. Ήταν το κόκαλο πάνω στο κόκαλο», είχε πει ο ηθοποιός, προσθέτοντας ότι δε θα ευχόταν αυτόν τον πόνο ούτε στον εχθρό του.

Σήμερα λοιπόν, μαθαίνουμε για το θάνατό του, άλλη μία απώλεια που μας πονάει πολύ, όπως έκανε κι αυτή του Alan Rickman το 2016. Και οι δυο τους σε κοντινές ηλικίες (ο Rickman 69 ετών και ο Coltrane 72), έφυγαν και άφησαν ένα ανεκπλήρωτο κενό σε κάθε φαν που μεγάλωσε με τις ιστορίες.

Ο Robbie ενσάρκωσε όπως κανείς άλλος τον αγαπημένο γίγαντα Χάγκριντ και τον ευχαριστούμε για αυτό! Πάντα θα κάνουμε εικόνα τον ίδιο όταν θα διαβάζουμε τα βιβλία, και πάντα θα γεμίζει η καρδιά μας από την αθωότητά του όποτε βλέπουμε τις ταινίες.

Καλό ταξίδι Robbie!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET