ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι περιζήτητες σχολές που διεκδικούν οι περισσότεροι υποψήφιοι!

Περιζήτητες Σχολές Το να ορίσει κάποιος ποιες σχολές είναι περιζήτητες, είναι αρκετά δύσκολο καθώς αυτό προσδιορίζεται από τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Ωστόσο, παρατηρείται κάθε χρόνο, ότι για τις περιζήτητες σχολές γίνεται σφαγή καθώς διεκδικούν αρκετοί υψηλόβαθμοι υποψήφιοι μια θέση σ’αυτές. Ο κ. Στρατηγάκης, μαθηματικός-ερευνητής, πραγματοποίησε μία έρευνα με κριτήριο επιλογής τη διαφορά των πρώτων […]

Default avatar

Guest Author

1 Ιουλίου, 2016

Περιζήτητες Σχολές

Το να ορίσει κάποιος ποιες σχολές είναι περιζήτητες, είναι αρκετά δύσκολο καθώς αυτό προσδιορίζεται από τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Ωστόσο, παρατηρείται κάθε χρόνο, ότι για τις περιζήτητες σχολές γίνεται σφαγή καθώς διεκδικούν αρκετοί υψηλόβαθμοι υποψήφιοι μια θέση σ’αυτές.

Ο κ. Στρατηγάκης, μαθηματικός-ερευνητής, πραγματοποίησε μία έρευνα με κριτήριο επιλογής τη διαφορά των πρώτων προτιμήσεων από τον αριθμό των εισακτέων όχι στο σύνολό του, αλλά στο 90% των θέσεων, που αποτελούν τις θέσεις που διεκδικούν όσοι εξετάστηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2015.

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, το 2015 η Νομική Αθήνας αποτελούσε την πρώτη επιλογή για 2.173 υποψηφίους. Σταθερά στη δεύτερη θέση του πίνακα βρίσκεται η Ιατρική Αθηνών.

Πίνακας

oi-perizitites-sxoles

Πέρα από τις αναμενόμενες παρουσίες στον πίνακα όπως είναι οι Ιατρικές Νομικές και οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του ΕΜΠ βλέπουμε και τα Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης να αποτελούν την πρώτη επιλογή πολλών υποψηφίων, αλλά και τη Γεωπονία της Θεσσαλονίκης.

Το τμήμα Βιολογίας Αθήνας αποτελεί το όνειρο 753 υποψηφίων, ενώ δέχεται μόνο 99 φοιτητές από την κατηγορία του 90%. Τα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης αποτελούν το όνειρο πολλών υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης. Από τις Οικονομικές Σχολές στον πίνακα συναντάμε τη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης και το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Τον πίνακα συμπληρώνει και το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, που ανήκει στα πλέον περιζήτητα τμήματα με 627 υποψηφίους να ονειρεύονται μία από τις 94 θέσεις του.

Ο πίνακας των πλέον περιζήτητων σχολών αποτελείται από 15 τμήματα της Αθήνας και 10 τμήματα της Θεσσαλονίκης, όχι γιατί αυτά είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα τμήματα άλλων πόλεων, αλλά για λόγους πληθυσμιακούς συγκεντρώνουν τόσες πολλές πρώτες προτιμήσεις. Μη συγχέουμε την αξία των τμημάτων και το επίπεδο σπουδών τους με τη ζήτηση. Πρόκειται για τελείως διαφορετικές έννοιες.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET