fbpx

Πες μας πώς κρατάει το χέρι σου, να σου πούμε τι σημαίνει για τη σχέση σας!


Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά το χαίρομαι όσο τίποτα να βλέπω ζευγαράκια να περπατούν χέρι-χέρι στους δρόμους και να απολαμβάνουν τον έρωτά τους. Αυθόρμητα μου βγαίνει ένα χαμόγελο, γιατί το κάνω κι εγώ με το αγόρι μου και ξέρω πόσο τρυφερή και γλυκιά κίνηση είναι. Σε πολλούς φαντάζει μικρή κι ανούσια σαν χειρονομία, η οποία συμβαίνει τελείως αυθόρμητα χωρίς σκέψη για το πώς θα γίνει ή το τι μπορεί να σημαίνει, αλλά να ξέρεις ότι έχει κι αυτή ένα κρυφό νόημα, που αποκαλύπτει διάφορα για τη σχέση σου.

Για αρχή, σίγουρα δείχνει πως μιλάμε για ένα ερωτευμένο ζευγάρι, που θέλει να βρίσκεται κοντά ο ένας στον άλλον, να τον νιώθει δίπλα του και να απολαμβάνει τη συντροφιά του. Πέρα από τα προφανή όμως, ο τρόπος που πιάνεστε με τη σχέση σου χέρι-χέρι δηλώνει και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που αφορούν τη σχέση σας. Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά δεν το κάνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Εσύ λοιπόν, πώς κρατιέσαι με τον/τη συντρόφό σου; 

1 | Πιο σφιχτά πεθαίνεις

Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει ποιος σφίγγει το χέρι του άλλου και πώς. Αυτός που το κάνει περισσότερο, είναι (ή θέλει να είναι) κι ο κυρίαρχος της σχέσης δείχνοντας έτσι ότι έχει τον έλεγχο, κυρίως όταν το κάνει υπερβολικά ή σπρώχνει το χέρι προς τα κάτω. Ωστόσο, αν βρίσκεστε στην αρχή της σχέσης σας, όπου τα συναισθήματα είναι έντονα και το ζείτε και οι δύο στον υπέρτατο βαθμό, αυτός ο τρόπος κρατήματος, μαρτυρά ότι έχετε και οι δύο την ανάγκη να νιώσετε ασφάλεια και να πιαστείτε από το/τη σύντροφό σας ό,τι κι αν συμβεί. Σε φάση «Εγώ είμαι εδώ για σένα, σε όλα».

2 | Σε κρατάει δε σε κρατάει

Σε αυτήν την περίπτωση το κράτημα δεν είναι σφιχτό όπως στην προηγούμενη, αλλά απαλό και πιο casual θα έλεγα. Αυτό μαρτυρά ότι δεν αισθάνεστε πολύ άνετα, ίσως επειδή είστε μπροστά σε πολύ κόσμο ή επειδή θέλετε να αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα. Υπάρχει συναισθηματική σύνδεση, αλλά κάπως προσπαθείτε να την κρύψετε, ή καλύτερα να είστε διακριτικοί για τους δικούς σας λόγους.

3 | Όλα τα δάχτυλα μπλεγμένα μεταξύ τους

Κλασσική η συγκεκριμένη χειραψία. Είναι σαν να φωνάζετε και οι δύο «Ε, κοιτάξτε μας! Είμαστε ζευγάρι!». Πρόκειται για μία πολύ κτητική χειραψία. Όχι απλά έχετε μπλέξει τα δάχτυλά σας, αλλά μάλιστα οι παλάμες σας κοιτάζουν προς τα κάτω, γεγονός που σημαίνει ότι έχετε μία πολύ δυνατή και σοβαρή σχέση. Είστε ένα ζευγάρι που προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει τη σχέση του και να αποκτά όλο και περισσότερη οικειότητα.

4 | Κρατάει το χέρι σου και με τις δύο παλάμες

Εδώ μιλάμε για μεγάλη ανάγκη να νιώσει ο ένας τον άλλον και να δεθεί μαζί του. Εκείνος που σφίγγει και με τα δύο χέρια την παλάμη του άλλου, είναι κι αυτός που επιθυμεί περισσότερο τη σύνδεση. Η συγκεκριμένη περίπτωση δε συναντάται συχνά, αλλά σε συγκεκριμένες περιστάσεις κυρίως, όπου φανερώνει το πόσο νοιάζεται και πόσο πολύ θέλει να φροντίσει ο ένας σύντροφος τον άλλον ή αποτελεί κίνηση παρηγοριάς.

5 | Τα χέρια σας ακουμπιούνται τυχαία

Δεν κρατάτε τα χέρια σας. Απλά συμβαίνει αυτό που, ξέρεις, περπατάτε δίπλα δίπλα και τα χέρια σας πού και πού ακουμπάει το ένα το άλλο. Υπάρχει λοιπόν μία αμηχανία μεταξύ σας. Από την άλλη μπορεί να είναι και σημάδι φλερτ. Να ψήνεται δηλαδή η κατάσταση και να είναι αυτό το «Καλέ, με συγχωρείς, ήταν τυχαίο». Η άλλη εκδοχή είναι να μην υπάρχει τίποτα απολύτως μεταξύ σας και να μη βλέπει ο ένας τον άλλο ερωτικά, οπότε σε περίπτωση που είστε απλά καλά φιλαράκια, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

6 | Με το ένα χέρι σε κρατάει, με το άλλο σε αγγίζει στο πρόσωπο

So cute! Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάάάλος! Νομίζω ότι η οικειότητα σε αυτό το ζευγάρι είναι στον υπέρτατο βαθμό, το ίδιο και ο έρωτας, η αγάπη και τα σάλια τους. Η χειρονομία αυτή, να σου χαϊδέψει δηλαδή το πρόσωπό σου μαρτυρά ότι σε νοιάζεται και σε αγαπάει πολύ και είναι πολύ προστατευτικός/ή μαζί σου. Είσαι πολύ τυχερός/ή να ξέρεις, οπότε κοίταξε να εκτιμήσεις αυτή την κίνηση.

Όσο καιρό, ακόμα και χρόνια, κι αν είσαι μαζί με τον σύντροφό σου, να αναζητάτε πάντα ο ένας το χέρι του άλλου, γιατί όσο μικρή σαν κίνηση κι αν φαίνεται, τόσο σημαντική για τη σχέση σας μπορεί να αποδειχθεί. 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET